Opleiding voor ervaren therapeuten

De verdiepingstraining

Oktober 2024 begint hij weer: de verdiepingstraining. Acht dagen gaan we aan de slag met de grote thema’s van seksueel misbruik. Schaamte, Seksualiteit, Zelfmoord, Automutilatie, Dissociatie en meer.
Ivonne Meeuwsen is gecertificeerd docent en geeft deze training sinds 2008. Zij is specialist op het gebied van de langetermijneffecten van seksueel misbruik.

Waarom is dit de opleiding voor jou?

Je bent een ervaren therapeut. Je hebt al een aantal jaren klanten met seksueel misbruik en je hebt het idee dat je hen best goed kunt helpen. Maar je merkt ook dat het veel van je vraagt. Dat deze klanten jouw eigen wereldbeeld op hun grondvesten doen trillen. Je voelt je alleen hierin.

Met collega’s kijken naar seksueel misbruik

Je hebt het er wel eens over in intervisie. Dan vertel je wat je tegenkomt bij je cliënt en in veel gevallen bevestigen je collega’s je: ‘Dat doe je goed’. Toch is dat niet bevredigend. Je weet best dat je het goed doet, maar er knaagt iets. Het raakt iets bij jou.

De opleiding biedt houvast

De verdiepingstraining biedt houvast op acht thema’s die bij seksueel misbruik vaak uitvergroot aanwezig zijn. Elke dag heeft een theoretisch gedeelte waarin de je actuele kennis op dit gebied aangereikt krijgt. Daarnaast ga je in gesprek met collega’s die ook met deze thema’s worstelen en is er gelegenheid om casuïstiek in te brengen. Daarnaast is er meestal een concrete praktische oefening waarmee je jouw klanten nog beter kunt helpen. Deze rijke mix blijkt zeer effectief.

Wil je meer weten over deze opleiding?

Veel informatie is te vinden op de website van Ivonne Meeuwsen.
Je kunt ook een e-mail sturen met jouw specifieke vragen en/of een afspraak maken voor een zoomgesprek via: ivonne.windtraveller@gmail.com 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *