Gonny Spexgoor

Therapeut en ondersteuner

Mijn naam is Gonny Spexgoor ( 1961), moeder van 3 kinderen, 2 zonen en een dochter (overleden in late zwangerschap). Samen met mijn partner woon ik in Eibergen. Mijn praktijk heet: Zo eigen, Zo eigen betekent bij ons in de Achterhoek en Twente “je verbonden voelen, een klik hebben”. Deze naam past bij mij en mijn praktijk. Ik ga voor de eigenheid van de mens, ieder mens is uniek en wil geaccepteerd worden om wie je bent!

Ik richt me op seksuele gezondheid voor mensen met en zonder beperking, zo ook mensen psychosociale hulpvragen. Ik heb mij gespecialiseerd op het gebied van mensen die seksueel misbruik hebben mee gemaakt.

Opleidingen

 •  Z – verpleging
 • HBO Seksuologie
 • Hulp na seksueel misbruik
 • Diverse verdiepingscursussen
 • Contextuele therapie, werken met poppetjes

Bijzonderheden

Ik geef seksuele voorlichting en advies aan kinderen, jongeren en ouderen, adviseer o.a. ouders, gezinnen en partners enz. Verder coach ik medewerkers van zorginstellingen om cliënten bij te staan in hun seksuele gezondheid en bijkomende hulpvragen/problemen. Ik signaleer doorgaans snel waar de hulpvragen liggen en draag passende oplossingen en methodes aan die passen bij de klant/cliënt.

Mensbeeld

Ik kijk naar de totale mens, zowel naar het lichamelijke, geestelijke en het sociale welzijn, want het één kan niet zonder het ander! Je bent zo als je bent en dat is oké. Ik kijk oplossingsgericht met jou mee naar mogelijkheden, wensen, met respect voor jouw eigen grenzen en/of beperkingen. Wat is” jouw eigenheid”. Door onze opvoeding, gebeurtenissen en trauma’s die we meemaken in ons leven raken we vaak uit balans en komen we veelal in een overlevingsmechanisme waar in we kunnen vastlopen. Ik sluit me aan bij jouw belevingsniveau. Samen met jou kijk ik naar wat voor jou werkt en past om weer zo goed mogelijk in balans te komen met je leven, in ieder persoon zitten mogelijkheden om verder te groeien.

Ik heb een open houding m.b.t. praten over relatievorming, seksualiteit, seksuele identiteit en voorkeur en seksueel misbruik. Ik kom vrij snel bij de kern van het probleem. Ik sluit me aan bij jou en laat jou de regie behouden over je leven. Seksuele gezondheid is een basisbehoefte dat bij het leven bij hoort. Seksuele voorlichting en kennis geeft zelfvertrouwen en macht over jezelf, het maakt je minder kwetsbaar.

Methode

Het begint bij mij met goed luisteren naar “jouw verhaal” en mij bij jou aan te sluiten zo dat jij je veilig voelt. Samen kijken we wat in jouw rugzak zit aan blokkades en waar jij aan wilt werken. Ik hanteer diverse methodieken, deze hangen samen met de hulpvraag of klachten die jij hebt, ik pas de werkwijze hier op aan.  Jij bepaalt het tempo, wat heb jij nodig hebt om de regie van je leven weer op te pakken en vorm te geven.

Bij misbruik en grensoverschrijdende gebeurtenissen help ik je stappen te zetten in het proces van verwerken en “helen”. Dit kan in één op één gesprekken, maar ik werk ook vaak samen met partners en andere belangrijke familie. Ik pas mijn methodes aan naar de hulpvraag van het moment. Bij seksuele voorlichting en hulpvragen rondom relatievorming en problemen werk ik nauw samen met ondersteuners en familie van de hulpvrager, omdat samenwerken hier belangrijk in is.

Klachten waarbij ik je kan helpen

 • Seksuele voorlichting en seksuele gezondheid , alle leeftijden
 • Voorlichting, advies bij autisme en relatievorming en seksualiteit
 • Voorlichting voor mensen met beperking en psychische klachten
 • Begeleiding bij Gender diversiteit
 • Sociaal emotionele ontwikkeling hulpvragen
 • Kinderwens vraagstukken bij Verstandelijke Beperking
 • Luisterend oor
 • Hulp na seksueel misbruik
 • Vastlopen in het leven
 • Partner-familie gesprekken na seksueel misbruik
 • Onderzoeken waar kansen liggen en levensgeluk

Hoe lang duurt het ?

Dit hangt af van de hulpvraag en de ernst er van, veelal ga ik uit van 8-12 sessies. Uiteindelijk bepaal jij hoeveel en wat jij nodig hebt. Jij hebt de regie, soms kan ik je een heel eind op weg helpen en soms een stukje verder helpen en je verder doorverwijzen.

Wat kost het

Kennismaking van 30 min is gratis

Consult 78,00 per uur (kan aan huis)

Km vergoeding 0,35 per km

Jongeren kan soms vergoed worden vanuit de WMO Jeugdwet

Contact gegevens

Zo eigen kan aan huis of bij de organisaties komen in omgeving Twente, Achterhoek en Gelderland

Bezoekadres:
Meeldijk 7
7152BM Eibergen

Beatrixpark 22
7101 BN Winterswijk

T: 06 30788441
M: info@zo-eigen.nl
W. www.zo-eigen.nl
AGB code:41784164 Bigregistratie: 590918611030