Boek ‘Ze komen me halen’ Mimi Cuyvers

mimi cuyvers, Ze komen me halen‘Ze komen me halen’ is de angstkreet die Mimi slaakt wanneer ze, tijdens een therapiesessie, in een herbeleving komt van satanisch ritueel misbruik. Haar mimiek verandert, ze kruipt in elkaar van angst en roept naar haar therapeut Frie, help me toch!’

Het boek ‘Ze komen me halen’

In haar boek neemt Mimi Cuyvers de lezer mee in haar leven en in diverse therapeutische settings. Aanvankelijk weigert zij te geloven dat de beelden, die haar herbelevingen haar tonen, waar kunnen zijn: ‘Zoiets bestaat toch niet?’ Het boek bevat weinig details over deze belevingen, maar het omschrijft helder de impact van deze gebeurtenissen op haar verdere leven.

Onbegrip, ongeloof en onmacht

Haar ervaringen met opname op de PAAZ en later het psychiatrisch ziekenhuis schetsen en passant een verontrustend beeld van de hulpverlening. Een hulpverlening die voor een groot deel onvoldoende toegerust lijkt, om met satanisch ritueel misbruik en heftige herbelevingen om te gaan.

Satanisch ritueel misbruik bestaat!

Halverwege het boek komt zij, tijdens haar zoektocht, tot de onontkoombare conclusie dat satanisch ritueel misbruik bestáát. Dat zij er slachtoffer van is geweest, op heel jonge leeftijd. Het besef biedt haar een bepaalde mate van troost: Zij is niet gek, ze verzint dit niet. Tegelijk is het een confrontatie met een onaangename werkelijkheid.

Het leven valt Mimi zwaar

Eén doel wil zij nog verwezenlijken: Het schrijven van haar boek. Maar het vertellen van het verhaal activeert nog meer de herbelevingen die haar leven tot een hel maken. Zij zet door, omdat ze een missie heeft. De hulpverlening moet weten dat het bestaat. Tegelijk is het boek een hart onder de riem van lotgenoten. Het bestaat!

Een aangrijpend relaas

Het thema én de manier waarop zij haar verhaal vertelt is aangrijpend. Zij schrijft direct en open vanuit haar eigen beleving. Juist daardoor wordt zij als mens voelbaar en biedt het boek een blik op wat de invloed is van het vroegkinderlijke satanisch ritueel misbruik op haar latere leven.

In haar nawoord schrijft Mimi:

“Ik ben slachtoffer van satanisch misbruik.” Als ik dit durf te benoemen krijg ik meestal terug: “Wat is satanisch misbruik? Daar heb ik nog nooit van gehoord.” Dan komt de moeilijkheid. Als ik dit tracht te benoemen, dreig ik al te dissociëren. De gruwelijke rituelen, meestal uitgevoerd door een groep mensen, gekleed in zwarte kleren en zwarte kappen op, met kruisen en scherpe wapens. De gedachten hieraan brengen me in herbeleving. Bij mij gebeurde het in een kerk. Ik was amper drie. Het schrijven van dit boek was hierdoor geen sinecure.

Mimi Cuyvers schrijft, dwars door alle herbelevingen heen. Tegen de stroom van de reguliere hulpverleners die zeggen: ‘potje dicht’ in. Zij neemt stelling in het nimmer aflatende debat over of satanisch ritueel misbruik bestaat. Het bestaat. Zij maakte het mee.

Kosten

Het boek kost € 18,00 en is hier te bestellen.
Verzendkosten zijn € 5,00 (naar België € 10,00)

Bestel hier het boek

Voor onze Belgische klanten: De verzendkosten vanuit Nederland zijn € 10,00.
Wij adviseeren het boek te bestellen via Bol.com. Met navolgende link kom je direct bij waar het boek te koop is.

Ze komen me halen, via Bol.com

5 gedachten over “Boek ‘Ze komen me halen’ Mimi Cuyvers

 1. Een moedige daad van Mimi Cuyvers om dit weinig gekende trauma van kindermisbruik in de aandacht te brengen. Moge de erkenning van haar boek heling brengen voor slachtoffers. Mia Leijssen, emeritus hoogleraar psychotherapie KU L.

 2. Mimi
  Als ik aan je denk is er de grote waardering.
  Je weg in bestaansrecht zoeken en nu in geven aan zovele anderen is dankbaarheid
  Dank je Mimi dat je deze verborgen stilte ,woorden geeft en een gezicht
  Als ik aan je denk is er een dankbaar ‘ja’ knikken en ik ben ook ontroerd door wat je geeft.
  En je verhaal is een weg van tijd en botsen en ik weet : er blijft ook de pijn van de ‘gevolgen’ nu. Je boek is ook afscheid als onmacht in herbelevende pijn
  Mimi je boek is confrontatie maar vooral zorg voor velen. Dank je
  Egied

 3. Mimi…

  Ik ben oprecht tevreden dat je je boek, je levenswerk, je (eind)doel, hebt afgewerkt en gepubliceerd hebt gekregen.
  Ik weet, uit onze verhalen die we deelden, dat dit een heel zwaar karwei voor je was… En dat het met veel pijn, verdriet en vaak met die verscheurende herbeleving gepaard ging. Daarom ook mijn oprechte waardering voor jou als mens, vrouw en kind van toen, die je waarschijnlijk tot op de dag van vandaag, nog vaak bent, diep vanbinnen.. een gebroken klein zieltje…

  Mimi, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je nu de innerlijke rust vindt waar je zo naar op zoek bent geweest…

  Mimi, het ga je goed…
  De korte maar intense tijd die we samen doorbrachten, de warme lieve woorden en knuffels, de lange diepgaande gesprekken, de haiku’s die we schreven, het genieten van een kop koffie of thee met de lentezon… ik zal deze herinneringen blijven koesteren en er energie uit putten.

  Je bent een sterke bewonderenswaardige vrouw! Vergeet dit niet! De weg die je kiest verder te bewandelen, maakt je zeker niet minder sterk… Integendeel. Respect!

  Zweef, gracieus en vrij,
  Warm je aan zonnestralen
  Een bries wiegt je mee…

  Liefs,
  Renzo x

 4. Hallo Mimi,

  Ik heb je boek uit en ik moet zeggen dat ik zowel ontroerd als ontredderd was na het lezen.

  Ontredderd omdat er erg veel omhoog/los is gekomen de afgelopen week bij mij en ontroerd omdat het een prachtig maar triest verhaal is.

  Ik ben je erg dankbaar voor je openhartige levensverhaal en ik heb wederom een laagje verwerkt.

  Het is mij in elk geval kristalhelder nu; het is echt gebeurd en ook de details die ik nog in twijfel trok bij mezelf zijn aan het licht gekomen.

  Ik voel me sterk, ga door met mijn ervaringswerk en hoop van je te horen.

  Ik denk aan je.

  Lars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *