Boekenwinkel

De boeken uit dit winkeltje

Je kunt al deze boeken hier direct bestellen en betalen via iDeal. Na betaling kom je in een schermpje waar je jouw adresgegevens kunt invullen.

Echter: bestel je vanuit België, dan zijn de verzendkosten helaas een stuk hoger (€10,35 voor dikkere boeken). Ons advies is om vanuit België deze boeken via Bol.com te bestellen.

Anonieme helden van seksueel misbruik en hun weg naar een gelukkig leven – Ivonne Meeuwsen
€ 17,50 plus € 4,45 verzendkosten

Vijftien slachtoffers en één partner van …
Elke held/in heeft uit zichzelf contact met mij gezocht. Daarmee heeft elk van hen de held in zichzelf herkend en erkend. De meesten van hen staan anoniem in het boek. Dat is een keuze van mij als uitgever/auteur om juridische verwikkelingen te voorkomen.
Het zijn pittige verhalen om te lezen. Maar als je durft om te voelen hoeveel doorzettingsvermogen en moed deze helden hebben getoond, als kind én als volwassene, als je je láát raken, dan groeit met elk verhaal de hoop. Uit elk van deze verhalen spreekt een enorme wil om te leven. Om een gelukkig leven te leiden!

De winst van dit boek komt in zijn geheel ten goede aan het organiseren van de tweede ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’ in 2020. Steun dit doel met de aanschaf van dit boek.
Bestel het boek hier

De impact van incest op alle leefgebieden – Mariël Groenen

€ 19,95 plus € 4,45 verzendkosten

Hoe maak je de impact van incest bespreekbaar? Hoe krijg je zicht op de invloed van een verleden waarin incest plaats heeft gevonden, op werkelijk alle levensgebieden?

Dit boek van Mariël Groenen is geschikt voor hulpverleners die meer inzicht willen krijgen in hoe incest doorwerkt in alle aspecten van het leven van de slachtoffers. Zij geeft handvatten om de thema’s bespreekbaar te maken en concrete praktische tips en voorbeelden. Ook voor lotgenoten is het boek uiterst leesbaar, herkenbaar en daardoor soms confronterend, maar altijd op een liefdevolle, milde manier.

Bestel het boek hier

Ze komen me halen. Mijn leven na satanisch misbruik – Mimi Cuyvers

€ 17,50 plus € 4,45 verzendkosten

‘Ze komen me halen’ is de angstkreet die Mimi slaakt wanneer ze, tijdens een therapiesessie, in een herbeleving komt van satanisch ritueel misbruik. Haar mimiek verandert, ze kruipt in elkaar van angst en roept naar haar therapeut Frie, help me toch!’

In haar boek neemt Mimi Cuyvers de lezer mee in haar leven en in diverse therapeutische settings. Aanvankelijk weigert zij te geloven dat de beelden, die haar herbelevingen haar tonen, waar kunnen zijn: ‘Zoiets bestaat toch niet?’ Het boek bevat weinig details over deze belevingen, maar het omschrijft helder de impact van deze gebeurtenissen op haar verdere leven.

Bestel hier het boek hier, je betaalt € 21,95

Zwangerschap na seksueel misbruik – Ivonne Meeuwsen
€ 19,95 + € 4,45 verzendkosten

Hoe begeleid je iemand die zwanger is en een verleden heeft met seksueel misbruik? Hoe bereid je jezelf optimaal voor op de komst van je baby? Het boek besteed aandacht aan de ideale zwangerschap, maar benoemt ook de problemen. Door voorbereid te zijn op eventuele triggers, herbelevingen en dissociaties kun je veel problemen voorkomen of verminderen. Je krijgt het gevoel van controle terug.
Het boek bestaat uit twee delen: het praktische stuk, met daarin uitleg over hoe de zwangerschap en alles wat daarbij hoort optimaal voor te bereiden en deel twee bevat de ervaringsverhalen van een zevental mensen die te maken hebben gehad met de langetermijneffecten van seksueel misbruik op de zwangerschap.

Bestel het boek hier

Boek ‘Kostbaar As’ van Theresia Stiller

€ 18,95 + € 4,45 verzendkosten

Het boek van Theresia Stiller is een bijzonder boek. Niet alleen vanwege de dramatische geschiedenis van de auteur: Zelf misbruikt als kind, binnen haar huwelijk misbruikt én tot haar ontzetting zijn haar kinderen ook misbruikt. Dit alles tegen een achtergrond van een religieuze opvoeding, waarin schuld en boete doorklinken.

‘Als je er maar over praat’

In haar voorwoord geeft Theresia de lezer mee: Het maakt mij niet uit wat je van deze teksten vind, áls je er maar over praat. Want zwijgen over seksueel misbruik houdt het in stand, zo heeft zij ondervonden. Als er iets preventief kán werken is het praten. Als er iets helend kan werken is het erkenning.

Bestel Kostbaar As

Partners in Beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie.

Ivonne Meeuwsen €19,95 + € 4,45 verzendkosten
Partners in Beeld

Het boek gaat over de problemen die spelen in een relatie met iemand die seksueel misbruikt is. Het brengt die problemen helder en overzichtelijk in kaart. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie, omdat een relatie draait om vertrouwen, intimiteit, seksualiteit en samen zijn. Juist daarin is het slachtoffer van seksueel misbruik vaak beschadigd. Dit zorgt voor veel eenzaamheid, onbegrip en pijn bij partners. Wat moet je als je lief schrikt, wanneer je hem of haar wilt aanraken? Bang of depressief is? Plotseling, uit het niets, boos wordt? De verwarring en ontreddering bij partners is doorgaans groot. Het boek geeft handvatten, legt uit hoe dingen werken en geeft ook tips.

Bestellen? Klik hier

Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen, ja of nee?
– Ivonne Meeuwsen   €10,00 + € 3,65 verzendkosten

voorkant jeugdzorg boek‘Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen ja of nee?’ is een must voor elke hulpverlener in de jeugdzorg. Het boek licht de gedragskenmerken van seksueel misbruikte kinderen toe en plaatst deze in de context van de leefgroep. Door het gedrag van deze kinderen te zien in relatie tot het seksueel misbruik dat zij hebben meegemaakt, ontstaat een meer realistische kijk op bijvoorbeeld acting-out gedrag in de groepen.
Bestellen? Klik hier!

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij! – Ivonne Meeuwsen
€19,95 + € 4,45 verzendkosten

Helen van seksueel misbruik door Ivonne Meeuwsen‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ is een onmisbaar basisboek over seksueel misbruik en vooral ook: hoe je daarvan kunt helen. Diverse thema’s zoals inpalmen, vergeving, eenzaamheid, grenzen, therapie en meer worden toegelicht.

‘In heldere taal vertelt Ivonne over de ervaring en betekenis van seksueel misbruik, op de korte én lange termijn. Voor de slachtoffers, de hulpverlening en de sociale omgeving geeft zij woorden aan het onzegbare.’ (Vincent Felitti in zijn voorwoord in de Engelstalige versie)

Bestel het boek hier

Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland -Ivonne Meeuwsen€13,33 + € 4,45 verzendkosten

vb cover 1 'hulpverlening na sm'‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland’ vertelt de verhalen van mensen die met behulp van verschillende therapie-vormen geheeld zijn. Het belicht de therapie, de therapeut én de klant en voegt daar steeds een themabespreking aan toe, waarin Ivonne de vinger legt op de specifieke kenmerken van seksueel misbruik die in die casus naar voren komen. Een helder en verhelderend boek over de rol van de hulpverlening na seksueel misbruik.

 Bestel het boek hier

Setje Kaarten ‘De 5 B’s’
€ 5,00 + € 2,25 verzendkosten

De 5 B's kaart

 

Setje kaarten van ‘De 5 B’s’
Tien kaarten met daarop de 5 B’s voor als je kind seksueel misbruikt is. Een handige hand-out om ouders te ondersteunen bij de opvang van hun kind.

Bestel hier

richtlijnen voor ouders als hun kind seksueel misbruikt is

 

 

Ontsluiting – Annemarie A
€ 15,00 + € 2,00 verzendkosten

cover 'Ontsluiting'

Ontsluiting. Een bundel gedichten over het verwerken van seksueel misbruik, prachtig geïllustreerd met foto’s van een beeld in wording. De gedichten maken voelbaar waar je als overlever van seksueel misbruik doorheen gaat, maar ook hoe je uiteindelijk tot volle bloei komt als je eenmaal geheeld bent. Dat maakt dit een helend boek over de ontsluiting en geboorte van een nieuw mens. Van overleven naar leven is immers een opnieuw geboren worden.

Bestel het boek hier

 

Het vreemde zien | Verslag van een therapeutisch proces – Tijsine Huisman            € 24,95

verslag van een therapeutisch proces na seksueel misbruik

Het vreemde zien. Hoe gaat hypnose in zijn werk? Het verslag van Tijsine over het proces waarmee zij haar verleden heeft verwerkt, is beeldend en vlot geschreven. Hypnose is een manier waarmee angsten in beeld kunnen komen en door je eigen symboliek verwerkt worden. Wat ze tijdens de hypnose tegenkomt, tekent ze en bespreekt ze met haar therapeut. Een opmerkelijk en aangrijpend verslag van een zoektocht naar identiteit, geïllustreerd met bijzondere tekeningen.

Bestel het boek hier

De som der delen | Ontmaskeringen door een zedenrechercheur – Thérèse Evers
€ 22,50

semi-autobiografisch verhaal over de gevolgen van seksueel misbruik
De som der delen. Een prachtig, spannend en geloofwaardig boek. De doorleefde werkelijkheid van zedenrechercheur Jo heeft het karakter van een spirituele zoektocht. Confronterend bij tijden, maar ook meeslepend, een boek dat je niet meer loslaat tot de laatste bladzijde gelezen is. Prachtige omschrijving van hoe de hoofdpersoon zichzelf terugvindt, gezet in de wereld van de zedenmisdaad. Een aanrader.

De wetende getuige | Handreikingen aan professionals over handelen en diagnostisch onderzoek bij vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen – Anneke van Duin
€ 21,50

Handreikingen aan professionals over handelen en diagnostisch onderzoek bij vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen

De wetende getuige. Een handleiding voor professionals over hoe vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen te onderzoeken. Het boek gaat over de ontwikkeling van de diagnostiek van kinderen die seksueel misbruikt zijn, maar evenzeer over de maatschappelijke en politieke keuzes die zulk werk hebben bemoeilijkt. Een pleidooi voor het instellen van expertisecentra voor dit belangrijke werk en voor het eindelijk serieus nemen van het probleem van seksueel misbruik.

Bestel het boek hier

Aan het licht | Zwangerschap en kinderen krijgen door incest – Aafke, Anneke, Anne-Lies, Annemarie, Bernadet, Christien
€ 18,00 + € 2,00 verzendkosten

Zwangerschap en kinderen krijgen door incest

Aan het licht. Zes vrouwen delen hun verhaal. Elk van hen is zwanger geworden door seksueel misbruik binnen de familie. Zwanger door incest. Een taboe in een taboe. Seksueel misbruik raakt zo diep en zwanger worden en kinderen krijgen door misbruik gaat nog veel dieper. Ongewild ben vrouw en moeder, terwijl zelf je nog maar kind bent.
Toch is het boek hoopvol, het gaat over je kracht hervinden en de waarheid ‘aan het licht’ brengen. Een krachtig boek.

Bestel het boekje hier

 

De kracht van spreken | Dertig levensverhalen over seksuele kindermishandeling
€ 18,50 + € 2,00 verzendkosten

Dertig levensverhalen over seksuele kindermishandelingDe kracht van spreken. Het boek is een soort van vervolg op de klassieker ‘De straf op zwijgen is levenslang’ die door de VSK werd uitgegeven in 1983. Dit boek is echter al jaren niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er nu dit boek, over ‘De kracht van spreken’. De ‘bange helden’ van weleer worden aangevuld met vrouwen van vandaag die allemaal het zwijgen verbreken, hun stem terugclaimen en hun verhaal met je delen. Het resultaat: een verzameling van 30 krachtige verhalen over seksueel misbruik.

Bestel het boek hier

2 reacties op “Boekenwinkel

  1. Hoi, ik zie hier dat je boeken kan bestellen Als ik erop klik zie ik alleen maar de betaalopties. Hoe gaat het bestellen? Ik bedoel alleen iets betalen zonder te weten waar het naartoe gestuurd mag worden? Ik hoor het graag Groetjes Johanna

    0

Geef een reactie