Misbruik, fysiek en/of energetisch? Gastblog Henk Meulendijks

Innerlijk kindwerk

Henk Meulendijks, therapeut op hulpverleningnaseksueelmisbruik.nl

Annette heeft al enige tijd innerlijk kindwerk gedaan. Ze heeft met haar innerlijk kind al een
aantal situaties op kunnen lossen, op basis van de verstorende emoties die ze in haar leven ervoer. Ze is zeer hulpvaardig en cijfert zichzelf weg om anderen te helpen. Gaandeweg is ze gaan voelen dat er een disbalans is in haar helpen. “Waar blijf ik?”, is een vraag die ze zichzelf nu regelmatig stelt. Annette merkt dat ze te veel geeft en er eigenlijk ook iets voor terug wil. Ze wil horen dat ze het goed gedaan heeft of dat het zonder haar niet gelukt was en vergelijkbare tekenen van waardering. Daarin gaat ze haar eigen grenzen ver voorbij.

Eigen waarde

Ze begint het gevoel te krijgen dat er iets niet klopt, maar ze kan er de vinger niet op leggen. Vanuit haar achtergrond als sociaal werker en de cursus over innerlijk kindwerk weet ze dat dit patroon, de hulpvaardigheid en haar lage gevoel van eigenwaarde, te maken kan hebben met seksueel misbruik. Ze kan er echter in haar herinnering niets over terugvinden.

Seksueel misbruik, maar dan energetisch

In een gesprek met haar innerlijk kind brengt ze dit ter sprake en ze vraagt haar innerlijk kind of er enige vorm van seksueel misbruik heeft plaatsgevonden. Haar antwoord is bevestigend, maar er is fysiek niets gebeurd. Zij heeft als jong kind de sterke seksuele energie, een sterk seksueel verlangen van een man opgepakt en dat heeft voor haar een vergelijkbare indruk achtergelaten als fysiek misbruik. Met haar innerlijk kind is zij in staat om de energie die rond dit misbruik zit op te lossen. Haar helpen krijgt o.a. daardoor een heel andere dynamiek en ze weet veel beter te voelen wat zij zelf nodig heeft. Daarmee kan zij in het helpen voldoende zelfzorg inbouwen en voelt ze ook dat zij die bevestiging niet meer nodig heeft. Gewoon graag gedaan.

Energetisch seksueel misbruik

Dit is een voorbeeld van een vorm van seksueel misbruik die vaak over het hoofd wordt gezien, maar met vergelijkbare gevolgen als de fysieke daad. Zelf heb ik een vergelijkbare ervaring, naast het fysieke misbruik wat ik meegemaakt heb, ook het energetische. Ik ben er zelf achter gekomen door een gesprek met mijn huisarts enkele jaren geleden. Ik vertelde haar over mijn fysiek misbruik en vertelde haar ook dat ik het gevoel had dat er nog iets gebeurd was, maar waar ik geen heldere herinnering aan had.

Niet tastbaar, wel een sterke ervaring

Van de fysieke handelingen heb ik nog steeds herinneringen vanuit de verschillende zintuigen die er bij betrokken waren. Tast, zicht, horen en dergelijke. Van het energetisch misbruik had ik alleen een vaag, maar toch sterk gevoel. Zij bevestigde mijn verhaal en legde uit dat zij beiden als een even sterke ervaring zag, vandaar de vergelijkbare gevolgen. Mijn innerlijk kind bevestigde deze ervaring en kon ook aangeven waar dit gebeurd was.

Met lieve groet,
Henk Meulendijks

Over zijn ervaringen schreef Henk het boek: De weg van de misbruikte jongen. Hier te koop

Eén gedachte over “Misbruik, fysiek en/of energetisch? Gastblog Henk Meulendijks

  1. Allemachtig. Dan mag ik wel eens opnieuw naar mijn zakelijke horeca, verkoop, en evenementen werk gaan kijken, waar drankgebruik en totale mensenmenigten samenkomen. Al die losse handjes, de vieze quotes, marginalisatie, bazen die je voelbaar inzetten ‘om je uiterlijk’, ‘omdat je representatief bent’, ‘klanten zich prettig voelen bij je’, ‘je een meerwaarde hebt’, absurd sexistische befrijfskleding, hoe sjiek ook… Reading zegt dat dit 90% van mijn ellende in grensoverschrijding is. ( Maar ja, het verdiende lekker, de locaties waren prachtig, werk stond goed bekend, etc.) Natuurlijk na baby en kindermishandeling, en samengaand met partnermishandeling, geestelijk, sexueel en financieel.
    Dit is heftig. Maar natuurlijk blijven we lachen… Misschien moeten we complete beroepsgroepen gaan waarschuwen!
    Ik ben inmiddels ervaren in geneeswerk, dus ook dit lukt, maar de puzzelstukjes vallen inderdaad op zijn plek. Dank je voor het delen. Mijn oplossing hierbij: schade ervaren, ‘leefveld’ vernieuwen (aura), doorgegeven boodschap initieren: ‘Ook jij bent geluk waard.’ Want inderdaad, het geluk diende zich al wel aan, maar ik kon het nog niet accepteren, er zat duidelijk nog iets ENORMS tussen. Verder wordt ik fysiek begeleidt door een steengoede osteopaat, want alle traumas hebben ook fysieke werking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *