Overijssel

 

Al deze mensen bieden hulp aan mensen met een verleden van seksueel misbruik. Ieder doet dit vanuit zijn of haar eigen specialisme en met zijn of haar eigen vaardigheden. Lees de profielen van deze hulpverleners om te kijken waar je in Overijssel het beste terecht kunt.  Wie past er het beste bij jou en jouw hulpvraag?

Denk na over je hulpvraag

Hoe bepaal je welke vorm van hulp het beste bij jou past? Waar loop je het meeste tegenaan? Waar zou je het liefst direct mee aan de slag willen? Als je dat voor jezelf weet, wordt het al gemakkelijker om te kiezen tussen de diverse hulpverleners.

Welke persoonlijkheid past bij jou?

Heb je bepaalde voorkeur voor achtergrond en overtuiging van je hulpverlener? Zoek je iemand die geduld met je heeft of juist iemand die je de spreekwoordelijke schop onder je kont geeft? Voorzichtig of confronterend?

Welke manier past bij jou?

Wil je het liefst meteen in het diepe of ga je liever stapje voor stapje aan de slag zodat het je niet overspoelt? Praten of ervaren, of een mengsel daarvan? Lichaamsgericht of juist op meer inzicht aansturen?

Vraag een kennismaking aan

Je hoeft niet meteen een keuze te maken. De meeste hulpverleners bieden een kennismakingsgesprek of intake aan, waarbij je kunt kijken of deze therapeut/therapie bij je past. Maak daar gebruik van en beslis pas definitief nadat je zo’n gesprek hebt gehad en dat even hebt laten landen.

Een keuze maken voor een hulpverlener

Met deze vragen voor ogen kun je de beschikbare hulpverlening bekijken en kiezen welke van de hulpverleners in Overijssel het beste bij jou past. Kom je er niet uit? Je kunt ook een keuzeconsult aanvragen, dan kijk ik met je mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *