Alieke ten Hove

Integratief coach

Mijn naam is Alieke ten Hove (woonachtig in Heerde op de Veluwe) en ik ben getrouwd en heb één zoon, schoondochter en kleinzoon.
Ik ben coach, counselor, trainer, relatietherapeut en EMDR-master practitioner. Ik heb meerdere opleidingen gevolgd en heb o.a. een 4-jarige opleiding tot integratief coach gevolgd. Naast het volgen van na- en bijscholing en het lezen van vakliteratuur, ontspan ik mij graag met mijn honden en houd ik van zingen.
Daarnaast heb ik mij ook verbonden aan Groundwork. Gaandeweg krijg ik steeds meer cliënten met een hulpvraag na seksueel misbruik en hierdoor ben ik mij hierin verder gaan verdiepen en bekwamen.

Mensbeeld

Ik werk vanuit de integratieve mensbenadering. Dit houdt in dat de verschillende dimensies in de mens – lichamelijke, psychische, sociale en geestelijke kanten – elkaar beïnvloeden en één samenhangend geheel vormen. Soms is er sprake van een onbalans. We lopen immers allemaal, in meer of mindere mate, onze blauwe plekken op als we opgroeien. Samen kijken we naar jouw klachten, hulpbronnen en wat het beste bij jou past om weer in balans te komen. Ik hoor vaak de opmerking “ik ben nu eenmaal zo” en ik zeg er dan achteraan “jij bent zo geworden”. En wat heeft gemaakt dat jij zo bent geworden? Gelijkwaardigheid is het uitgangspunt.

Methode

Op een professionele wijze zet ik verschillende interventies vanuit de verschillende psychologische stromingen in, maar vooral vanuit de psychodynamische stroming:

 • vrije associatie: inzicht gevende gesprekken
 • visualisatietechnieken
 • werken met deelpersoonlijkheden
 • lichaamswerk
 • innerlijk kind werk
 • het onbewuste bewust te maken
 • EMDR

EMDR kan onderdeel uitmaken van het behandelplan en staat niet op zichzelf.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Het gaat om vragen en problemen met een emotionele, psycho-sociale achtergrond.

 • het stellen van grenzen
 • pestverleden
 • stress en burn out
 • depressieve gevoelens
 • rouw en verliesverwerking
 • traumaverwerking (o.a. met behulp van EMDR)
 • eetstoornissen
 • verslavingen
 • gevoel geen grip meer te hebben op je leven
 • je zit niet lekker in je vel en je kunt je vinger er niet op leggen

In een counselingstraject begeleid ik je in de zoektocht naar jezelf, jouw triggers en ervaringen uit het verleden en hoe je uiteindelijk niet meer geraakt wordt door gebeurtenissen uit het verleden en keuzevrijheid ervaart.

Wat kost het

Tarieven per 1-1-2017:
Kennismakingsgesprek van een half uur is gratis. Dit is om te kijken of we een klik met elkaar hebben. De officiële intake maakt onderdeel uit van het traject, net als tussenevaluatie(s) en de eindevaluatie.

 • Coaching en counseling
  65 euro per uur en een sessie duurt 1 tot 1,5 uur; dus maximaal 97,50 euro.
 • Relatietherapie
  75 euro per uur en een sessie duurt 1 tot 1,5 uur; dus maximaal 112,50 euro.
 • Lotgenotencontact
  12 x een bijeenkomst van 3 uur en bedraagt in totaal 330 euro incl. koffie, thee en water; exclusief literatuur.

Ik ben in het bezit van een AGB-code en word door een aantal ziektekostenverzekeraars vergoed. Je dient zelf jouw polis na te kijken of je aanvullend verzekerd bent én of jouw verzekeraar mijn beroepsverenigingen accepteert.

Hoe lang duurt het

Dat is lastig te zeggen en afhankelijk van uw hulpvraag. Over het algemeen bestaat het behandeltraject uit 8 gesprekken. Maar afhankelijk van jouw hulpvraag en de omvang hiervan kan het langer duren.

Bijzonderheden

Alieke ten Hove biedt ook Samen helen lotgenotencontact aan, zowel voor slachtoffers als voor partners. Eén keer per maand samen met lotgenoten 3 uur doorpraten over een thema rondom seksueel misbruik. Denk aan thema’s als: Schaamte, boosheid, je verhaal vertellen of seksualiteit.

Contactgegevens

EMPATHIQUE, praktijk voor coaching, counseling en therapie

Alieke ten Hove
Veensezijweg 9
8181 NJ Heerde
a.tenhove@empathique.nl
www.empathique.nl
06-21832567

 

Tags: coaching, integratief, counselling, relatietherapie, lotgenoten, samen helen, traumatherapie, trauma, herstel, seksueel misbruik