Helden : Bright Fame – HA2020

Helden: Bright Fame

Categorie Overig

De organisatie Bright Fame werd aangemeld door Charayza van Hardenbroek met de navolgende tekst:

De mensen die werken voor Bright Fame zijn fantastisch, lief, hebben hun hart allemaal op de goede plek en zetten zich met de volle 100% in voor alle mensen die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Zij nemen hun tijd voor ieder persoon en hebben met grotendeels van de slachtoffers, oprecht contact. Het is mooi om te zien dat er mensen zijn (van Bright Fame) die zich zó erg inzetten voor alle mensen die hun hulp nodig hebben. Niks is teveel gevraagd en grotendeels gaat vrijwillig! Deze mensen die verdienen het, dubbel en dwars om even in het zonnetje gezet te worden, gewaardeerd te worden, en daarom nomineer ik, Bright Fame!

Het interview met Bright Fame

Bright Fame is een organisatie die zich in wil zetten voor het welzijn van (ex)prostituees die in het Red light district van Amsterdam werken. Ons team bestaat uit bevlogen en enthousiaste mannen en vrouwen. Als organisatie willen we de prostituees ontmoeten en een relatie opbouwen. Een andere term hiervoor is de ‘presentiebenadering’. Dit houdt in dat we er willen zijn voor de ander door een vertrouwensrelatie op te bouwen zodat de ander zich gezien en gehoord voelt. Zodra er een gevoel van gelijkwaardigheid is kan er een beweging in de goede richting ontstaan.

Wat is onze visie:

Onze visie is om vrouwen en mannen te helpen om uit de prostitutie te komen. Bright Fame wil samen met hen ontdekken waar hun passies, dromen en talenten liggen en ze helpen op de plek te komen waar ze tot hun recht komen. Dat doen we samen, schouder aan schouder en van hart tot hart!

Wat is ons doel:

Bright Fame zet zich in voor vrijheid, herstel en biedt passende hulp en ondersteuning. Wij vinden het belangrijk om met de vrouwen en mannen op te trekken ‘in relatie’. We willen voor ze klaarstaan in lastige tijden. Daarbij werken we nauw samen met vrijwilligers, kerken en andere organisaties.

Uit een wereldwijd onderzoek bleek dat ruim 90% van de vrouwen die in de prostitutie werkzaam zijn als kind of tiener seksueel misbruikt zijn. Als Bright Fame komen we dit dan ook zeer regelmatig tegen. Daarom is het voor hen dan ook zo belangrijk dat ze echte goede vriendschappen krijgen waarin een vertrouwensband is zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. Geen vrouw droomt ervan om als prostituee te moeten werken ze doen dit omdat omstandigheden als armoede, misbruik, mensenhandel hen dwongen. Elke klant voelt dan ook weer als misbruikt worden.

Het is belangrijk dat ze een luisterend oor hebben en de tijd krijgen om te helen.

Wat we slachtoffers van misbruik mee willen geven is: “Jij was niet schuldig, die ander ging over jouw grens. Laat schaamte je niet weerhouden om erover te praten en om op een goed moment wanneer jij er klaar voor bent aangifte te gaan doen”.

Namens Bright Fame
Frits Rouvoet,

https://www.brightfame.nl