Ineke Beukers

Ervaringsdeskundige coach

Ineke Beukers, Ervaringsdeskundige coach, Tuitjenhorn

Ik ben Ineke Beukers en ik woon samen met mijn man in Noord-Holland. Als klein meisje ben ik seksueel misbruikt (van mijn 2e tot mijn 5e jaar en op mijn 13e jaar). Na mijn 30ste levensjaar werd ik me daar “echt” bewust van en toen kon mijn verwerkingsproces beginnen. Door die verwerking ben ik als het ware meer in mijn lichaam gekomen en heb ik de verbinding gemaakt tussen mijn hoofd-hart-buik. Dat gaf mij zelfvertrouwen, rust en ruimte.

Ik heb altijd gedacht dat er met mij iets mis was, ik maakte me zo klein mogelijk om niet op te vallen en ik vond het moeilijk om mezelf te laten horen. Tijdens het verwerkingsproces was het vallen en opstaan en soms dacht ik dat mijn tranen nooit zouden stoppen. Wat mij motiveerde om door te gaan met mijn proces was dat het bevrijdend werkte, zelfvertrouwen gaf, rust en ruimte bracht. Het verwerken van mijn seksueel misbruik ervaringen heeft me positieve dingen gebracht: Inzicht in het leven, in de zin van het leven, in de levenswetten, liefde voor het leven. Het heeft me vrijheid, zelfstandigheid, vreugde, kracht, zelfkennis en groei gebracht.

Nu is de pijn van het misbruik en de verwerking daarvan een inspiratiebron geworden waar ik uit kan putten om mensen te begeleiden en te ondersteunen. Datgene wat ik heb geleerd kan ik nu spelenderwijs delen.

Tijdens het begeleiden van mensen zet ik mijn integriteit, helderheid, invoelend vermogen en luisteren in. Door al mijn ervaringen kan ik bij de ander zijn en blijven ongeacht wat zich voordoet, zodat de ander de ruimte heeft om te helen. Ik heb mijn praktijk aan huis en je bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Mensbeeld

Elk mens heeft alle hulpbronnen in zich om zichzelf te helen. Alle ervaringen zijn opgeslagen in je lichaam, je kunt daar weer contact mee maken als dat nodig is om jezelf te helen en weer bij je eigen kracht te komen. Omdat een trauma een complex geheel is, heb je in sommige periodes van je leven hulp nodig.

Na mijn eigen helingsproces ben ik me gaan afvragen hoe het komt dat dit mij is overkomen, gezien in het licht van: “je creëert je eigen leven”. Mijn zoektocht heeft mij antwoorden gegeven die voor mij kloppen. Ik geloof er in dat we hier op aarde komen om te groeien of iets te leren. En als we hier zijn, kunnen we er voor kiezen om wel of niet het proces in te gaan. Ik denk dat bepaalde dingen niet voor niets in een leven gebeuren. Het is een boeiend proces om dat te onderzoeken.

Methode

Mijn ervaring en intuïtie leiden mij in het begeleidingsproces. Hierdoor sluit ik op een liefdevolle manier aan bij waar jij bent en bij wat jij nodig hebt. Ik bied je de ruimte om onderzoek te doen en jezelf te helen. Ik ben niet bang voor de pijn en ik kan daar dicht bij blijven, dus bij jou aanwezig blijven en je ondersteunen.
Hierbij maak ik gebruik van mijn koffer met gereedschap die ik heb gevuld bij: NLP (practitioner, master en counselor), Lichaamswerk, Voice dialogue, Geweldloze Communicatie, Innerlijk kind werk en het Talentenspel. Het Talentenspel is een speelse manier om voorbij de ratio te komen en je innerlijke kracht weer te mobiliseren.

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • Verwerken van seksueel misbruik
 • Op zoek zijn naar zingeving met betrekking tot seksueel misbruik
 • Vaak ongelukkig voelen
 • Het gevoel hebben dat er iets mis is met jou
 • Je gevangen voelen in jezelf (met je geheim)
 • Angsten
 • Boosheid die niet in verhouding is tot wat er gebeurt
 • Gedissocieerd zijn of uit je lichaam zijn
 • Je weet met je hoofd hoe het in elkaar zit en je komt toch niet verder
 • Geen contact met je emoties
 • Negatieve gedachtepatronen

Wat kost het

Een kennismakingsgesprek van ongeveer een uur is gratis. We bespreken dan jouw vraag en je kunt ervaren of je je bij mij op je gemak kunt voelen.

De verdere bijeenkomsten zijn € 50,- per uur. Hiervan gaat € 5,- naar het goede doel: Free a Girl

Hoe lang duurt het

Dit verschilt per persoon en is afhankelijk van waar je in je proces bent en welke doelen je hebt. Soms is een bijeenkomst van 1 ½ – 2 uur al voldoende om tot helpende inzichten te komen. Je kunt ook het Talentenspel doen. Dit zijn bijeenkomsten van elk ongeveer 2 uur.

Contactgegevens

KnipselIneke Beukers
Tuitjenhorn
www.blijhart.nl
ineke@blijhart.nl
0226-392008

 

Tags: Ervaringsdeskundig, NLP-coaching, Lichaamswerk, Voice dialogue, Geweldloze Communicatie, Innerlijk kind werk en het Talentenspel