Patricia Noordpool

Christentherapie en Integratieve Therapie, online


Mijn naam is Patricia Noordpool, ik ben op 25 september 1955 geboren. Als coach/counselor heb ik ervaring met het coachen en begeleiden van zowel volwassenen als kinderen. Na mijn opleidingen tot Integratief en Christentherapeut heb ik mij gespecialiseerd in het begeleiden van slachtoffers van seksueel misbruik. Ik heb veel kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen met traumatische ervaringen, onder andere door mijn achtergrond in het onderwijs. Mijn coaching is geschikt voor jou als jij door diverse levensgebeurtenissen vastgelopen bent en stagneert in je ontwikkelingsproces.

Mensbeeld

Ik hecht veel waarde aan de innerlijke vrijheid van de mens. Ik vind dat elk mens de kans moet krijgen om zich te ontplooien tot wat hij zou kunnen zijn. Hierbij worden wij in de ideale situatie in onze jonge jaren gesteund door opvoeders en verzorgers. De inner circle (directe familie) is in de eerste jaren van groot belang bij het helpen vormen van een stabiel zelfbeeld. Indien de vertrouwensband geschaad wordt door een opvoeder of iemand die je vertrouwt, dan krijg je geen liefde en warmte, vertrouwen en zekerheid mee. Deze ingrediënten heb je wel nodig om je verder te ontwikkelen, zodat je krachtig in het leven komt te staan. Daarom heb je na seksueel misbruik een helpende hand nodig om je uit de put te trekken.

Methode: Integratieve Therapie

Ik pas het beste vanuit diverse theorieën en methodieken toe. Integratieve Therapie is een vorm van psychotherapie die je helpt om inzicht in je situatie te krijgen. Je ontdekt hoe je uit de greep van het verleden kan raken. De ervaringen en blokkades leer je een plaats te geven. Je leert nieuwe strategieën in te zetten waardoor je de klacht in de toekomst anders ervaart.

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • Trauma verwerking
 • Angst
 • Rouwverwerking
 • Herbeleven / Nachtmerries
 • Persoonlijke Coaching
 • Hulp na seksueel misbruik voor volwassenen en kinderen
 • Problemen in relatie met je partner of met anderen
 • Onzekerheid / Besluiteloosheid
 • Negatief zelfbeeld

Wat kost het

De kosten bedragen 75,00 Euro per sessie van 90 minuten.

Hoe lang duurt het

Na de intake wordt in overleg gekozen welke therapievormen het beste bij jou passen.
Zowel Christenen als niet Christenen zijn welkom. Bij aanvang van de therapie worden meestal 10 tot 15 sessies afgesproken. Hierna vindt er een evaluatie plaats.

Bijzonderheden: Helpen met de Bijbel

Mijn begeleiding en coaching is geschoeid op Bijbelse principes.

Jezus bewijst in het Nieuwe Testament dat hij in staat is elke ziekte te genezen. Hij geeft inzicht in hoe mensen kunnen veranderen door het vernieuwen van hun denken. Jezus toont dat alle negatieve emoties je persoonlijke groei alleen maar in de weg kunnen staan. Ze werken belemmerend en storend en kunnen leiden tot het stagneren van je vooruitgang.

In deze benadering leer je precies het tegenovergestelde toe te passen in je denkpatroon waardoor je een heel ander effect bereikt. Je doorbreekt oude patronen en leert nieuwe toe te passen. Door de verkregen inzichten leer je, met Gods hulp, weer in je kracht te komen.

Seksueel misbruik / Incest komt regelmatig in de Christengemeenschappen voor. Er ontstaat onbegrip of partijvorming in de gemeente en slachtoffers voelen zich vaak alleen, onbegrepen en verlaten.

Jezus spreekt een krachtig oordeel uit over daders in Mat.18:6

”een ieder die deze kinderen tot zonde verleidt, kan beter een molensteen om de nek doen en in zee springen”. (Molenstenen varieerden in gewicht van 800 tot 2500 kilo.)

Contactgegevens

Patricia Noordpool
Online Christentherapeut- Pastoraalcounselor- Integratief therapeut
Suriname

Nederland:
06 37 77 39 06
Suriname:

005978706316
005977541984
Emailadres: phl.noordpool@gmail.com
Website: Born free

Tags: Christen, Christentherapeut, integratieve therapie, Pastoraal counsellor, e-coaching, skypecoaching, online coach, Suriname

Referentie 1:

Patricia heeft mij geholpen bij het oplossen van de problemen ten gevolge van het misbruik.

 • Ik voelde me schuldig
 • Ik werd gokverslaafd.
 • Vond het heel moeilijk mijn mening over wat dan ook te geven.
 • Weinig tot geen contact met mijn kinderen.
 • Zonderde me af van mijn broers en zussen, terwijl we een heel hechte band hebben.

Haar hulpverlening heeft mij opgeleverd dat ik het misbruik een plek kon geven. Het is gebeurd, je kan het niet uitwissen.

 • Het schuldgevoel van me kon afzetten.
 • Weer van mezelf hou.
 • Weer een hele mooie warme relatie met mijn kinderen heb opgebouwd. Ook met mijn broers en zussen.
 • Durf op te komen voor mezelf en mijn gevoelens te uiten.
 • Een blij en tevreden mens ben

Ik zou Patricia aanbevelen aan iedereen die het traject in wilt om hulp te zoeken.

Edith

Referentie 2:

Patricia heeft mij geholpen met het verwerken en loslaten van wat mij is aangedaan als kind. Het gevoel dat ik er alleen voorstond en geen hulp kreeg van degenen van wie je het wel verwacht. Boos zijn op degenen die mij heeft aangedaan doe ik niet meer. Ik vind hun nu zielig.

Haar hulpverlening heeft mij opgeleverd dat ik de wrok die ik tegen mannen had ontwikkeld, heb kunnen omzetten in positieve energie. Ik kan dingen relativeren en over het gebeurde praten, zonder dat ik het gevoel heb dat het mijn verhaal is. Ik word oprecht boos als ik hoor dat er weer eens kinderen misbruikt zijn, maar denk absoluut niet direct aan het feit dat mij hetzelfde is overkomen.

Natuurlijk schiet het weleens door mijn hoofd, maar het raakt mij niet meer als zodanig en voel mij geen slachtoffer meer. Intussen ben ik enorm veel van mezelf gaan houden, zonder anderen het gevoel te geven dat ik belangrijk ben. Het is niet meer mijn obsessie met een `waarom ik` vraag. Ik denk er natuurlijk bij tijd en wijlen aan, maar daar ben ik mens voor.

Ik zou Patricia aanbevelen aan iedereen die hulp nodig heeft en het traject in zou willen gaan.

Carla

Referentie 3:

Patricia heeft mij geholpen met vragen over relaties ivm sexueel misbruik

Haar hulpverlening heeft mij opgeleverd dat ik beter in relaties kon gaan staan, omdat ik niemand in mijn hele leven kon vertrouwen.

Ik zou Patricia aanbevelen aan iedereen die een verleden heeft met sexueel misbruik

Warme groet,
Mieke