Ivonne Meeuwsen

Online coaching en begeleiding

Ik ben Ivonne Meeuwsen, geboren en getogen in Den Haag op 26 februari 1964. Ik ben seksueel misbruikt door een vriend van de familie van mijn 12e tot mijn 19e. Inmiddels woon ik in Giesbeek, waar ik overlevers van seksueel misbruik coach en begeleid. Met mijn boeken help ik overlevers, hulpverleners en omstanders om seksueel misbruik te begrijpen. Ik ben een groot voorstander van openheid, van praten over seksueel misbruik op een realistische manier. Praten over wat het voor je betekent als je seksueel misbruikt bent. Waarin het je allemaal belemmert en vooral hoe je er van kunt helen.

Mensbeeld

Je bent niet eeuwig slachtoffer, je kunt helen van seksueel misbruik. Het is een hele klus, maar het kán wel. Ik ben zelf geheeld en ik leer anderen hoe zij dat ook kunnen doen, zodat het leven weer een bijzonder avontuur kan worden.

Methode

Coaching (via beeldbellen) of schrijfcoaching. In een kennismakingsgesprek verkennen we wie jij bent, wat je klachten zijn en op welke manier je daar het beste aan kunt werken. Je leert mij kennen en krijgt een voorproefje van hoe ik werk. Als schrijfcoach help ik je om je verhaal te vertellen, door je schrijfopdrachten te geven. Ik stel daar vragen bij, altijd een combinatie tussen hoe kun je beter schrijven en hoe kun je aan het werk met de inhoud waar je over schrijft. Door je verhaal op een andere manier te leren vertellen, heel je jezelf.

Klachten waarvoor deze methode onder andere geschikt is

Online- en schrijfcoaching is bij uitstek geschikt voor problemen waar je schuld of schaamte bij ervaart. Ook helpt het als je veel dissocieert, omdat je de tekst nog eens na kunt lezen. Door te schrijven over je ervaringen, met name ook wat je in het heden tegenkomt dat verwijst naar je verleden, kun je stukje bij beetje dat verleden helen. Schrijven is soms ook gemakkelijker dan uitspreken.

Ik ben gespecialiseerd in de langetermijneffecten van seksueel misbruik en heb daarnaast ook veel gewerkt met partners en de problemen die zij tegen komen in hun relatie met iemand die seksueel misbruikt is. Ik heb een scala aan werkvormen die ik in overleg met jou kan toepassen, onder andere vanuit de NLP en vanuit mijn coachingsopleiding. Daarnaast weet ik heel goed wat er allemaal nog meer te koop is aan begeleiding, therapie en andere methoden. Ik kan je dus ook helpen door je te informeren over al die andere mogelijkheden.

Hoe lang duurt het

Het varieert van één gesprek, als je al veel werk gedaan hebt om te helen, tot ongeveer een jaar als je voor het eerst gaat werken aan de langetermijneffecten van seksueel misbruik.

Kosten

Online coaching: 80 euro per uur
Schrijfcoaching: persoonlijke begeleiding 80 euro per uur, schriftelijke begeleiding in e-mailvorm 30 euro per tekst van ongeveer 500 woorden.
Een eerste kennismakingsgesprek kost 80 euro en duurt meestal rond de twee uur. 

Wil je een boek uitgeven, neem contact op voor de voorwaarden.

Bijzonderheden

Auteur van diverse boeken, o.a.:
‘Helen van seksueel misbruik. Het trauma voorbij.’
‘Hulpverlening na seksueel misbruik. Wegwijzer in Traumaland’

‘Jeugdzorg en seksueel misbruik. Gemengde leefgroepen, ja or nee?’
‘Partners in beeld. Seksueel misbruik raakt het hart van je relatie.’

Initiatiefnemer van deze website

Contactgegevens

email: ivonne.windtraveller@gmail.com
website: Helen van seksueel misbruik
Website 2: Ivonne Meeuwsen

Telefoon: 06-10151617: Alleen voor whatsapp/sms berichten

Reviews van klanten:

Matroesjka
Mijn boek Matroesjka is in oktober 2022 uitgekomen en het vertelt het verhaal van een kind dat overleeft in een wereld van georganiseerd sadistisch en seksueel misbruik.
Ivonne heeft mij de laatste twee jaar, tijdens het schrijven, gecoached wat tot resultaat heeft dat ik nu ook de helende werking van het schrijven van een boek ervaar en zie. Zeker wat betreft mijn levensverhaal is het makkelijk om terug te vallen op oordelen en vingerwijzen. Ivonne inspireert en ondersteunt mij om mijn doel -het schrijven van een boek- te verwezenlijken. Door haar begeleiding, ondersteuning en vertrouwen kan ik nu zonder uit het lood geslagen te raken door alle teksten heenwerken.
Ik ben als enige verantwoordelijk voor mijn gevoelens- niemand anders kan mijn gevoelens voelen of dragen. Ik durf ze nu te dragen, ik neem er bezit van. De ervaring van het schrijven naast coaching leert mij  dat ik bewust bezit mag nemen van mijn ervaringen, dat ik de rechtmatige eigenaar ben van mijn gevoel, ik hoef er niet bang voor te zijn. Het is een macht en kracht die niemand mij kan ontnemen. Dit is van mij, dit is wie ik ben. Het terugnemen van mijn kracht en autonomie geeft een bevrijd gevoel. Dit is mijn leven en ik heb recht om te leven! Dankjewel Ivonne!

Ingrid
‘Ik merk zo mijn progressie. Ik voel dat ik getraind raak. Trigger (draai in buik) –  eruit stappen (soms deur uit, strand is nog steeds mijn haven, janken, vloeken, boosheid, of een frisse neus) – voelen (wat gebeurt hier?) –  benoemen, puzzelen –  voelen (wat heb ik nodig) – actie (vaak hier in de conflictsituatie piketpalen slaan en duidelijk zijn). Dus je had gelijk: therapie heb ik voorlopig niet meer nodig. Er zijn zeker nog wel hobbels en bobbels, maar ik kan ze zelf opvangen. De dalen duren steeds korter en voelen steeds minder zwaar. Ik raak er steeds meer bedreven in.’

Op verzoek anoniem:
‘Jij was de eerste door wie ik me echt serieus genomen voelde, en dat is heel belangrijk geweest. Nog steeds kan ik alles bij je kwijt zonder dat je iets raar vindt. En hoeveel ik ook zeur of moeilijk doe, je bent er voor me. :)’

Op verzoek anoniem:
‘Ivonne, je stelde vandaag héél véél moeilijke vragen! Maar juist die vragen had ik nodig om te komen waar ik nu ben! Dat apprecieer ik enorm! Jij bent goud waard! En ja, ik zal waarschijnlijk nog ‘vallen’. Maar hopelijk vind ik ook dan weer de moed om opnieuw op te staan en door te gaan! Ik ga er voor! Ik wil er voor gaan!’

Tags: Ervaringsdeskundige, coach, auteur, schrijfcoach, NLP, Transactionele Analyse, uitgever, blogcoaching, schrijftherapie, therapeutisch schrijven.