Mariël Groenen

Wandelcoaching

Mijn naam is Mariël Groenen (1970), geboren en getogen in Eindhoven en nu met mijn gezin woonachtig in het mooie, Brabantse dorp Riethoven. Na een carrière op het gebied van Personeelsmanagement ben ik in 2009 gestart met mijn eigen coachingspraktijk. Veel van mijn cliënten kwamen met burn-out klachten. Meestal lag de oorzaak voor hun problemen in trauma’s door onder andere seksueel misbruik en (psychische) mishandeling in hun kindertijd. Aangezien dit ook mijn achtergrond is, ben ik me daarin gaan specialiseren.

Mensbeeld

Ik heb geleerd en ervaren dat traumatische gebeurtenissen uit je verleden meelopen in het heden, totdat ze verwerkt zijn. In mijn contact met cliënten staat het heden centraal en kijken we samen wat (onbewust) vanuit het verleden voor belemmeringen zorgt. Door middel van zelfreflectie, verantwoordelijkheid nemen en eerlijk naar jezelf kijken, kun je pijn/trauma’s uit het verleden helen en jezelf ontwikkelen en groeien. Ik geloof in het (zelf)herstellend vermogen van een mens.

Methode

Wandelcoaching, buiten in de natuur zijn, geeft ruimte, openheid en beweging. Tijdens de wandelcoaching maak ik gebruik van de rust en natuurlijke omgeving, Daarbij zet ik in afstemming met jou diverse methodieken in, zoals visualisaties, innerlijk kind werk en lichaamswerk.

Ook online coaching is een mogelijkheid. Dit is er vooral voor als jij je schaamt of als je de drempel naar hulpverlening hoog vindt. Via schriftelijk, online, contact is de drempel om te delen soms lager. Schrijven is helend en kan je helpen om zaken op een rijtje te zetten. Een bijkomend voordeel is dat je terug kunt lezen wat geschreven is.

Klachten waarvoor deze methode onder andere geschikt is

Voor diverse klachten kun je bij mij terecht, onder andere:

  • Spannings- en stressklachten
  • Vermoeidheidsklachten
  • Slaapproblemen
  • Piekeren
  • Fysieke klachten, zoals hoofdpijn en PDS
  • Traumatische ervaringen uit het verleden, door bijvoorbeeld seksueel misbruik/incest
  • Burn-out

Hoelang duurt het?

Er is geen standaard aantal sessies, het varieert in overleg, meestal van 2 tot 10 consulten van 1,5 uur.

Kosten

Wandelcoaching duurt per keer 1,5 uur en kost € 90,=.
Online coaching kost € 60,= per uur.

Bijzonderheden

Ik publiceer in het voorjaar van 2018 mijn boek: De impact van incest op alle levensgebieden. In dit boek beschrijf ik de gevolgen van mijn incestverleden op tien levensgebieden en geef ik achtergrondinformatie en tips voor hulpverleners. Je kunt het nu al in de voorverkoop bestellen via mijn website.

Mariël Groenen biedt ook Samen helen lotgenotencontact aan. Eén keer per maand samen met lotgenoten 3 uur doorpraten over een thema rondom seksueel misbruik. Denk aan thema’s als: Schaamte, boosheid, je verhaal vertellen of seksualiteit.

Contactgegevens

Wave Coaching
Mariël Groenen

Willibrordusstraat 30
5561 AX Riethoven

0622541133

www.wavecoaching.nl
info@wavecoaching.nl