Help de Helden Awards!

De #ikluister Helden-Wandeling

We organiseren de ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’ op vrijwillige basis en zonder winstbejag. Dat betekent dat we er niets op gaan verdienen, maar ook dat we de kosten ervan op één of andere manier bij elkaar moeten zien te brengen. Dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Onderaan staat een lijst van alles wat we nodig hebben om de ‘Helden Awards’ het spetterende feest te maken dat we graag zien voor onze Helden. Maar om daar te komen … Organiseren we deze zomer de ‘#ikluister Helden-Wandeling’

Wat is de #ikluister Helden-Wandeling

Wat wij, Agnes en Ivonne, gaan doen: we gaan 150 kilometer wandelen zoveel mogelijk op blote voeten. Het wordt een rondje Gelderland en we starten op 16 juli vanaf ons huis in Arnhem. Wil jij je aansluiten? Kijk dan op de facebookgroep voor data, tijden en locatie. Aanmelden kan op die pagina of als je dat liever niet openbaar doet, met een mailtje naar ivonne.windtraveller@gmail.com.

Wordt lid van het Helden-team!

We hebben veel vrijwilligers die ons helpen, ons ‘Helden-team’. Deze mensen werken liever achter de schermen en blijven anoniem, maar zonder hen was er geen ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards’ gekomen.

Wat hebben we nodig?

Er zijn meerdere mogelijkheden om bij te dragen. Financieel bijdragen is natuurlijk één van de manieren, maar daarnaast zijn er nog heel veel taken waar wij hulp bij nodig hebben. Bijna te veel om op te noemen, maar we doen dat toch maar. We zoeken nog helden:

Helden die geld storten

De hele actie is begonnen om geld bij elkaar te krijgen voor de ‘Helden Awards’. Daarom beginnen we met: Hoe kun je financieel bijdragen? Heel eenvoudig: door eenmalig óf elke dag dat we wandelen, een bedrag te Appen naar Ivonne: 06-10151617. Je krijgt dan een Tikkie van Ivonne, waarmee je eenvoudig het door jou ge-Appte bedrag kunt overmaken. Niet zo handig met de smartphone? Een bedrag overmaken mag ook gewoon, onder vermelding van ‘Helden Awards’ naar rekeningnummer: NL25RABO0125189648 ten name van Op eigen kracht.

Helden die anderen erbij betrekken

Naast dat je zelf iets kunt bijdragen, is het ook voor het slagen van de actie van belang dat het groot wordt. Hoe meer mensen bijdragen hoe beter. Door de actie op twitter, facebook of linkedin te delen, verspreid het zich als een wandelend vuurtje. Maar ook als je niet zo breed in de openbaarheid wilt, kun je anderen betrekken.

  • Wie ken je die jou misschien wil sponsoren als jij een middagje meewandelt?
  • Wie ken je die zelf misschien wil meewandelen?
  • Wie heeft de beschikking over één van de dingen die wij nodig hebben?

Helden die meelopen

Al dan niet op blote voeten, iedereen is welkom om ‘s middags mee te wandelen. Al wandelend kunnen we praten over wat ons bezighoudt. We hebben al van een aantal mensen gehoord dat zij graag één of meerdere etappe’s met ons meelopen. Door mee te lopen help je aandacht vragen voor de ‘Hel(d)en Awards’. De wandelingen zullen niet langer dan 5 km. zijn. Meer informatie over de wandelingen vind je op de facebookgroep bij ‘evenementen’.

Creatieve invulling van het middagprogramma

Op drie middagen hebben we inmiddels een lunchconcert gepland staan. Er is een #ikluister Spons-Oren actie in de maak. We gaan een ludieke actie doen waarbij we voorbijgangers een aardigheidje geven. Heb jij een leuk idee dat uitvoerbaar is in het midden van het bos? Tijdens een lunch of gedurende de wandeling? Neem contact op en laten we kijken wat er mogelijk is.

Ochtendwandeling voor anonieme helden

Voor ca. 20 helden is er plek voor deelname aan de ochtendwandeling. Deze plaatsen zijn inmiddels alle 20 bezet en er is ook één persoon op de wachtlijst. De anonieme helden die meewandelen kunnen één op één hun verhaal over helen delen. De titel van het boek wordt: ‘(Anonieme) Helden van seksueel misbruik’ en dit boek zal aan alle aanwezigen tijdens de Helden-Awards uitgereikt worden. Ben je er niet bij op 11 oktober en wil je toch het boek ontvangen? Na 11 oktober is het te koop via het boekwinkeltje.

Helden die promotie maken

Ook dit kan zowel openlijk als anoniem. Openlijk door op de sociale media aandacht te vragen voor de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ en de ‘Helden Awards’. Ook kun je de lokale krant, radio of televisie tippen over de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ en op die manier wellicht zorgen dat hier in de traditionele media aandacht voor komt. Blijf je liever onzichtbaar? Mogelijk kun je wél in de regio waar we wandelen onze flyers verspreiden. We hebben een flyer rondom de ‘#ikluister Helden-Wandeling’ die we graag een week voordat we komen, in de plaatsen die we onderweg aandoen, verspreid zouden zien. Bij de bibliotheek, het dorpshuis, de huisarts of fysiotherapeut, winkels of buurtcentra: overal waar jij denkt dat de flyers mensen vinden, die bij de lunch of de middagwandeling willen aansluiten.

Helden die voor vervoer zorgen

In de dagen tussen de wandeling hebben we vervoer nodig om ons thuis te brengen én om ons daarna weer naar het startpunt van die dag te brengen. We hebben hiervoor gelukkig al twee vrijwilligers gevonden, maar versterking van dat team zou zeer welkom zijn. Binnenkort publiceren we een lijst van alle ritjes die dan nodig zijn, zodat je per rit kunt intekenen om te helpen!  De twee vrijwilligers, plus een derde die zich spontaan aanbood hebben de ritjes onderling verdeeld. Meer chauffeurs zijn vooralsnog niet nodig.

Verras ons met een andere manier van helpen

De eerste die ons verraste met een manier van helpen die wij niet hadden bedacht, is Melissa van der Meer. Zij maakt en verkoopt prachtige dromenvangers en voor 30% van elke verkochte dromenvanger stuurt zij een Tikkie naar Ivonne. Kijk hier om meer verrassende aanbiedingen te zien!