Ivonne Meeuwsen, online coach van ‘…op eigen kracht’

Wie ben ik?

Sinds 2004 ben ik werkzaam als coach op het gebied van seksueel misbruik. Ik heb een opleiding in de hulpverlening (SPH), een coachingsopleiding en een opleiding tot NLP master gevolgd, maar mijn voornaamste leerweg zijn de vele therapieën die ik gevolgd heb toen ik met mijn eigen verleden van seksueel misbruik worstelde. Hierover schreef ik in mijn eerste boek ‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij‘.

Helen kan! Je hebt geen levenslang.

‘Helen kan’ is mijn motto. Maar helen is niet vanzelfsprekend. Het vraagt om inzet, een lange adem en een bereidheid om je eigen demonen onder ogen te zien. Om te helen moet je diep gaan en het is geen proces van een paar maanden. In veel gevallen is het een proces van jaren, van starten en stoppen, van diverse soorten therapie en diverse therapeuten. Een probleem is dat passende therapie moeilijk vindbaar is en vaak onvoldoende toegerust voor de complexe problemen die spelen na seksueel misbruik.

Hulpverlening na seksueel misbruik

Ik heb het tot mijn missie gemaakt om te helpen een antwoord te vinden op deze problemen. Dat heeft tot een tweede boek ‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland‘ geleid en daarnaast tot een aantal initiatieven. Eén daarvan is deze website, die beoogt de therapieën die werken, zichtbaar te maken voor klanten die op zoek zijn naar begeleiding bij (een deel van) de problematiek die hoort bij seksueel misbruik. Daarmee biedt de website een platform voor therapeuten die iets te bieden hebben aan deze doelgroep.

Werkt het?

Ja! Ik hoor van therapeuten van de website dat zij aanmeldingen krijgen via deze site. Ik hoor van lotgenoten dat ze via deze site hulp hebben gevonden. Ik hoor (en zie aan de bezoekerscijfers) ook dat de kennis die via de blog wordt aangeboden, door zowel hulpverleners als klanten erg gewaardeerd wordt. Het laatste symposium werd gemiddeld met een 8,2 gewaardeerd.

Deskundigheidsbevordering en kennis delen

Het enthousiasme waarmee de afgelopen symposia zijn ontvangen heeft mij ervan overtuigd dat het belangrijk is om deze symposia te blijven organiseren. Juist de mix van ervaringskennis, praktische voorbeelden en mensen die met hun beide benen in de praktijk geworteld staan, zijn van belang om met andere professionals te delen. Samen maken we het verschil in het positief en vakkundig hulpverlenen na seksueel misbruik.