Held: Robert van de Luitgaarden – HA2018

Held: Robert van de Luitgaarden

Categorie: Goed bezig

Robert van de Luitgaarden is aangemeld door Dominique Meijer met de volgende tekst:

Robert van de Luitgaarden, die decennia lang zich inzet tegen pedo-netwerken en niet opgeeft om Demmink bestraft te krijgen.

Hij werd ook aangemeld door Simone Kok, met deze tekst:

Ik nomineer hem in deze categorie, omdat ik vind dat hij goed bezig is qua vechten tegen onrecht, onrecht tegen hem maar ook tegenover anderen. 
Ook heeft hij een warm hart, wat ook nog op de goede plek zit. 

Het interview met Robert van de Luitgaarden

In het kort, kun je aangeven wat je hebt meegemaakt aan seksueel misbruik?

Ik ben 7 jaar lang misbruikt geweest door mijn voogd die ook nog eens de directeur van de Katholieke kinderbescherming was. Daarnaast had deze man mij meegegeven aan een andere pedo om mij in Spanje te gaan misbruiken op 15 jarige leeftijd.

Wat heb je tot nu toe gedaan om daarvan te helen?

Vele tv optredens waarin ik het misbruik van verschillende kanten belicht. Zo was ik de eerste jongeman die in 1985 bij Sonja Barend mijn verhaal deed om te verkomen dat er meer slachtoffers zouden vallen. Tien jaar later heb ik in samenwerking met Jos Stadhouder een Stichting genaamd ‘Schouder aan Schouder’ opgericht voor mannelijke slachtoffers. Daarnaast heb ik (en nog) kinderporno netwerken aan de kaak gesteld en opgerold. Dus ik heb alles gedaan wat maar kon om het negatieve om te draaien naar het positieve.  Zelfs een boek geschreven die 50 jaar van mijn leven beschrijft en die al politiek invloed heeft gehad. Het boek heet : Weggejorist.

Wat zou je mensen die nog bezig zijn of nog moeten beginnen met helen willen
meegeven?

Blijf altijd geloven in jezelf en praat erover, immers is het niet jouw fout wat er gebeurd is.  Probeer ook positieve dingen om je leven heen te bouwen.

Hoe speelt seksueel misbruik nu een rol in jouw leven?

Seksueel misbruik speelt nog steeds een belangrijke rol, want ik ben bezig Joris Demmink / Staat ter verantwoording te roepen.