Held: Carlo Verberne – HA2020

Held: Carlo Verberne

Categorie ‘Partner van …’


Carlo Verberne is partner van Nathalie Verberne. Zij is ook de heldin die hem heeft aangemeld. Dat deed zij met de volgende tekst

“Ik wil graag Carlo mijn man nomineren omdat hij er altijd voor mij is en mij steunt. Het is niet makkelijk om de man te zijn van een vrouw die een rugzak vol mee draagt door het incest wat in mijn jeugd heeft plaats gevonden.”

Interview met Carlo Verberne

Kun je kort vertellen hoe seksueel misbruik je relatie met jouw partner heeft beïnvloed?

Ik wist al voordat we een relatie kregen, 24 jaar geleden, dat er incest had plaatsgevonden. Dit heeft mij echter niet van weerhouden om uiteindelijk met mijn grote liefde te trouwen. Ik heb hier dan ook geen moment spijt van gehad! Natuurlijk hebben we mindere periodes gehad, zeker nadat mijn vrouw aangifte had gedaan tegen haar vader. Ik heb die keuze overigens altijd bij haar gelaten en haar hier niet in gepusht. Gelukkig gaat het nu een stuk beter met haar en kunnen we weer volop genieten van het leven, dit is helaas wel anders geweest. Maar ik heb haar ooit belooft om van haar te houden in voor en tegenspoed!

Wat is volgens jou de belangrijkste aandachtspunten bij helen van seksueel misbruik?

De hulpverlening kan in mijn ogen wel wat beter. Ik heb zelf het idee dat een hulpverlener pas écht goed kan helpen als die een ervaringsdeskundige is.

Welke tips zou je andere partners willen meegeven?

Heb heel veel geduld en oordeel nooit! Ben er altijd voor je partner, al schrikt ze midden in de nacht wakker. Ze heeft je dan nodig.

Wat zou je willen verbeteren rondom het thema seksueel misbruik (bijvoorbeeld op het gebied van hulpverlening, taboes doorbreken etc.)?

Ik vind dat het thema seksueel misbruik al moet worden behandeld op school. Zo kan een hoop ellende worden voorkomen.