Held: Nick Groen – HA2018

Held: Nick Groen

Categorie ‘Partner van …’

Nick Groen is aangemeld door zijn partner Lynelle Bruins. Zij deed dit met de volgende tekst:

Mijn vriend draag ik hiervoor op. Hij begrijpt mij als geen ander of probeert het in ieder geval daar waar kan. De hoeveelheid rust en geduld die hij heeft gehad richting mij en mijn gevoelens waardeer ik en heb ik respect voor. Zelf weet ik niet of ik het met iemand als mijzelf had kunnen uithouden.
Mijn vertrouwen in mannen is door hem weer gaan groeien, al vind ik dit soms nog heel eng en onwennig.
Ik ben trots op zijn veerkracht en vertrouwen in mij en alle energie die hij daarin wil steken. Zonder hem had ik denk ik nog lang niet gestaan waar ik op dit moment sta. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. 

Het interview met Nick Groen

Kun je kort vertellen hoe seksueel misbruik je relatie met jouw partner heeft beïnvloed?

Het heeft bij ons vooral veel invloed gehad op het vertrouwen van elkaar. Ik merkte dat ik, als persoon die niet misbruikt is, veel makkelijker vertrouwen kan hebben in een persoon dan dat Lynelle kan. Dat vertrouwen wat erg langzaam heeft moeten opbouwen, is voor mij wel een lastig punt geweest toen dat vertrouwen er nog niet zo erg was.

Wat is volgens jou de belangrijkste aandachtspunten bij helen van seksueel misbruik?

Vooral geduld hebben en veel praten met elkaar over gevoelens en wat er in de beide personen speelt. Ik denk dat het heel belangrijk is om van elkaar te weten wat je nou aan elkaar hebt en waar je de ander in kunt vertrouwen. Zo kan je langzaam een goede basis opbouwen, om elkaar echt door en door te leren kennen en zo weer een beetje vertrouwen terug te winnen in je partner.

Welke tips zou je andere partners willen meegeven?

Wat ik als tip voor andere partners zou mee willen geven, is dat communicatie echt de sleutel is. Geduld hebben en blijven praten. Als het even moeilijk is, neem dan niet te veel afstand en zorg dat je klaar blijft staan voor de ander. Hiermee laat je zien dat je er echt bent voor die persoon, in goede en slechte tijden.

Wat zou je willen verbeteren rondom seksueel misbruik?

Ik zou graag willen dat mensen er meer voor uit durven te komen. Dit zodat ze geholpen kunnen worden om weer zichzelf te worden en weer vertrouwen te krijgen in de mensen om hen heen. Als je hier alleen doorheen moet, dan wordt het wel echt heel erg lastig.