Het Hel(d)en van seksueel misbruik Awards Gala

Helden Awards Gala
De woorden feestelijk en seksueel misbruik worden niet vaak in één zin gebruikt. Het lijkt bijna tegennatuurlijk. En toch valt er wat te vieren: dat je van seksueel misbruik kunt helen, dat overlevers ontzettend sterk zijn en dat een gelukkig leven na misbruik mogelijk is. Daarvoor is heldenmoed nodig. En daarom willen we de helden van seksueel misbruik in het zonnetje zetten.

Langetermijngevolgen van seksueel misbruik
Veel slachtoffers van seksueel misbruik ondervinden grote gevolgen van misbruik, soms pas op latere leeftijd. Angst, PTSS, depressie, laag zelfbeeld, sociaal isolement, eenzaamheid, schuld- en schaamtegevoel, wantrouwen, fysiek letsel, grotere kans op verslaving, niet je huis uit durven gaan. Het is maar een greep uit de gevolgen die seksueel misbruik met zich mee kunnen brengen.

Iedereen is een held
Deze klachten aan te pakken en besluiten dat je niet langer onder de gevolgen van seksueel misbruik gebukt wil gaan, dat vergt moed. Of je hier nu grote of kleine stappen in hebt gezet, om elke stap ben je een held.

Iedereen die durft te helen is een held in zijn of haar eigen leven. Iedereen die een jeugd die getekend is door seksueel misbruik overleeft heeft, is een held. Het gaat bij de Awards dan ook niet om wie de beste held is, maar om het zichtbaar maken van de positieve verhalen.

Om te laten zien op welke manieren je kunt helen, zetten we jullie helden in het zonnetje. Zij zijn een voorbeeld voor iedereen die zelf in een helingsproces zit. Wie die helden zijn, bepaal je zelf. Lees hier meer over het nomineren van een held.

Anonimiteit gewaarborgd
Het vieren van heldenmoed, dat doen we in een veilige omgeving. Daarom is tijdens het gala op 29 oktober de anonimiteit voor bezoekers gewaarborgd. Daarvoor zijn er extra maatregelen genomen. Zo kunnen bezoekers zich aanmelden onder een schuilnaam en kom je alleen op de foto als je expliciet aangeeft dat je dit wil. Er worden foto’s en video’s gemaakt van wat er op het podium gebeurt, zonder daarbij het publiek in beeld te brengen.

Praktisch
Het Helden Awards Gala vindt plaats op donderdag 29 oktober 2020 van 13u30 tot 17u00. We verwelkomen je graag in De Ogtent in Duiven.

Het Helden Awards Gala wordt georganiseerd voor iedereen die te maken heeft (gehad) met seksueel misbruik. Dit kunnen uiteraard slachtoffers/lotgenoten zijn, maar ook familie en vrienden van lotgenoten en therapeuten.

De Hel(d)en van seksueel misbruik Awards zijn een initiatief van Ivonne Meeuwsen en Agnes van der Graaf, die samen ook het netwerk ‘Hulpverlening na seksueel misbruik’ zijn gestart. Zij zetten zich al jaren in om de hulpverlening na seksueel misbruik te verbeteren en beter zichtbaar te maken. Vanaf 2020 wordt het event georganiseerd in samenwerking met Stichting Revief. Het event wordt door een team vrijwilligers georganiseerd.