Het Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala

Een feestelijk Gala

De woorden feestelijk en seksueel misbruik worden niet vaak in één zin gebruikt. Het lijkt bijna tegennatuurlijk. Toch is er als je goed kijkt heel wat te vieren. Want succesvol helen van seksueel misbruik is mogelijk! Je kunt een gelukkig leven opbouwen na seksueel misbruik. Maar om dat te bereiken heb je wel heldenmoed nodig!

De Helden

Heldenmoed betekent dat je de angst niet ontkent, maar er ook niet voor wegloopt. Het betekent in het geval van seksueel misbruik dat je jouw grootste angsten, jouw grootste trauma’s, aankijkt en gaat helen. Dat kun je niet alleen. Je hebt mensen nodig die je helpen en inspireren. Mensen die je ondersteunen. Mensen die in jou geloven. Helden die jou laten zien dat het niet hopeloos is. Dat er ook in jou een held(in) schuilt.

Successen moet je vieren

Wanneer je iets moeilijks doet, is het soms lastig om de moed erin te houden. Als de weg oneindig lijkt en je dreigt de moed te verliezen, dan helpt het om anderen te hebben aan wie jij je kunt optrekken. Helden die een vergelijkbaar pad hebben gelopen. Die met hun verhaal jou kunnen inspireren. Die verhalen hebben we verzameld!

De heldengalerij

Er staan 36 helden in de heldengalerij. Als jij een hobbel op je weg tegenkomt, dan kun je hun verhaal lezen en daar tips uit halen en moed uit putten. Slachtoffers, hulpverleners, partners en anderen, allemaal gewone mensen, die net als jij op enige manier met seksueel misbruik te maken hebben gehad.

Het Helden Awards Gala

Om meer bekendheid te geven aan al die helden organiseren we het ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala’. Een hele mondvol, maar het betekent dat we een feest organiseren dat zijn gelijke in ‘Traumaland’ niet kent. Met muziek en andere optredens, met de uitreiking van de Helden Awards. Alle helden zijn van harte uitgenodigd om het feest mee te maken. En jij? Jij bent ook een held. Je bent van harte welkom! Zodat de wereld gaat zien dat helen kán!

Foto’s op de rode loper

Tijdens het Gala zal er in elk geval één fotograaf foto’s maken van alle bezoekers in hun mooiste kleren. Zo vaak krijgen de meeste van ons immers niet de gelegenheid om over een heuse rode loper te gaan! De foto’s worden gemaakt door een vrijwillige fotografe. Zij maakt een foto van je met een nummertje zichtbaar in je hand én één of twee zonder dat nummertje. Dat nummer moet je goed bewaren, want op basis daarvan krijg je de foto’s toegestuurd. De foto’s zijn voor jou, wij zullen daar niets mee doen. Je mag ze rechtenvrij gebruiken met vermelding van de naam van de fotograaf.

Anonieme helden

Niet iedereen wil met zijn of haar gezicht op de website en dat hoeft natuurlijk ook niet. Iedereen die durft te helen is een held in zijn of haar eigen leven. Iedereen die een jeugd die getekend is door seksueel misbruik overleeft heeft, is een held. Het gaat bij de Awards dan ook niet om wie de beste held is, maar om het zichtbaar maken van de positieve verhalen.

De planning

Op 11 oktober 2018, van 13.30 tot 16.30 uur, zal in ‘de Ogtent’, Remigiusplein 9 in Duiven het ‘Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala’ plaatsvinden. Een rijkgevuld programma met optredens, de uitreiking van de Awards en een heuse rode loper! Kom jij ook in jouw mooiste outfit?

Voor onze helden en aanmelders is het Gala gratis en elk van hen mag één introducee gratis meenemen. Voor alle anderen is de entree € 5.00 per persoon. Betaling alleen vooraf via een Tikkie (geen aanmeldingen aan de deur). De zaal is vol!

Anonimiteit gewaarborgd

Een deel van de bezoekers van het Gala blijft graag anoniem. We werken wél met een gastenlijst, maar daar kun je eventueel ook onder een pseudoniem op. Ook willen sommige mensen liever niet op de foto. We vragen alle bezoekers om dit te respecteren en alléén foto’s te maken van de mensen op het podium (ook geen achterhoofden op de foto).