Gina Spierenburg

Holistisch therapeut en coach, ervaringsdeskundige

Als dertienjarig meisje had ik een beste vriend. Iemand die me zag, waar ik alles aan vertelde en die me advies gaf. Dat hij meer dan tien jaar ouder was, vond ik normaal. Zijn aandacht vleide me, hij overlaadde me met complimenten en maakte in eerste instantie mijn leven lichter en leuker. Mijn moeder had het vooral druk met zichzelf en andere familieleden. Ze hoefde mij geen aandacht te geven, want met mij ging het ogenschijnlijk goed. Zo kon hij langzaam de grenzen oprekken en verder gaan. Ik voelde me ontzettend schuldig, dacht dat ik het zelf had uitgelokt, want immers was ik op hem gesteld en graag bij hem in de buurt. Daarom besloot ik het aan niemand te vertellen. En ondanks dat ik wist dat het niet hoorde, kon ik het niet stoppen. Met als gevolg dat ik mezelf als zwakkeling zag. Wat was ik eenzaam in die tijd…

Jarenlang stopte ik het geheim weg. Maar ik wist dat ik dit niet heel mijn leven kon volhouden. Er zou een moment komen dat ik het moest aankijken. Zo geschiedde het tien jaar geleden. Mijn leven zag er van de buitenkant goed uit, maar waarom voelde ik me dan niet gelukkig? Uiteindelijk kwam ik bij een fijne therapeut terecht, ze prikte door mijn praatjes heen. Bij haar durfde ik mijn ervaring en gevoelens onder ogen te komen. Een pittige tijd volgde, maar deze liep wel hand in hand met het doorbreken van het geheim, gevoelens van bevrijding en het steeds dichter bij mezelf komen. Vanuit deze ervaring en de vaardigheden en methodes die ik opgedaan heb als holistisch therapeut en coach sta ik nu anderen bij die een seksueel misbruik ervaring hebben meegemaakt.

Mensbeeld

Vroeg of laat kom je in je leven uitdagingen tegen waarvan je sommige liever uit de weg gaat. Hoe harder je probeert ervoor weg te lopen, hoe minder geluk je ervaart. Want je kunt er als mens niet voor kiezen om de minder fijne gevoelens niet te ervaren en de fijne gevoelens wel. Door het wegstoppen van deze gevoelens, raak je steeds verder verwijderd van jezelf en van anderen. Een mens heeft van nature behoefte om zich te verbinden met anderen en voor verbinding is kwetsbaarheid nodig. Het tonen van kwetsbaarheid is spannend en kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Maar het is juist ontzettend moedig om je kwetsbaarheid te laten zien. Het geeft een ander een opening om zich ook kwetsbaar op te stellen. Daarin ligt de kern van verbinding: het kunnen delen van je ervaringen en gezien worden. Jouw kracht ligt in de keuze om het aan te gaan. Daardoor kom je dichter bij jezelf en wat jij wilt. Zo kies je het pad wat bij jou past en ervaar je geluk. Uiteindelijk zit in elke uitdaging een waardevolle boodschap verborgen. Welke is dat voor jou?

Methode

Als holistisch therapeut en coach bekijk ik de mens, jou, als geheel. Daarbij betrek ik vijf niveaus: het fysieke (lichamelijke niveau, heb je fysieke klachten), mentale (welke gedachten en overtuigingen heb jij en welke dienen je niet meer), emotionele (welke emoties en gevoelens heb je en hoe zijn je sociale relaties), energetische (energiehuishouding: hoe zit je in jouw energie) en het spirituele (zielsniveau, hoe bewust sta je in het leven). Holistisch therapie is een allesomvattende, lichaamsgerichte en zijnsgerichte therapie. Tijdens de kennismaking bespreken we je hulpvraag, waar je staat in je leven en wat je wil bereiken. Tijdens de therapiesessies bekijk ik samen met jou per situatie en persoon welke methode ik inzet. Voorbeelden van methoden die ik inzet zijn:

 • Innerlijk kind werk
 • Familie opstellingen
 • Sedona methode
 • Visualisaties en meditaties
 • Reiki methode

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • Je ervaart zwaarte van het geheim en/of de ervaring
 • Je zit niet lekker in je vel
 • Je ervaart dat je niet met heel je lichaam contact hebt
 • Je ervaart schaamte en schuldgevoel wanneer je grenzen aangeeft
 • Je vindt het lastig om keuzes te maken
 • Je weet niet zo goed wat jij belangrijk vindt of durft dit niet uit te spreken
 • Je ervaart gevoelens van eenzaamheid
 • Je ervaart dat het geven en nemen in je leven uit balans is

Bijzonderheden

Naast mijn expertise in seksueel misbruik, begeleid ik vrouwen en mannen bij zwangerschapsverlies en het verlies van hun kindje. Daarnaast heb ik meerdere afleveringen voor mijn podcast ‘Het taboe doorbreken rondom miskramen, stilgeboorte en zwangerschapsverlies opgenomen. In deze podcast ga ik met verschillende gasten in gesprek over hun verlieservaring. Om anderen te inspireren, te informeren, voor (h)erkenning en hoop. Ik begeleid zwangere stellen tijdens de zwangerschapscursus ‘Relaxed Bevallen’ met hypnobirthing en mindfulness elementen.

Wat kost het

Een sessie kost 115 euro inclusief btw. Mail me voor het zakelijk tarief. Als werknemer heb je meerdere opties om coaching sessies vergoed te krijgen. Werkgevers zijn vrijwel altijd bereid om coaching trajecten te vergoeden. Hiervoor zijn opleidings – en ontwikkelbudgetten beschikbaar. De naam die op de factuur die zichtbaar is: Gina Spierenburg training en coaching. Therapie seksueel misbruik is onderdeel van Gina Spierenburg training en coaching.

Hoe lang duurt het

Een therapiesessie duurt een uur. Hoe lang je traject duurt is afhankelijk van jouw behoefte en wanneer je wil afspreken.

Contactgegevens

Gina Spierenburg

Landsmeer: Harpoenier 18, 1121 MN Landsmeer

nabij Amsterdam

Telefoon: 06 26 45 8114

E-mail:

info@ginaspierenburg.nl

Website: www.ginaspierenburg.nl

 

Kernwoorden: therapie seksueel misbruik, ervaringsdeskundigheid, holistisch therapeut, holistisch coach, traumatherapie, persoonlijke ontwikkeling