Margot Hehenkamp

Verloskundig therapeut

Mijn naam is Margot Hehenkamp, ik ben verloskundige en werk als verloskundig therapeut, traumatherapeut, mindfulness trainer, coach en ben deskundige op het gebied van seksueel misbruik in Amersfoort. Ik geef speciale  zwangerschapscursussen aan zwangeren met angst en vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik.Tevens help ik vrouwen met het verwerken van een traumatische bevallingservaring. In mijn begeleiding heeft de partner ook een actieve rol.

Door de kennis van vrouwen te vergroten over wat er allemaal gebeurt in het lichaam tijdens de zwangerschap, oefeningen te doen en de partner een hele belangrijke rol te geven tijdens de bevalling, ontstaat er meer vertrouwen en vermindert de angst. Kennis zorgt er ook voor dat er bewuste keuzes gemaakt worden en grenzen beter aangegeven worden. Dit geeft een gevoel van controle en behoud van eigen regie.

Samen onderzoeken we wat er voor jou nodig is om je zo veilig mogelijk te voelen tijdens de bevalling. Dit zorgt voor minder ‘onnodige’ ingrepen en geeft meer kans op een positieve ervaring.

Mensbeeld

Niets is persoonlijk, niets is permanent, niets is perfect. Door hier naar te leven kan lijden overgaan in vrijheid en rust. Daarnaast geloof ik in het zelfhelende vermogen en wijsheid van lichaam en geest.

Methode

Tijdens mijn sessies geef ik uitleg over het geboorteproces en wat er gebeurt in het lichaam tijdens de zwangerschap en de bevalling. Ik vertel waar je allemaal wél controle over hebt en hoe je er mee om kunt gaan, samen met je partner, als het anders gaat dan gehoopt. We maken een persoonlijk geboorteplan waarin jij aangeeft wie je bent, waar je tegenop ziet, wat triggers kunnen zijn en hoe zorgverleners je kunnen helpen.

Met oefeningen (focus-ademhaling-meditatie-lichaamswerk) zorg je voor meer rust in je lichaam en hoofd en leer je omgaan met baringspijn. Partners leren hoe ze gedurende de bevalling de bewakers zijn van de rust in je hoofd, lijf en omgeving. Samen met je partner maak je een teamplan, waarin staat wat jullie van elkaar nodig hebben om je zo veilig mogelijk te voelen.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • Angst voor de bevalling
  • Traumatische zwangerschaps/bevallingservaring in voorgeschiedenis
  • Trauma gerelateerd aan seksueel misbruik in de voorgeschiedenis

Bijzonderheden

Ook online mogelijk mocht je niet in de buurt van Amersfoort wonen.
Indien aanvullend verzekerd en deze verzekering vergoed mindfulness trainingen, is vergoeding vaak mogelijk.

Wat kost het

Mijn tarief is €97,50 per uur (ook als je samen met je partner komt)

Hoe lang duurt het

Na intake een gesprek van 1,5 uur ( €135) wordt het aantal vervolg sessies nader bepaald.

Contactgegevens

info@margotbevalt.nl
margotbevalt.nl

Praktijkadres:
Het Koetshuys
Muurhuizen 30
3811EJ, Amersfoort