Scholing

Naast het beter zichtbaar maken van bestaande hulpverlening op het gebied van seksueel misbruik, richt dit netwerk zich op het verbeteren ervan. Hiervoor heeft Ivonne Meeuwsen een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden ontwikkeld.

Basistraining

In de basistraining komen een aantal onderwerpen aan bod.

 • Wat zijn de langetermijneffecten van seksueel misbruik
 • Hoe maak ik (een vermoeden van) seksueel misbruik bespreekbaar
 • Hoe help ik mijn cliënt om zijn/haar verhaal te vertellen

De basistraining wordt in Giesbeek of op locatie gegeven. Deze training kost € 50,00 per persoon en duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Ze gaat door bij een minimum deelname van vijf personen.

Thema- of Teamtraining

Heb jij een thema rondom seksueel misbruik waar jij graag meer over zou willen weten? Of werk je in een team waar een bepaald thema bij jullie klanten speelt? Speciaal daarvoor is deze training.

Voorbeelden van thema’s die vaak spelen bij seksueel misbruik zijn:

 • omgaan met dissociatie
 • traumareacties (van de cliënt of therapeut)
 • seksualiteit
 • schaamte
 • angst

De thema- of teamtraining wordt in Giesbeek of op locatie gegeven. Deze training kost € 50,00 per persoon en duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Ze gaat door bij minimaal vijf deelnemers. Kijk in de agenda voor geplande trainingen.

Verdiepingstraining

Seksueel misbruik speelt veel in jouw praktijk en je wilt graag meer handvatten, een breder begrip van alle langetermijneffecten en met collega’s doorspreken over wat je tegenkomt bij je klanten én in jezelf. Speciaal daarvoor is de verdiepingstraining. Vier blokken van twee dagen, waarin thema’s als het traumaverhaal, onbegrip en ongeloof, dissociatie, zelfmoord, boosheid, angst en meer aan de orde komen.

De verdiepingstraining is bedoeld als deskundigheidsbevordering voor hulpverleners, therapeuten en andere zorgprofessionals. Zij is geschikt voor beginners én ervaren hulpverleners die seksueel misbruik als thema tegenkomen in hun praktijk en er meer over willen weten, zodat zij hun klanten beter van dienst kunnen zijn.

De verdiepingstraining wordt in Giesbeek gegeven. Kijk op ivonnemeeuwsen.nl voor de eerstvolgende geplande datum. Deze 8-daagse training kost € 1210,00 per persoon inclusief biologische lunch en koffie/thee.

Train de trainer ‘Samen helen’

‘Samen helen’ is een methode voor begeleid lotgenotencontact aan de hand van thema’s. De train de trainer geeft handvatten om zo’n groep te begeleiden. In de training leer je:

 • jouw positie in de groep scherp te definiëren
 • structuur in de bijeenkomsten aan te brengen
 • interventies om mensen te helpen hun verhaal te vertellen

De train de trainer vindt regelmatig plaats in Giesbeek. Kijk op ivonnemeeuwsen.nl voor de eerstvolgende geplande datum.  Deze ééndaagse training kost € 151,25 per persoon inclusief BTW, biologische lunch en koffie/thee. Ook inclusief is de uitgebreide reader. Voor de training is aanschaf van het boek ‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij’ noodzakelijk (kan op de dag zelf aangeschaft worden of besteld via de boekenwinkel).