Nathalie Snijders

Paardencoach

Mijn naam is Nathalie Snijders en sinds 2011 afgestudeerd sociaal pedagogisch hulpverleenster. Naast mijn werk als maatschappelijk werkster, begeleid/coach ik mensen, waarbij ik paarden inzet tijdens het proces: paardencoaching.

Binnen de paardencoaching wordt een beroep gedaan op het natuurlijke gedrag van het paard. Paarden zijn kudde- en vluchtdieren en screenen daarom continu hun omgeving op mogelijk gevaar. Ook houdt het paard zijn kuddegenoten in de gaten of die in staat zijn met hem/haar te kunnen vluchten als er gevaar dreigt. Wanneer je als persoon bij een paard gaat staan, zal het paard je zien als nieuwe kuddegenoot en zal dus ook jou screenen. Het paard reageert volledig op de energie van de persoon waar de verbinding mee wordt aangegaan.

Hierdoor kunnen blokkades of eventuele belemmeringen die bij jou spelen worden gelokaliseerd. Denk hierbij aan lichamelijke klachten of stress, niet lekker in je vel zitten, trauma’s of bijvoorbeeld een burn-out. Het bijzondere is dat hiermee dingen aan het licht komen die wellicht bij andere coaching niet opgemerkt worden. En paarden gaan de verbinding met elk van ons aan vanuit onvoorwaardelijke liefde en acceptatie.

Mensbeeld

Iedereen verdient het om te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen. Voor mij is het belangrijk om iemand in zijn/haar waarde te laten en de ‘hulpvraag’ te bekijken vanuit de wens van de ander. Hierbij kijk ik vooral naar de kracht die iemand al in zich heeft en ondersteun waar nodig om dit te versterken en uit te breiden.

Methode: Paardencoaching

Vanuit onvoorwaardelijke liefde en acceptatie gaat het paard de verbinding aan met jou en je systeem (achtergrond, gezin van herkomst ed.). Dit is het uitgangspunt van de sessie en als paardencoach vertaal ik het gedrag van het paard. Dit gedrag is gericht op blokkades en spanningen aan het licht brengen en waar mogelijk helpt het paard om deze los te laten. Doordat de blokkades en spanningen gezien, gehoord en erkend worden, ontstaat er ruimte voor ontwikkeling en experiment, met weer directe feedback van het paard.

Speciaal geschikt voor deze klachten:

Ik specialiseer me in de begeleiding/coaching van mensen die:

  • een trauma (waaronder seksueel misbruik) hebben opgelopen
  • op een andere manier naar zichzelf willen kijken
  • vastlopen in dagelijks leven
  • moeite hebben met keuzes maken
  • burn-out klachten hebben

Bijzonderheden

Nathalie Snijders biedt ook Samen helen lotgenotencontact aan. Eén keer per maand samen met lotgenoten 3 uur doorpraten over een thema rondom seksueel misbruik. Denk aan thema’s als: Schaamte, boosheid, je verhaal vertellen of seksualiteit.

Wat kost het

Een sessie paardencoaching van ongeveer 1,5 uur kost  € 120,- per sessie. Dit is inclusief koffie/thee en voor- en nabespreken.

Hoe lang duurt het: in totaal 1,5 uur waarvan je ongeveer 1 uur in de bak met het paard aan de slag gaat.

Contactgegevens

Stapvoets Coaching, met het paard als co-coach
Nathalie Snijders
Paardencoach
Stoutenburg
06 53 90 56 67
www.stapvoetscoaching.nl
info@stapvoets-coaching.nl