Renate Hoenselaar

Dans- en bewegingstherapie

Renate Hoenselaar, Danstherapeut, Arnhem

Ik ben Renate Hoenselaar, dans- en bewegingstherapeut, supervisor en trainer en heb sinds 2000 een eigen praktijk in Arnhem waarin ik werk met jongeren, volwassenen en relaties. Ik heb meer dan 15 jaar in de psychiatrie gewerkt en ben gespecialiseerd in seksespecifieke hulpverlening en in trauma, met name seksueel misbruik, bij jongeren en volwassenen.

Mensbeeld

Mijn motto is ‘Je hoeft niet te kunnen dansen om in beweging te komen’. Iedereen heeft zijn eigen manier van bewegen en leren. Belangrijk is dat je jouw weg hierin vind om uiteindelijk gelukkig te zijn met je lichaam en met dat wat jou beweegt.

Methode

Ik kijk binnen de therapie naar het lichaam en de beweging: hoe beweeg jij, hoe ervaar jij je lichaam en wat roepen bewegingen op? Ik gebruik hiervoor een uitgebreid observatiesysteem LMA (Laban Bewegingsanalyse, naar de grondlegger Rudolf Laban, een methode en taal waarin allerlei varianten van menselijke beweging beschreven, vormgegeven en geinterpreteerd kunnen worden) genoemd. Dit systeem behelst alle bewegingen die een mens kan maken en waardoor je snel kunt zien waar de mogelijkheden liggen voor verwerking en verandering. Dans en beweging is mijn uitgangspunt maar ik ga vooral uit van de bewegingen die bij jou passen en die jou helpen in je proces.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • verwerking van trauma
  • negatief zelfbeeld en lichaamsbeeld
  • angsten
  • stemmingsklachten
  • opkomen voor jezelf en grenzen
  • boos en verdrietig mogen zijn
  • spanningsklachten

Bijzonderheden

Naast mijn werk als therapeut heb ik ook eigenaar van  therapie- en cultuurcentrum ‘La Cappella’, www.lacappella.nl

Tevens ben ik coordinator van BTSA (Begeleiders en Therapeuten voor Studenten, Arnhem). De BTSA helpt en ondersteunt studenten die in hun studie vastlopen of ‘dreigen’ vast te lopen door problemen rondom de studie of op persoonlijk gebied www.btsa.nl.

Wat kost het?

Een sessie van een uur kost € 90,00 incl. 21% BTW. Ik ben aangesloten bij de FVB en de NVDAT en ben bezig met aansluiting bij de NFG. Veel zorgverzekeraars vergoeden danstherapie (vaktherapie) binnen de aanvullende verzekering. Welke zorgverzekeraars vergoeden is te zien op mijn website: www.vaktherapiedans.nl

Hoe lang duurt het

Hoe lang een therapieproces duurt is afhankelijk van jou en de hulpvraag die je hebt. We blijven hierover steeds in gesprek tijdens je therapieproces.

ContactgeLogo voor webgevens

Hoenselaar, Praktijk voor dans- en bewegingstherapie
Oude Velperweg 36a
6824 HE Arnhem
Telefoon: 06-13486648
www.vaktherapiedans.nl
info@vaktherapiedans.nl

 

Tags: Danstherapeut, vaktherapie Dans, Laban, supervisor, lichaamsgericht, bewegingstherapie.