Heldin Dimphy Boetzkes – HA2018

Heldin Dimphy Boetzkes

Categorie Hulpverlener/therapeut vrijgevestigd

Dimphy Boetzkes is aangemeld door Celina Vorm met de volgende tekst:

Mijn ervaring met Dimphy bracht in mijn gezin veel rust. Als alleenstaande moeder was mijn hulpvraag om minder negativiteit en orde scheppen. Met name op geestelijk gebied. In eerste instantie ging het vooral om mij en mijn persoonlijke bagage. Hierbij kwam Dimphy geleidelijk aan ons leven binnen, maar schepte direct vertrouwen en rust.

Mijn dochter van nu bijna 16 jaar kwam vanaf haar 6e jaar bij verschillende hulpverleners terecht, omdat zij niet goed meedraaide binnen de norm op de basisschool. Door de jaren heen zijn er verschillende onderzoeken gedaan en therapieën uitgeprobeerd, wat niet goed aansloeg. Duidelijk was wel dat er ernstige zorgen ontstonden betreffende haar gedachtegangen. Ze was zeer kwetsbaar en dus ook beïnvloedbaar voor negatieve situaties. Dit leidde tot meerdere traumatische ervaringen met als gevolg dat zij niet meer te handhaven was en niet geloofde in de hulpverlening zoals zij die kreeg.

Dimphy was de enige die ze op dat moment nog vertrouwde door de ervaringen die ik met Dimphy had. Waarna er sessies werden ingezet met als hulpvraag; wil je helpen de woede te beheersen?

Deze hulpvraag was veel meer dan dát.

Dimhpy leerde mijn dochter haar negatieve ervaringen om te zetten naar positieve gedachte. Hierdoor kreeg ze weer controle over haar herbelevingen en nog belangrijker, zichzelf. Ze kreeg weer de rust en vertrouwen dat ze zonder angst kon slapen. Haar hoofdpijnaanvallen namen af door de ontspanningsoefeningen die ze zelf kon toepassen. Mijn dochter kan weer aandacht geven aan de positieve gedachtes en durft weer de straat op. Heeft afstand genomen van verkeerde mensen om haar heen en kiest nu voor een beter leven. Zodra ze het gevoel heeft dat ze weer naar Dimphy wil, wordt er een sessie ingepland

Mijn dochter heeft in een periode van nog geen 6 maanden zo veel meer bereikt bij Dimphy dan bij welke therapeut dan ook. Hiervoor zijn we Dimphy onwijs dankbaar… Voor mijn gevoel als ouder, denk ik dat mijn dochter er wellicht niet meer was geweest, als wij deze manier van hulpverlening niet hadden aangepakt.
Het zou veel toegankelijker moeten zijn voor eenieder van ons 

Het interview met Dimphy Boetzkes

In het kort, kun je aangeven wat jij doet met/voor klanten met ervaringen van seksueel misbruik?

Ik werk als traumatherapeut in mijn praktijk Vitaminen voor je ziel. Daar kom ik seksueel misbruik vaak tegen en dat is niet voor niets. Ik ben zelf ervaringsdeskundige op dit gebied. We zijn op 14 april 2016 Stichting Zielsverwanten gestart voor mensen met een trauma. We willen traumaverwerking voor iedereen mogelijk maken. Ik heb ook een boek geschreven voor deze doelgroep: Bevrijd door traumaverwerking en healing. Daarnaast geef ik lezingen over dit onderwerp.

Wat is volgens jou het belangrijkste van de hulpverlening na seksueel misbruik?

Vertrouwen, veiligheid, de ruimte om het op jouw eigen manier te verwerken, hulpverlening op maat, daarmee bedoel ik dat je afstemt op de betreffende cliënt.

Wat zou je mensen die nog bezig zijn of nog moeten beginnen met helen willen meegeven?

Je bent niet alleen; neem de tijd ervoor; ben mild naar jezelf; als je door je proces heen gaat, wordt het je kracht.

Wat zou je willen verbeteren aan de hulpverlening rondom seksueel misbruik?

Meer openheid, dit kan ook via mijn boek Bevrijd door traumaverwerking en healing(met twee biografische verhalen waar seksueel misbruik een rol speelt). Dit is voor iedereen die te maken krijgt direct of indirect met seksueel misbruik. Het zou fijn zijn wanneer naasten en therapeuten meer begrip hebben voor het proces waar iemand in zit. Daarnaast is het mijn persoonlijke missie dat traumaverwerking voor iedereen financieel bereikbaar moet zijn, ook wanneer de hulpverlener uit de alternatieve hoek komt. Vandaar dat we Stichting Zielsverwanten gestart zijn. Nu nog sponsoren vinden, zodat we hulpverleningstrajecten kunnen gaan bekostigen. De opbrengst van het boek en prachtige zilveren handgemaakte sieraden gaan al geheel naar onze stichting.