Thérése Bravenboer

EFT-therapie

 

Ik ben Thérése Bravenboer (’63), Natuurgeneeskundige en moeder van zes volwassen kinderen. Een aantal jaar geleden heb ik de switch gemaakt naar EFT behandelaar. Ik kwam er steeds meer achter dat de meeste klachten vanuit een trauma kwamen. Zelf heb ik EMDR gehad om mijn eigen misbruik te verwerken, maar er waren nog veel losse eindjes. Met EFT bleek ik die heel goed zelf op te kunnen lossen. Na de opleiding gedaan te hebben bij NOVET begeleid ik nu al jaren mensen in hun strijd van ‘overleven’ naar ‘leven met plezier’.

Mensbeeld

In ieder mens zit een prachtig kind, dat recht heeft om gezien en beleefd te worden. Ik ben er van overtuigd dat een ieder ook in staat is om in samenspraak met dit kind heel te worden, heel te zijn.

Methode

Ik maak vooral gebruik van EFT. Emotional Freedom Techniques. Elke dag maken we wel iets mee dat ons onbewust doet herinneren aan iets dat we als kind hebben weggestopt. Iets wat je nu ziet, of hoort of voelt geeft je een knoop in je maag of laat je je machteloos voelen, en je hebt geen idée waarom dat nu gebeurt. Het emotionele brein neemt onbewust de regie, kleurt onze kijk op dingen. Met EFT kan je de oorzaak van ervaringen en overtuigingen die je dwars zitten achterhalen en aanpakken.

  • Waarom ben ik altijd zo moe?
  • Hoe komt het dat ik zo’n faalangst heb?
  • Wat maakt dat ik geen beslissingen kan nemen?

Je slapeloosheid oplossen, eindelijk van die chronische rugpijn afkomen, ophouden met teveel alcohol drinken, die akelige spanningshoofdpijn tackelen: met EFT heb je de tools in handen om negatieve overtuigingen en gedrag op te ruimen. Krijg je weer grip op je emoties. En doordat je de methode zelf leert, krijg  je de macht weer zelf in handen. Als je EFT gaat toepassen, zal je je gaan herinneren dat je, ondanks wat je ooit hebt meegemaakt, in de kern geweldig bent, helemaal legaal bent in alle facetten van het leven en je zult beter in staat zijn te leven conform je diepste verlangens.

Naast EFT werk ik met complementaire technieken die zeer behulpzaam zijn, zoals oa. systemisch werk, fluisterkind, bachbloesems, homeopathie etc.

Speciaal geschikt voor deze klachten

EFT is een zeer breed inzetbare behandelmethode. Je kunt het onder andere gebruiken voor:

  • Lichamelijke klachten
  • Burn-out
  • Verwerking van dingen uit het verleden, zoals seksueel misbruik, die lichaam en geest uit balans hebben gebracht.

Wat kost het?

Een sessie duurt ongeveer een uur en kost 90 euro. (op aanvraag aangepaste prijs voor minimum inkomens)

Hoe lang duurt het

De duur is afhankelijk van de klacht en van het door jou gestelde doel.
De duur wordt ook beïnvloed door in hoeverre je zelf thuis met deze methode aan de slag gaat. Je leert de procedure, maar het is geheel aan jou of je die ook zelf thuis gaat gebruiken, of het proces alleen in therapie doet.

Bijzonderheden

Thérése Bravenboer, EFT-Therapie, Barneveld

Naast mijn werk zet ik mij ook in als secretaris voor de stichting Revief. Dit is een lotgenotenorganisatie voor mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn. Ook schreef ik een boek over mijn ervaringen, getiteld: Kostbaar As. Te bestellen via mijn website.

Contactgegevens

Thérése Bravenboer
Barneveld
06 47988526
info@theresebravenboer.nl
www.theresebravenboer.nl

 

 

 

 

Tags: EFT (emotional freedom techniques), systemisch werk, fluisterkind, natuurgeneeskundig therapeut, bachbloesems, homeopathie,, lotgenotencontact, unbreakable, ervaringsdeskundig