Elisa Bakker

Integratieve coach, ambulant begeleider GGZ en ervaringsdeskundige

Elisa Bakker, integratief coach, steenwijkWat typeert mij? Oprecht, enthousiast, open en fijngevoelig. Ik ben betrokken en vind het belangrijk om de ander écht te zien. Het is mijn kracht dat ik snel tot de kern kom.
Mijn passie ligt bij het helpen van mensen, om jou te zien ontwikkelen en groeien. Na het behalen van mijn diploma maatschappelijk werk heb ik acht jaar gewerkt in Steenwijk en omgeving als ambulant begeleider in de psychische hulpverlening. Deze ervaring heeft mij als mens en professional enorm verrijkt. Ik heb hier veel geleerd over de psyche van de mens en hoe belangrijk het is om in gelijkwaardigheid de ander te ontmoeten en te versterken. Het echt contact maken met de ander vraagt ook een reflectie op jezelf, waardoor ik meer ben gegroeid als mens en professional.

Het starten van mijn eigen praktijk ‘Jij Floreert’ is geboren uit mijn verlangen de ander verder te helpen door meer onbevangen en vrij door het leven te gaan. Naast het hebben van mijn eigen praktijk, ben ik in mijn rol als coach en ambulant begeleider ook werkzaam bij verschillende zorginstellingen en zorgprojecten. Mijn werk is hierdoor erg afwisselend en dynamisch.

Mensbeeld

Ik geloof dat de mens een eenheid vormt van hoofd, hart en lichaam. Ik leef vanuit een christelijke levensvisie, ik respecteer en sta open voor ieders leef en geloofsovertuiging. Kom zoals jij bent.

Methode

Als coach en ervaringsdeskundige op het gebied van seksueel misbruik, wil ik je graag een veilige plek bieden, zodat jij er met jouw eigen verhaal mag zijn, samen onderzoeken en werken aan het helen van het seksueel misbruik. Het delen van jouw verhaal kan al een hele stap zijn.
Het vraagt om moed en vertrouwen om datgene wat soms al zo lang verborgen is in het Licht te brengen. Delen is helen.

Bij integratieve coaching word jij je bewuster van wat er gebeurt in je binnenwereld. Je gaat aan de slag met je ervaringen uit het verleden, om deze alsnog op een goede manier te verwerken en te doorvoelen, zodat je meer ontspannen kunt zijn in het heden. In de integratieve coaching nemen we verschillende aspecten mee. We kijken naar je gedachten, gedrag, gevoel, verlangens en wat je waarneemt in je lijf. Niet alleen praten, vooral ervaren. Hierbij maak ik gebruik van lichaamsgerichte oefeningen, metaforen, creatieve oefeningen en ik werk met stoelopstellingen om jouw binnenwereld te verduidelijken. Als coach begeleid ik jou in het weer contact maken met je eigen emoties, kwaliteiten en vaardigheden of deze weer te herstellen.

Voor het thema trauma in seksueel misbruik volg ik binnenkort de opleiding bij Excetra (expertisecentrum in traumaseksuologie). Met dit specialisme hoop ik in de toekomst mijn cliënten nog gerichter te kunnen helpen.

Klachten waarvoor deze methode onder andere geschikt is

  • Identiteit en zelfbeeld
  • Terugkerende patronen
  • Zingeving/ geloofsvragen
  • Spanning en angst
  • Emoties
  • Onverwerkt verleden of traumatische gebeurtenis
  • Grenzen stellen
  • Hoog gevoeligheid
  • Ontdekken van je kwaliteiten
  • Seksueel misbruik

In een persoonlijk gesprek kijken wij samen of mijn coaching aansluit bij jouw hulpvraag. Je kunt van mij als professional verwachten dat ik het bespreekbaar maak als ik denk dat jij beter op je plek bent bij een andere hulpverlener.

Hoe lang duurt het?

Een sessie duurt gemiddeld 1 uur tot 1.5 uur. Een traject duurt doorgaans tussen de 8 en 10 sessies en word bij 5 sessies tussentijds geëvalueerd.

Wat kost het?

Het eerste kennismaking gesprek/ intake is gratis en vrijblijvend. Daarna is het voor 1 uur coaching 65 euro en voor 1,5 uur coaching 90 euro.

Contactgegevens

logo Jij FloreertElisa Bakker
06 44 630 721
info@jijfloreert.nl
http://www.jijfloreert.nl

Praktijkadres:
VitaalZuidveen
Schoolweg 19
8343 XD Zuidveen

KVK-nummer: 80447260
AGB-code PGB op onderneming: 41523381