Jackelien Cerrone

Energetisch therapeut en paranormaal therapeut

Ik ben Jackelien Cerrone, energetisch therapeut en paranormaal therapeut. Mijn specialisaties zijn trauma verwerking en hooggevoeligheid. Ik help je om jezelf te helpen met visualisatie. Ik werk snel, praktisch en probleemoplossend.

Toen ik 17 was merkte ik, dat ik meer zag en voelde dan anderen en ik kon pijn weghalen. Daarom ben ik de opleiding spirituele geneeskunst gaan doen en daarna nog een opleiding energetische therapie. Ik wilde mensen helpen op een diep niveau. Ik was altijd geïnteresseerd in het onderbewuste en in de oorzaak van klachten. Ik zie wat er in het onderbewuste speelt. De combinatie van helderziendheid, kennis van energieveld en onderbewuste zorgt ervoor dat ik snel weet hoe klachten opgelost kunnen worden. Omdat ik je leer hoe je dat zelf kunt doen met visualisatie, hoef je in principe maar één keer te komen.

Ondertussen ben ik al meer dan 30 jaar therapeut. Ik ben aangesloten bij beroepsverenigingen en ik voldoe aan alle eisen van zorgverzekeraars.
Ben ik ervaringsdeskundige? Ik ben misbruikt door een hulpverlener, toen ik jong en kwetsbaar was.

Mensbeeld

Bij seksueel misbruik zit het trauma grotendeels in het onderbewuste. Een mens heeft niet alleen een helder, rationeel bewustzijn, maar ook een onderbewuste. Het rationele bewustzijn is de volwassene die je bent. Het onderbewuste is alles wat er in je omgaat, maar nog niet onder woorden is gebracht. Daar komen emoties vandaan, en als je seksueel misbruik hebt meegemaakt zit daar chaos. Wat er gebeurde kon je toen niet helder in woorden formuleren, daarom is het niet goed verwerkt door het rationele brein. Die herinnering, aan wat je hebt meegemaakt toen je jong was, zit nog steeds onverwerkt in je onderbewuste, inclusief alle eenzaamheid, machteloosheid, angst en woede. Alsof je innerlijke kind zit opgesloten in de kelder van je bewustzijn. Dat misbruikte kind heeft hulp nodig.

Methode

Ik werk met behulp van visualisatie. Het onderbewuste communiceert in beeldentaal, niet met woorden. Met gesprekstherapie verandert er doorgaans weinig in je onderbewuste. Met visualisatie kun je wél veranderingen brengen en dat op een heel diep niveau. Het onderbewuste ziet geen verschil tussen de werkelijkheid en de visualisatie. Als je iets visualiseert, dan denkt je onderbewuste dat het echt gebeurt. Zo kun je, met een goede visualisatie, de chaos oplossen die het misbruik veroorzaakt heeft. Met visualisaties kun je je innerlijke kind helpen.

Ik ben helderziend. Via het energieveld zie ik wat er gebeurd is en wat jij nodig hebt om te helen. Via het energieveld zie ik wat er gebeurd is en wat jij nodig hebt om te helen. Je hoeft me dus niet alles te vertellen. Je hoeft het niet opnieuw te voelen, we gaan direct naar de oplossing. Ik zie wat je innerlijke kind nodig heeft en daar maak ik een visualisatie voor. Als we die samen doen, voel je dat je innerlijke kind getroost wordt, dat ze zich veilig voelt en dat ze weer zelfvertrouwen krijgt. Dan voel je ook dat de spanning uit je lijf weg stroomt.

Tijdens het consult pakken we verschillende pijnpunten aan. Je zelfbeeld, angsten, onzekerheid, vertrouwen, voor jezelf opkomen, enz. Dat wat voor jou belangrijk is.

Ik geef speciaal aandacht aan boosheid. De boosheid moet er op een goede manier uit en dat kan heel mooi met visualisatie. Veel mensen die seksueel misbruikt zijn, hebben hun boosheid zo diep weggestopt dat ze boosheid niet meer voelen. Maar die boosheid zit wel in het onderbewuste. Je hebt het geblokkeerd, en dat veroorzaakt stress en somberheid. Met visualisatie kunnen we dat veilig oplossen. Dan gaat de energie weer stromen en voel je je weer vrij.

Daarnaast leer ik je hoe je je veilig kunt voelen in je eigen lichaam. De meeste mensen die misbruikt zijn, zijn daardoor hooggevoelig geworden. Hooggevoeligheid kan ontstaan door onveiligheid. Daardoor raak je sneller overprikkeld en heb je meer last van angsten en stress. Als je leert jezelf te beschermen tegen overprikkeling, dan heb je daar minder last van. Ook dit doen we met een visualisatie.

Tijdens een consult gebeurt er zoals je ziet heel veel. Ik raad je aan om er een geluidsopname van te maken. De visualisaties kun je dan zelf thuis herhalen, zodat het effect blijvend wordt.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • Stressklachten
  • Onzekerheid en slecht zelfbeeld
  • Hooggevoeligheid (Hooggevoeligheid die veroorzaakt is door onveiligheid)
  • Innerlijke angst, sociale angst, faalangst
  • Grenzen stellen, stevig in je schoenen staan, please gedrag afleren
  • Depressie en burn-out
  • Innerlijke boosheid
  • Als je eigenlijk nooit boos wordt… je boosheid voelen is leren grenzen stellen en voor jezelf opkomen!
  • Weer helemaal jezelf worden

Bijzonderheden

Visualisatie is niet geschikt voor mensen die meerdere psychoses hebben gehad. Heb je ernstig last van dissociëren tijdens het consult, dan kan het ook lastig worden.

Ben je gedissocieerd van je innerlijke kind? Dat is normaal en dat is geen probleem. We halen dat kind meestal heel gemakkelijk bij je terug.

Weet je niet zeker of je misbruikt bent? Ik kan je dat ook niet met zekerheid zeggen, omdat ik de beelden uit jouw bewustzijn haal. Maar meestal krijgen we samen wel boven tafel wat jij moet weten om verder te kunnen.

Wat kost het

Een consult kost €112,-, duurt 60 minuten en kan zowel in de praktijk in Hengelo, als telefonisch.
Ik ben aangesloten bij de FAGT en de RBCZ.
Consulten worden gedeeltelijk vergoed door zorgverzekeringen, mits je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Voor sommige zorgverzekeringen gelden specifieke eisen: Ik ben geen arts. Bij twijfel: Bel je verzekering. Mijn therapievorm heeft code 24012, energetische therapie.

Hoe lang duurt het

Een consult duurt een uur en is in principe eenmalig. We gaan direct praktisch aan het werk en als het goed is voel je je na dat uur direct beter. Je gaat naar huis met een paar visualisaties die je thuis kunt herhalen.
Bij langdurig misbruik met veel klachten zijn soms twee consulten nodig. Één consult om het misbruik te ontstoren en één consult voor de klachten die je nu ervaart.
Bij burn-out en ernstige depressie zal één of twee consulten een heleboel verlichting geven, maar dan kan het zinvol zijn aanvullende korte behandelingen te plannen om het energieniveau op peil te krijgen en houden.

Contactgegevens

Jackelien Cerrone
Kneppelhoutpad 11
7552JM Hengelo
info@leveninlicht.nl
Leven in licht