Help de Helden Awards!

De #ikluister Helden-Wandeling

We organiseren de ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’ op vrijwillige basis en zonder winstbejag. Dat betekent dat we er niets op gaan verdienen, maar ook dat we de kosten ervan op één of andere manier bij elkaar moeten zien te brengen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Onderaan staat een lijst van alles wat we nodig hebben om de ‘Helden Awards’ het spetterende feest te maken dat we graag zien voor onze Helden. Maar om daar te komen … Organiseren we deze zomer de ‘#ikluister Helden-Wandeling’

Wat is de #ikluister Helden-Wandeling

Wat wij, Agnes en Ivonne, gaan doen: een deel van twee langeafstandswandelingen lopen. Zoveel mogelijk op blote voeten. Het wordt een rondje Gelderland en we starten op 16 juli vanaf ons huis in Arnhem. Binnenkort zullen we ook bekend maken welke plaatsen we op welke datum gaan aandoen. Wil jij je aansluiten?

Wordt lid van het Helden-team!

In de nieuwsbrief hebben we al een oproep geplaatst en daarop zijn al heerlijke reacties gekomen. Zo hebben we een vrijwilliger die de route voor ons uitzoekt en uitzet. Ze is al begonnen! Ook hebben we al twee mensen die meewandelen en ook twee die voor ons vervoer willen zorgen. Diverse mensen hebben ook aangegeven dat zij de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ in de sociale media willen ondersteunen. Ook wil iemand een facebook-eventpagina voor ons aanmaken en op die manier helpen. Maar we kunnen nog veel meer hulp gebruiken!

Hoe kun jij bijdragen?

Er zijn meerdere mogelijkheden om bij te dragen. Financieel bijdragen is natuurlijk één van de manieren, maar daarnaast zijn er nog heel veel taken waar wij hulp bij nodig hebben. Bijna te veel om op te noemen, maar we beginnen er gewoon aan.

Helpen door geld te storten

De hele actie is begonnen om geld bij elkaar te krijgen voor de ‘Helden Awards’. Daarom beginnen we met: Hoe kun je financieel bijdragen? Heel eenvoudig: door eenmalig óf elke dag dat we wandelen, een bedrag te Appen naar Ivonne: 06-10151617. Je krijgt dan een Tikkie van Ivonne, waarmee je eenvoudig het door jou ge-Appte bedrag kunt overmaken. Je wordt dan ook in de App-groep opgenomen, waardoor je drie keer per dag leuke berichten en foto’s krijgt van de ‘#ikluister Helden-Wandeling’.

Helpen door anderen erbij te betrekken

Naast dat je zelf iets kunt bijdragen, is het ook voor het slagen van de actie van belang dat het groot wordt. Hoe meer mensen bijdragen hoe beter. Door de actie op twitter, facebook of linkedin te delen, verspreid het zich als een wandelend vuurtje. Maar ook als je niet in de openbaarheid wilt, kun je anderen betrekken.

  • Wie ken je die jou misschien wil sponsoren als jij een middagje meewandelt?
  • Wie ken je die zelf misschien wil meewandelen?
  • Wie heeft de beschikking over één van de dingen die wij nodig hebben?

Helpen door mee te lopen

Al dan niet op blote voeten, iedereen is welkom om ‘s middags mee te wandelen. Al wandelend kunnen we praten over wat ons bezighoudt. We hebben al van een aantal mensen gehoord dat zij graag één of meerdere etappe’s met ons meelopen. Door mee te lopen help je aandacht vragen voor de ‘Hel(d)en Awards’. Let er wel op dat je zelf voor vervoer terug naar de startplek moet zorgen! De wandelingen zullen niet langer dan 5 km. zijn.

Ochtendwandeling voor anonieme helden

Voor ca. 20 helden is er plek voor deelname aan de ochtendwandeling. Zo kun je één op één je verhaal over helen delen. Ook jouw verhaal is belangrijk, want lang niet iedereen durft ‘#metoo’ te roepen. Dat betekent niet dat jouw verhaal er niet toe doet! Al wandelend wordt je geïnterviewd en jouw verhaal wordt door Ivonne (desgewenst anoniem) in een boek verwerkt.  De titel van het boek wordt: ‘(Anonieme) Helden van seksueel misbruik’ en dit boek zal aan alle aanwezigen tijdens de Helden-Awards uitgereikt worden. Er zijn al twee helden opgestaan die geïnterviewd willen worden. Wil jij dit ook? Neem dan snel contact op via ivonne.windtraveller@gmail.com

Helpen door promotie te maken

Ook dit kan zowel openlijk als anoniem. Openlijk door op de sociale media aandacht te vragen voor de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ en de ‘Helden Awards’. Ook kun je de lokale krant, radio of televisie tippen over de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ en op die manier wellicht zorgen dat hier in de traditionele media aandacht voor komt. Blijf je liever onzichtbaar? Mogelijk kun je wél in de regio waar we wandelen onze flyers verspreiden. We maken een flyer rondom de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ die we graag een week voordat we komen, in de plaatsen die we onderweg aandoen, verspreid zouden zien. Bij de bibliotheek, het dorpshuis, de huisarts of fysiotherapeut, winkels of buurtcentra: overal waar jij denkt dat de flyers mensen vinden, die bij de lunch of de middagwandeling willen aansluiten.

Helpen door slaapplaats aan te bieden

In een aantal plaatsen zullen we overnachten. We wandelen twee dagen achter elkaar, met steeds één dag ertussen. Op die tussenliggende dag schrijft Ivonne aan het boek en rusten we uit op onze eigen woonplek, maar de nacht tussen de twee dagen willen we graag ergens overnachten. Dat kan bij mensen thuis óf in een gesponsord bed bij een Bed-en-Breakfast bijvoorbeeld.

Helpen door ons te voeden

Wij eten graag biologisch voedsel en als we onderweg zijn, zullen we in eerste instantie onze eigen lunch meebrengen vanuit huis. Voor ontbijt en diner zoeken we nog sponsoren. Ontbijt het liefst bij de plek waar we overnachten. Diner in de plek waar we terecht komen, kan ook bij de overnachtingsplek zijn. We verwachten dat we dan wél moe zullen zijn en vol van alle verhalen, dus een rustige plek en een voedzame biologische maaltijd zou dan heel welkom zijn.

Helpen met tips

Mocht er geen maaltijd gesponsord worden, dan ontvangen we graag tips over waar we goed, gezond, biologisch of vegetarisch kunnen eten. Oh, en niet te duur.

Helpen met vervoer

In de dagen tussen de wandeling hebben we vervoer nodig om ons thuis te brengen én om ons daarna weer naar het startpunt van die dag te brengen. We hebben hiervoor gelukkig al twee vrijwilligers gevonden, maar versterking van dat team zou zeer welkom zijn. Binnenkort publiceren we een lijst van alle ritjes die dan nodig zijn, zodat je per rit kunt intekenen om te helpen!

Verras ons met een andere manier van helpen

De eerste die ons verraste met een manier van helpen die wij niet hadden bedacht, is Melissa van der Meer. Zij maakt en verkoopt prachtige dromenvangers en voor 30% van elke verkochte dromenvanger stuurt zij een Tikkie naar Ivonne. Kijk hier om meer verrassende aanbiedingen te zien!