Hel(d)en van seksueel misbruik

Hel(d)en van seksueel misbruik

Al een hele tijd broeit bij mij de gedachte dat we voorbeelden nodig hebben. Mensen die geheeld zijn van seksueel misbruik. Die hun trauma succesvol hebben overwonnen. Therapeuten/coaches/hulpverleners die hulp kunnen bieden op een manier die wél werkt! Voorbeelden om je aan op te trekken

Echte helden!

  • Wie is jouw held en waarom?

Dit is jouw kans!

Meld jouw held/heldin aan voor de ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Award’. Je mag een held kiezen in elk van de categoriën:

  1. Geheeld
  2. Partner van …
  3. Goed bezig
  4. Therapeut/hulpverlener binnen de GGZ
  5. Therapeut/hulpverlener buiten de GGZ
  6. Anders

Dit zijn de zes categorieën waarin mensen aangemeld kunnen worden. Wil je zien wie er al genoemd zijn? Klik dan hier!

Jij bent ook een held

Om jouw held(in) aan te melden, dagen we je uit om uit jouw comfortzone te stappen en ons toestemming te geven om jouw naam en motivatie bij jouw held(in) in de hel(d)engalerij te vermelden. Denk goed na over hoe je jouw held(in) aanprijst, zodat mensen gemotiveerd raken om te stemmen op jouw held(in).

De heldengalerij

Natuurlijk zetten we niemand die dit niet wil op de website. Iedereen die aangemeld wordt, zullen we dan ook benaderen voor toestemming, een foto en een interview. Bij je aanmelding willen we daarom graag de naam en het e-mailadres ontvangen van jouw held(in).

Reglement:

Je kunt mensen aanmelden in één of meer categorieën. Je aanmelding dient voorzien te zijn van:

  • een e-mail adres van de held(in)
  • een motivatie waarom jij vindt dat deze persoon een Hel(d)en Award verdient
  • jouw eigen naam en e-mail adres

Je kunt niet anoniem aanmelden. Om jouw held aan te melden, moet jij ook een heldendaad verrichten. Denk goed na of je dit wilt en kunt. Mocht je hier nog niet aan toe zijn, doe het dan liever niet. Dan ben je een held, omdat je goed je eigen grenzen bewaakt! Je kunt altijd in een later stadium nog stemmen op je favoriete held(in).

Wat betekenen de categorieën?

Hel(d)en heb je in soorten en maten. Je bent een held als je met je verhaal naar buiten durft te komen. Je bent ook een held als je iemand durft aan te melden, met jouw naam en jouw verhaal over die persoon. We hebben diverse categorieën bedacht, eigenlijk gewoon omdat we meerdere Awards willen uitreiken.Tenslotte zijn er heel veel helden!

Geheelde held

Als je seksueel misbruikt bent als kind, was je slachtoffer. Maar al te vaak word je, doordat je er niet over kunt praten, ‘overlever’: je leert allerlei manieren om met het grote geheim om te gaan. Als je het geheim doorbreekt en je leert om je overlevingsmechanismen te overstijgen, je eigen kracht te hervinden, dan spreek je van een geheelde held.

Partner van …

De steunpilaar, de veilige haven. Dat kan een liefdespartner zijn, maar ook een maatje. Wie is jouw held als het gaat om persoonlijke steun?

Goed bezig

Wie zou je willen aanmoedigen. Welke held heeft mogelijk nog een weg te gaan, maar heeft moedig de (eerste) stap(pen) in de richting van helen genomen. Dit is jouw kans om hem of haar een hart onder de riem te steken.

Therapeut/hulpverlener binnen de GGZ

Wie is die held die voor jou het verschil heeft gemaakt, binnen de setting van de reguliere hulpverlening. Hoe heeft diegene dat voor jou gedaan? Wat was daarin voor jou belangrijk?

Therapeut/hulpverlener buiten de GGZ

Wie is die held die als vrijgevestigd therapeut/hulpverlener voor jou het verschil heeft gemaakt. Wat heeft diegene voor jou gedaan? Wat was daarin voor jou belangrijk?

Let op! Zet bij je aanmelding van je held je motivatie én een e-mail adres waar wij je held kunnen bereiken.

 

Blijf je liever anoniem of wil je op een andere manier bijdragen? Klik dan hier

 

Agnes en ik zijn uitgesloten van mededinging. Verder is iedereen die je wilt aanmelden welkom. Aanmeldingen uitsluitend via deze webpagina.