Mariël Groenen

Alternatieve therapie, wandel- en online coaching

Mijn naam is Mariël Groenen (1970), geboren en getogen in Eindhoven en nu met mijn gezin woonachtig in het mooie, Brabantse dorp Riethoven. 

In 2009 ben ik gestart met mijn eigen coachingspraktijk. Veel van mijn cliënten kwamen met burn-outklachten. Vaak waren trauma’s de oorzaak van hun burn-out; zo kwam regelmatig seksueel misbruik en (psychische) mishandeling in de kindertijd naar voren.

Ik heb geleerd en ervaren dat traumatische gebeurtenissen uit je verleden meelopen in het heden totdat ze verwerkt zijn. In mijn contact met cliënten staat het heden centraal en onderzoeken we samen wat (onbewust) vanuit het verleden voor belemmeringen zorgt. 

Mensbeeld

Door zelfreflectie, verantwoordelijkheid nemen en eerlijk naar jezelf kijken, kun je pijn/trauma’s uit het verleden helen en jezelf ontwikkelen en groeien. Ik geloof in het (zelf)herstellend vermogen van een mens. 

Werkwijze/methodes

In mijn manier van begeleiden staat centraal: het bewust worden en losmaken van blokkades, die door de traumatische ervaringen zijn ontstaan. Daarbij zet ik in afstemming op de cliënt diverse methodieken in, zoals visualisaties, innerlijk kind werk en lichaamswerk. Daarnaast zet ik het Levenswiel in om de (dis)balans in iemands leven inzichtelijk te maken en doelen te stellen.

Andere methodes zijn wandelcoaching en online coaching.
Wandelcoaching om in beweging en in de natuur te zijn. Dit geeft rust en ontspanning en de natuur biedt mooie aanknopingspunten om mee te werken.
Online coaching is er voor mensen die bijvoorbeeld de drempel naar hulpverlening te hoog vinden. Via schriftelijk, online, contact is de drempel om te delen vaak lager. Schrijven kan helend zijn en helpen om zaken op een rijtje te zetten. Een bijkomend voordeel is dat je terug kunt lezen wat geschreven is.

Klachten waarvoor mijn werkwijze geschikt is

Voor diverse klachten kun je bij mij terecht, onder andere:

  • Incest
  • Seksueel misbruik
  • Burn-out
  • Spannings- en stressklachten
  • Vermoeidheidsklachten
  • Slaapproblemen
  • Piekeren
  • Fysieke klachten, zoals hoofdpijn en PDS

Hoelang duurt het?

Er is geen standaard aantal sessies, 5 tot 10 sessies is gangbaar.

Kosten 

Consult in mijn praktijk : 1 uur à  € 75,=
Wandelcoaching : 1,5 uur € 90,=
Online coaching : prijs in overleg

Bijzonderheden

Cover De impact van incest op alle levensgebieden

Ik heb een boek geschreven: “De impact van incest op alle levensgebieden”. In dit boek beschrijf ik aan de hand van mijn Levenswiel de gevolgen van mijn incestverleden op tien levensgebieden en geef ik achtergrondinformatie en tips voor hulpverleners. 

Contactgegevens

Wave Coaching
Mariël Groenen

Willibrordusstraat 30
5561 AX  Riethoven

0622541133

www.wavecoaching.nl
info@wavecoaching.nl