Heldin: Angelic Brinkhuijsen – HA2018

Heldin: Angelic Brinkhuijsen

Categorie: Geheelde heldin

Angelic Brinkhuijsen is aangemeld door heldin Georgine Verhoeven met de volgende tekst:

Angelic Brinkhuijsen is voor mij een echte heldin!!! Ze heeft de afgelopen jaren zo ontzettend hard gewerkt aan zichzelf. Heel liefdevol voor zichzelf door zoveel processen heen gegaan. Als je ziet waar ze nu staat verdient ze absoluut een Award. Een topper die nu inzichten en bewustwordingssessies geeft met behulp van haar paarden. Prachtig!!!

Het interview met Angelic Brinkhuijsen

In het kort, kun je aangeven wat je hebt meegemaakt aan seksueel misbruik?

Ik ben ongeveer tussen mijn 3e en 6e jaar seksueel misbruikt door mijn biologische vader, die overleden is toen ik 9 jaar was. Mijn herinneringen aan het misbruik heb ik pas in 2011 teruggekregen. De vele geheimen beheersten mijn jonge jaren en zorgden ervoor dat ik mijn biologische vader compleet uit mijn geheugen heb gewist, inclusief de traumatische gebeurtenissen. Ik werd niet gezien, niet gehoord en niet begrepen.

Wat heb je zoal gedaan om daarvan te helen?

Ik heb de afgelopen jaren diverse vormen van therapie, vrouwenretreats en coaching op het gebied van heling en intimiteit gevolgd. Al met al een intens en toch ook prachtig helingsproces waarin ik op zoek kon gaan naar mijzelf en de liefde voor mijzelf.

Tijdens mijn opleiding tot Cref-Methode behandelaar met paard (oa. gericht op herstel van aangetast basisvertrouwen) ben ik mijn eigen verborgen trauma’s behoorlijk tegengekomen. Een mooie combinatie van helen en leren. Ik blijf het bijzonder vinden hoe paarden hierbij ondersteunen. Zonder mijn paarden was ik niet zover gekomen, zij zijn (ook voor mij) de mooiste spiegels. Zij hebben mij geleerd te voelen, te begrijpen en te luisteren. Gedurende iedere healingsessie die ik met mijn paarden geef, heel ik zelf ook.

Maar ook de cliënten die ik op mijn pad krijg, hebben mij (onbewust) veel inzicht gegeven over mijn eigen blokkades en processen. Dankzij mijn eigen “wonden” uit het verleden kan ik bij anderen vaak helder zien en invoelen wat er bij hen speelt of speelde. Zij komen niet voor niets op mijn pad, we mogen samen helen.

Wat zou je mensen die nog bezig zijn of nog moeten beginnen met helen willen meegeven?

Mijn grootste redding is denk ik dat ik over mijn verleden kon en durfde te praten. Mijn dochter heeft helaas ook op zeer jonge leeftijd te maken gehad met seksueel misbruik. Doordat wij samen zo open en eerlijk konden zijn, hebben wij veel steun gehad aan elkaar. Onze missie samen was dan ook om dit taboe te doorbreken. Wij hebben dit 5 jaar lang gedaan op de FB pagina Praten over Seksueel misbruik.

Verder zou ik echt willen zeggen, geef de moed niet op en blijf in vertrouwen. We kunnen allemaal helen, als we er maar voor durven te kiezen. En ja; de weg kan lang en heel moeilijk zijn maar het vanuit ‘Overleven’ weer echt te kunnen ‘Leven’ is het mooiste geschenk wat je jezelf kunt geven.

Hoe speelt seksueel misbruik nu nog een rol in jouw leven?

Ik denk dat ik door mijn intensieve helingsproces al heel veel geheeld heb. Ik kom mijn “onbewuste” angsten nog tegen, bijvoorbeeld met het paardrijden. Die angsten zitten kennelijk nog in mijn lijf opgeslagen en een paard is zo sensitief dat het alles aanvoelt. Maar verder is alles zodanig bespreekbaar en zijn alle lagen zo afgepeld dat de gevolgen mijn vroegkinderlijke trauma’s niet echt meer een rol spelen in mijn leven. Het is een onderdeel van mij maar het beheerst mijn leven niet meer.