Heldin: Kim Holland – HA2018

Heldin: Kim Holland

Categorie: Geheelde heldin

Kim Holland is als heldin aangemeld door Vicky Bergman met de volgende tekst:
Kim Holland is voor mij mijn heldin, omdat ze, ondanks haar verleden van misbruik, zich niet heeft laten tegenhouden om iets van haar leven te maken. Ze is van zichzelf blijven houden en heeft een zo gelukkig mogelijk leven opgebouwd en heeft ook een boek geschreven en heeft een goed bedrijf op weten te zetten. Kim Holland is gaan doen waar haar hart ligt en heeft zich niet laten tegenhouden door kritiek van mensen en haar verleden. Ze is voor mij een powerwoman en laat zien dat je niet schuldig bent aan wat jou is overkomen. Ze vertelt ook dat het goed is om erover te praten, ze moedigt mensen die met een zelfde verleden worstelen aan om er over te gaan praten, om het te gaan verwerken.

Ook al heb je een naar verleden door seksueel misbruik, het is mogelijk te leren genieten en anderen toelaten(vertrouwen) in je leven en dat je geliefd wordt en mag hebben. Kim Holland laat zien, wat je verleden ook is, waar je ook vandaan komt: geloof in je droom, maak je wens waar, het is mogelijk. 

Ben jij ervaringsdeskundige op het gebied van seksueel misbruik en zoja, kun je kort aangeven wat je hebt meegemaakt?

Het was een familie lid, niet iemand die bij ons thuis woonde , maar in wiens gezin ik vaak logeerde die mij al heel jong mijn zorgeloosheid ontnam, en mij schrijnende constant voortdurende buikpijnen bezorgde doordat hij niet met zijn handen van mij af kon blijven. Behalve seksueel misbruikt, ben je ook vreselijk bang van zo’n iemand, omdat hij je bang maakt dat hij je ouders iets zal aandoen. Dus had ik het nooit verteld totdat ik volwassen werd.

Kun je aangeven wat jij doet rondom seksueel misbruik?

In het verleden heb ik het boek Sexpower geschreven. Mijn persoonlijke verhaal , maar ook hoe je seksueel zelfvertrouwen kunt verkrijgen, en weerbaar leert worden in het leven ondanks wat je hebt meegemaakt.
Als lovecoach heb ik gelukkig al veel stelletjes en singles kunnen helpen om te leren zowel over dit soort onderwerpen te praten als kunnen helpen om weer geloof in de toekomst te hebben, en de muur naar intimiteit af te breken door elkaar of zichzelf beter te leren begrijpen.

Wat is volgens jou de belangrijkste aandachtspunten bij seksueel misbruik?

Het belangrijkste aandachtspunt is liefde, warmte , persoonlijke aandacht, en aangeven dat je een persoonlijk gevecht moet leveren, dit keer vechten voor je geluk, en opnieuw leren weer vertrouwen en liefde in je leven toe te laten op jouw condities. Door middel van coachingsgesprekken, maar ook door middel van samenzijn met lotgenoten.

Wat zou je mensen die nog bezig zijn of nog moeten beginnen met helen willen meegeven?

Wat je ook hebt meegemaakt , hoe uitzichtloos het gevoel soms mag lijken en hoe zwaar de pijn ook voelt, ook voor jou is geluk weggelegd in de toekomst.

Wat zou je willen verbeteren in de hulpverlening rondom seksueel misbruik?

Het mooiste zou het zijn als alle stichtingen met elkaar samenwerken zodat iedereen zo snel mogelijk de juiste hulp krijgt die hij of zij nodig heeft.