Boekenwinkel

De boeken uit dit winkeltje

Je kunt al deze boeken hier direct bestellen en betalen via iDeal. Echter: bestel je vanuit België, dan zijn de verzendkosten helaas een stuk hoger (€10,35 voor dikkere boeken). Ons advies is om vanuit België deze boeken via Bol.com te bestellen.

Zwangerschap na seksueel misbruik
€ 19,95 + € 4,45 verzendkosten

Hoe begeleid je iemand die zwanger is en een verleden heeft met seksueel misbruik? Hoe bereid je jezelf optimaal voor op de komst van je baby? Het boek besteed aandacht aan de ideale zwangerschap, maar benoemt ook de problemen. Door voorbereid te zijn op eventuele triggers, herbelevingen en dissociaties kun je veel problemen voorkomen of verminderen. Je krijgt het gevoel van controle terug.
Het boek bestaat uit twee delen: het praktische stuk, met daarin uitleg over hoe de zwangerschap en alles wat daarbij hoort optimaal voor te bereiden en deel twee bevat de ervaringsverhalen van een zevental mensen die te maken hebben gehad met de langetermijneffecten van seksueel misbruik op de zwangerschap.

Bestel het boek hier

In januari organiseren we ook een middagsymposium. Bij inschrijving krijg je het boek gratis. Meer informatie vind je op onze symposium-site.

Partners in Beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie

€19,95 + € 4,45 verzendkosten
Partners in Beeld

Het boek gaat over de problemen die spelen in een relatie met iemand die seksueel misbruikt is. Het brengt die problemen helder en overzichtelijk in kaart. Seksueel misbruik raakt het hart van de relatie, omdat een relatie draait om vertrouwen, intimiteit, seksualiteit en samen zijn. Juist daarin is het slachtoffer van seksueel misbruik vaak beschadigd. Dit zorgt voor veel eenzaamheid, onbegrip en pijn bij partners. Wat moet je als je lief schrikt, wanneer je hem of haar wilt aanraken? Bang of depressief is? Plotseling, uit het niets, boos wordt? De verwarring en ontreddering bij partners is doorgaans groot. Het boek geeft handvatten, legt uit hoe dingen werken en geeft ook tips.

Bestellen? Klik hier

Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen, ja of nee?
– Ivonne Meeuwsen   €10,00 + € 3,65 verzendkosten

voorkant jeugdzorg boek‘Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen ja of nee?’ is een must voor elke hulpverlener in de jeugdzorg. Het boek licht de gedragskenmerken van seksueel misbruikte kinderen toe en plaatst deze in de context van de leefgroep. Door het gedrag van deze kinderen te zien in relatie tot het seksueel misbruik dat zij hebben meegemaakt, ontstaat een meer realistische kijk op bijvoorbeeld acting-out gedrag in de groepen.
Bestellen? Klik hier!

Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij! – Ivonne Meeuwsen
€19,95 + € 4,45 verzendkosten

Helen van seksueel misbruik door Ivonne Meeuwsen‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ is een onmisbaar basisboek over seksueel misbruik en vooral ook: hoe je daarvan kunt helen. Diverse thema’s zoals inpalmen, vergeving, eenzaamheid, grenzen, therapie en meer worden toegelicht.

‘In heldere taal vertelt Ivonne over de ervaring en betekenis van seksueel misbruik, op de korte én lange termijn. Voor de slachtoffers, de hulpverlening en de sociale omgeving geeft zij woorden aan het onzegbare.’ (Vincent Felitti in zijn voorwoord in de Engelstalige versie)

Bestel het boek hier

 

Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland -Ivonne Meeuwsen€13,33 + € 3,65 verzendkosten

vb cover 1 'hulpverlening na sm'‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland’ vertelt de verhalen van mensen die met behulp van verschillende therapie-vormen geheeld zijn. Het belicht de therapie, de therapeut én de klant en voegt daar steeds een themabespreking aan toe, waarin Ivonne de vinger legt op de specifieke kenmerken van seksueel misbruik die in die casus naar voren komen. Een helder en verhelderend boek over de rol van de hulpverlening na seksueel misbruik.

 Bestel het boek hier

Setje Kaarten ‘De 5 B’s’
€ 5,00 + € 2,25 verzendkosten

De 5 B's kaart

 

Setje kaarten van ‘De 5 B’s’
Tien kaarten met daarop de 5 B’s voor als je kind seksueel misbruikt is. Een handige hand-out om ouders te ondersteunen bij de opvang van hun kind.

Bestel hier

richtlijnen voor ouders als hun kind seksueel misbruikt is

 

 

Een ontmoeting met jezelf – Diana Bergsma
19,95 + € 4,45 verzendkosten

Een ontmoeting met jezelf van Diana BergsmaEen ontmoeting met jezelf is een bundeling van verhalen van gewone vrouwen. Verhalen over allerlei thema’s inclusief seksueel misbruik. Diana is schrijfcoach en zij heeft in dit boek de verhalen door de vrouwen zelf laten schrijven. Het is haar gelukt door haar manier van coachen om alle verhalen naar de kern waar het over gaat te leiden. Het resultaat is een prachtige selectie van krachtverhalen. Het boek is een echte aanrader als vakantieboek. De korte verhalen nodigen je uit om op een andere manier naar je eigen leven (en problemen) te kijken.

Bestel het boek hier!

Ontsluiting – Annemarie A
€ 15,00 + € 2,00 verzendkosten

cover 'Ontsluiting'

Ontsluiting. Een bundel gedichten over het verwerken van seksueel misbruik, prachtig geïllustreerd met foto’s van een beeld in wording. De gedichten maken voelbaar waar je als overlever van seksueel misbruik doorheen gaat, maar ook hoe je uiteindelijk tot volle bloei komt als je eenmaal geheeld bent. Dat maakt dit een helend boek over de ontsluiting en geboorte van een nieuw mens. Van overleven naar leven is immers een opnieuw geboren worden.

Bestel het boek hier

 

Het vreemde zien | Verslag van een therapeutisch proces – Tijsine Huisman            € 24,95

verslag van een therapeutisch proces na seksueel misbruik

Het vreemde zien. Hoe gaat hypnose in zijn werk? Het verslag van Tijsine over het proces waarmee zij haar verleden heeft verwerkt, is beeldend en vlot geschreven. Hypnose is een manier waarmee angsten in beeld kunnen komen en door je eigen symboliek verwerkt worden. Wat ze tijdens de hypnose tegenkomt, tekent ze en bespreekt ze met haar therapeut. Een opmerkelijk en aangrijpend verslag van een zoektocht naar identiteit, geïllustreerd met bijzondere tekeningen.

Bestel het boek hier

De som der delen | Ontmaskeringen door een zedenrechercheur – Thérèse Evers
€ 22,50

semi-autobiografisch verhaal over de gevolgen van seksueel misbruik
De som der delen. Een prachtig, spannend en geloofwaardig boek. De doorleefde werkelijkheid van zedenrechercheur Jo heeft het karakter van een spirituele zoektocht. Confronterend bij tijden, maar ook meeslepend, een boek dat je niet meer loslaat tot de laatste bladzijde gelezen is. Prachtige omschrijving van hoe de hoofdpersoon zichzelf terugvindt, gezet in de wereld van de zedenmisdaad. Een aanrader.

De wetende getuige | Handreikingen aan professionals over handelen en diagnostisch onderzoek bij vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen – Anneke van Duin
€ 21,50

Handreikingen aan professionals over handelen en diagnostisch onderzoek bij vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen

De wetende getuige. Een handleiding voor professionals over hoe vermoedens van seksueel misbruik bij kinderen te onderzoeken. Het boek gaat over de ontwikkeling van de diagnostiek van kinderen die seksueel misbruikt zijn, maar evenzeer over de maatschappelijke en politieke keuzes die zulk werk hebben bemoeilijkt. Een pleidooi voor het instellen van expertisecentra voor dit belangrijke werk en voor het eindelijk serieus nemen van het probleem van seksueel misbruik.

Bestel het boek hier

Aan het licht | Zwangerschap en kinderen krijgen door incest – Aafke, Anneke, Anne-Lies, Annemarie, Bernadet, Christien
€ 18,00 + € 2,00 verzendkosten

Zwangerschap en kinderen krijgen door incest

Aan het licht. Zes vrouwen delen hun verhaal. Elk van hen is zwanger geworden door seksueel misbruik binnen de familie. Zwanger door incest. Een taboe in een taboe. Seksueel misbruik raakt zo diep en zwanger worden en kinderen krijgen door misbruik gaat nog veel dieper. Ongewild ben vrouw en moeder, terwijl zelf je nog maar kind bent.
Toch is het boek hoopvol, het gaat over je kracht hervinden en de waarheid ‘aan het licht’ brengen. Een krachtig boek.

Bestel het boekje hier

 

De kracht van spreken | Dertig levensverhalen over seksuele kindermishandeling
€ 18,50 + € 2,00 verzendkosten

Dertig levensverhalen over seksuele kindermishandelingDe kracht van spreken. Het boek is een soort van vervolg op de klassieker ‘De straf op zwijgen is levenslang’ die door de VSK werd uitgegeven in 1983. Dit boek is echter al jaren niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er nu dit boek, over ‘De kracht van spreken’. De ‘bange helden’ van weleer worden aangevuld met vrouwen van vandaag die allemaal het zwijgen verbreken, hun stem terugclaimen en hun verhaal met je delen. Het resultaat: een verzameling van 30 krachtige verhalen over seksueel misbruik.

Bestel het boek hier

Geef een reactie