Karen Koole

Psychodramatherapeut, Traumaseksuoloog en ervaringsdeskundige, Amsterdam

Karen KooleMijn naam is Karen Koole. Ik ben psychodramatherapeut en traumaseksuoloog en heb zelf ook seksueel misbruik meegemaakt. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwen die in hun jeugd seksueel misbruik meegemaakt hebben.

Wanneer je seksueel misbruik meegemaakt hebt, dan bestaat de verwerking daarvan uit verschillende elementen. Vaak moet je eerst stabiliteit in je leven creëren, de ervaringen cognitief bevatten en emotioneel doorwerken. En dan? Ergens begint het leven daar pas. Een leven waarin je, in onverwachte situaties, tóch weer wordt geconfronteerd met lichamelijke en emotionele beperkingen, met triggers die je belemmeren om je leven vrijuit te leiden. Het drukt vaak een stempel op je leven. Op je seksualiteit, op je relaties en op je levensgeluk. In mijn praktijk is er ruimte voor jou om in een veilige setting je verhaal te delen, te onderzoeken en te werken aan het helen van het seksueel misbruik uit je jeugd. Hier kun je zijn wie je bent zonder schaamte en schuld. Laat mij jou begeleiden naar een heel en compleet leven. Het kan!

Mensbeeld

Ik geloof in de kracht en wijsheid van mensen. We hebben allemaal de mogelijkheid om onze wonden te helen, onze patronen te veranderen en het contact te herstellen met wie we van nature zijn.

Als we in onze jeugd trauma hebben meegemaakt, zorgt dat ervoor dat er afweermechanismes ontwikkeld worden, die het fundament gaan vormen van je volwassen bestaan. Na het seksueel misbruik ontstaat er een afgesplitst traumadeel, dat zorgt ervoor dat je niet meer helemaal in contact kan zijn met alles dat in jezelf aanwezig is. Daardoor kun je getriggered worden en zo blijf je een gevangene van het verleden.  Het is dan niet meer zo makkelijk om het onderscheid te ervaren tussen wat was en wat is. En de traumatische ervaring blijft zo (onbewust) je huidige leven bepalen.

Hoe groot het trauma ook is, het is te helen. Het deel in jou dat ongeschonden en authentiek is gebleven, speelt daar een rol in. Daar weer contact mee maken en het vergroten, geeft meer verbinding met jezelf en anderen en zorgt daardoor voor meer eenheid, geluk, vrijheid en plezier in je leven.

Methodes

De basis van mijn werk is de methodiek Traumaseksualiteit©. Ook pas ik de visie en ervaringsgerichte methodieken vanuit psychodrama (psyche in actie), systemisch werk, kerncoaching en focusing toe. Ik help je om inzicht te krijgen, je macht terug te pakken en patronen te herkennen en doorbreken. Je werkt aan een blijvend herstel. Iedereen is uniek en dat is jouw proces ook. Ik sluit met de theorie en de methodieken aan bij wat er nodig is voor jou om het meeste resultaat te behalen in jouw proces.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Ik ben gespecialiseerd in klachten die voortkomen vanuit seksueel misbruik in de jeugd. Dat zijn onder andere:

 • Aanpassen aan de ander en niet goed weten wat je zelf wilt
 • Moeite met seksualiteit
 • Niet uit kunnen spreken wat er binnen in je leeft
 • Weinig contact hebben met je gevoelswereld
 • Angstig zijn en of paniekaanvallen hebben
 • Onveilig voelen
 • Verlangen naar intimiteit, maar het moeilijk vinden hiermee om te gaan
 • Gevoelens van eenzaamheid
 • Ongewenste seksuele imprint (ook ongewenste seksuele fantasieën)
 • Besmette lust
 • Moeilijk nee kunnen zeggen
 • Altijd alert zijn
 • Vanuit je hoofd leven
 • Vastlopen in relaties
 • Niet goed je grenzen aan kunnen geven

Wat kost het

De kosten bedragen € 95,- voor een sessie van 75-90 minuten.

Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging VMP.  https://www.vmpsy.nl/

Hoe lang duurt het

De lengte van het traject wordt afgestemd op waar je nu staat in je proces.

Bijzonderheden

Ik schrijf maandelijks een mail met inzichten en tips over het helen van seksueel misbruik, waar jij je op mijn website voor kunt aanmelden. Ook in mijn blogs staan (schrijf)oefeningen om zelf stappen te zetten in je helingsproces.

Ik begeleid ook verwerkingsgroepen voor vrouwen om de schade en gevolgen van seksueel misbruik te helen. De methodiek Traumaseksualiteit© staat daarin centraal.

Contactgegevens

Praktijk Karen Koole
Keizersstraat 1
1011 GD Amsterdam
0642150399

Website: Karen Koole
E-mail: contact@karenkoole.nl