Het boek Matroesjka, over sadistisch ritueel misbruik

Het boek van Matroesjka (pseudoniem én titel) is klaar!

Het boek ziet er prachtig uit en gaat zeker een aanwinst zijn voor eenieder die, vanuit welke positie dan ook, te maken heeft met DIS en/of sadistisch georganiseerd kindermisbruik.

Gebeurt dat in Nederland?

Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Nederland en jazeker, dat gebeurt ook hier. De plaatsnamen en namen van alle personages zijn zorgvuldig geanonimiseerd, want de kinderporno en sadistische netwerken, waarvan Matroesjka slachtoffer is geweest, zijn ook vandaag de dag nog actief in Nederland. Het georganiseerde aspect van het misbruik komt in het boek duidelijk naar voren. Toch gaat het boek daar niet over. Het gaat vooral wat een kind doet om zulke heftige gebeurtenissen te overleven.

Het ontstaan van DIS

Het boek gaat vooral over DIS en het beschrijft onder meer het ontstaan van het systeem van meelevers en medemeelevers zoals Matroesjka hen noemt in haar boek. Ze neemt je mee in haar ervaringen hiervan en hoe zij er op latere leeftijd achter komt dat het bijvoorbeeld níet normaal is om op je 16e geboren te worden.

DIS is niet het probleem maar de oplossing ervan

Matroesjka spreekt ook direct de hulpverlening aan, om met andere ogen naar DIS te kijken, niet als probleem, maar als oplossing voor wat het kind op jonge leeftijd is aangedaan. Ze nodigt therapeuten uit om te kijken naar de kracht en de inventiviteit van deze oplossing.

Voor wie is het boek geschikt?

Op dit moment zijn er veel mensen met het onderwerp bezig en voor ieder van hen is dit boek een aanrader. Georganiseerd, satanisch en/of sadistisch kindermisbruik is onder de aandacht gebracht o.a. door Argos en er zijn lopende kamervragen over hoe wijd verbreid dit in Nederland is. Aan het bestaan ervan kan niet langer getwijfeld worden. Daarom is dit boek voor iedereen die te maken heeft met dit thema, als slachtoffer, omstander of hulpverlener/therapeut een verrijking.

Voor wie is het boek minder geschikt?

Hoewel het boek met een zorgvuldig oog voor wat er kan triggeren is geschreven, gaat het niet voorbij aan het benoemen wat er is gebeurd. Wanneer je nog aan het begin van je verwerking staat, wanneer je triggers nog leiden tot (zelf)beschadigend gedrag of wanneer je evenwicht in het leven nog erg wankel is, dan is het wellicht beter om nog even te wachten met het lezen van dit boek. Triggers hoeven op zichzelf niet slecht te zijn, het is vaak een uitnodiging om te helen, maar de dosering is daarbij wel van belang. Ook helpt het als je passende hulpverlening hebt.

Klik hier om het boek te bestellen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *