Heldin Marianne Houben

Categorie ‘Hulpverlener/therapeut GGZ’

Marianne Houben is aangemeld door Jojanneke van Doorn met de volgende tekst: Hierbij wil ik Marianne Houben opgeven als mijn held. Ze werkt bij Melody Psycare GGZ. Ik heb 2 therapeuten binnen het team van Melody Psycare GGZ, Marianne Houben en Helene van Mill, en een hoofdbehandelaar, Krista Schaeffer. Ik had ze graag allemaal opgegeven, maar moest er eentje kiezen om op te geven. Bij Marianne heb ik de meeste therapie, daarom geef ik haar op. Bij haar gebeurt het meeste en doe ik veel nieuwe ervaringen op.
Sinds ik bij Melody Psycare GGZ  zit maak ik enorme stappen. Ze zijn goed met helpen bij trauma en hechtingsproblematiek, seksueel misbruik is voor mij een groot onderdeel van mijn trauma’s. Ze werken lichamelijk door sensori-motor psychotherapie en PMT. Om weer mijn lichaam te gaan voelen en wat die aangeeft is een hele ervaring en zoektocht. Daarnaast helpen ze mij om mijn overlevingsmechanismen te herkennen en daardoor te doorbreken, zodat het voor mij minder nodig is om te dissociëren. Ik degene degene die mij geadviseerd heeft om naar Melody Psycare te gaan dankbaar en kan ook anderen aanraden, als ze hulp zoeken, zich bij hen aan te melden. Ik heb meerdere negatieve ervaringen binnen de reguliere GGZ gehad. Dit is voor het eerst dat ik wat anders mee maak en hoe zij ermee omgaan is echt heel fijn en helend.

Het interview met Marianne Houben