Chinello Ifebigh

Knuffeltherapeute

Chinello IfebighIk ben een Cuddlist® getraind en gecertificeerd Professional Platonic Touch Practitioner, in het volksmond: Knuffeltherapeute, een Bodywork deskundige en een intimiteitsfacilitator.
Ik ben consent culture trainer en de bedenker van de Client Nurturing Method®. Een methode met als basis: een liefdevol, compassievol en met integriteit aanwezig mens te zijn, voor mijn medemens. Dit betekent dat ik een vakvrouw ben (HOOFD) die heel goed kan luisteren naar wat je met je woorden, maar ook met je lijf zegt; en dat ik- bij het beoefenen van mijn werk, gebruik maak van zowel woorden (HART) als liefdevolle aanraking (HANDEN).

Ik heb een uitgebreide achtergrond in diverse disciplines zoals Transpersoonlijke Psychologie, Mythologie, Counseling en Gesprekstherapie. Onder de leiding van diverse leermeesters waaronder Weisfelt, heb ik me in het bijzonder verdiept op het gebied van integriteit en vertrouwelijkheid alsook werken met liefdesenergie: intimiteit, seksualiteit, diverse vormen van Bodywork, platonisch knuffelen, consent en grenzen.

Volgens de familieverhalen riep ik toen ik drie was tegen iedereen dat ik een Mensenknuffelaar zou worden wanneer ik groot was. Ook ik heb, zoals velen, een ingewikkelde relatie gehad met aanraking, met name in mijn jeugd. Aanraking was niet altijd fijn, het was vaak ongewenst. Mede hierdoor is er bij mij de behoefte ontstaan om mij in te zetten om de kennis en communicatie rondom gewenste aanraking te bevorderen.

Mensbeeld

Deze drie quotes belichamen mijn mensbeeld:

“De essentie van het leven is iets voor een ander kunnen betekenen.”

“In een wereld waar je alles kunt zijn wat je wilt, kun je ervoor kiezen om aardig te zijn.”

“Wat een mens vaak nodig heeft, is niet een slimme geest met alle antwoorden en oplossingen, maar een warm hart dat lief heeft”

Methode

Ik maak gebruik van voornamelijk twee methodes: Active consent culture, waarbij een constante afstemming plaatsvindt en The Client Nurturing Method, gebaseerd op liefdevol, met compassie en integer aanwezig zijn.

Klachten waarvoor deze methode onder andere geschikt is

Je kunt bij mij terecht als je:

  • wilt leren luisteren naar je lichaam in contact met een ander
  • moeite hebt met het voelen en aangeven van je eigen grenzen of die van een ander en wilt leren hoe je daar beter mee om kunt gaan
  • moeite hebt met het (opnieuw) ervaren van niet seksuele aanraking en een algehele intimiteit met een ander mens na trauma
  • behoefte hebt aan een veilige kader waarin je vertrouwen kunt opbouwen weer kwetsbaar durft te zijn, zonder de sociale verplichtingen van het normale leven
  • opnieuw wilt leren omgaan met niet-functionele aanraking d.w.z. aanraking die puur om te genieten is bedoeld.

Bijzonderheden

Ik ben ook een gecertificeerd intern en extern Vertrouwenspersoon (Vertrouwenspersoon Ongewenste omgangsvormen VPOO, Vertrouwenspersoon Integriteit VPI). In die hoedanigheid werk ik als intern vertrouwenspersoon bij een landelijke adviesbureau en tevens werk ik als extern vertrouwenspersoon bij een commercieel bedrijf.

Soulgazing

Soul Gazing is een eenvoudige maar zeer indringende interventie waarbij de begeleider/hulpverlener en de cliënt elkaar ongeveer 3 uur lang recht in de ogen kijken zonder woordenwisseling. Dit zorgt voor een intense ervaring van de eigen kwetsbaarheid en het gevoel de ander te zien, maar ook volledig te worden gezien door de ander. Het gaat vrijwel altijd gepaard met het ontstaan van hevige emoties. Iedereen weet hoe moeilijk en ongemakkelijk het is om de blik van een ander langer dan 5 seconden vast te houden. Bij Soul Gazing kijk je naar- en laat je je bekijken door de ander, zonder enig oordeel en afleiding.

Het intens zien en gezien worden dat plaatsvindt bij Soul Gazing kan een zeer confronterende ervaring zijn. De deelnemers (dus ook de begeleider) kunnen van alle lagen van de eigen zelfperceptie, vermeende identiteit, status en alle vormen van sociale bepantsering/maskers worden ontdaan. Soul Gazing brengt je tot de kern van jouw Ik en is volgens sommigen te vergelijken met het openen van de doos van Pandora, of met een neerwaartse afdaling in het “Konijnenhol” van de zelfperceptie (Down the Rabbit Hole). Heel veel emoties passeren de revue (woede, verdiet, schaamte, verveling enz) alsmede hevige gedachten, verloren (jeugd)herinneringen en allerlei (voor)oordelen over het leven. Het is een onvergetelijke manier om jouw kwetsbaarheid en kracht te ervaren; het is ook een veilige manier om een diepe intimiteit met een ander te ervaren. Soul Gazing is volgens sommigen levensveranderend en kan het zelfreinigend en zelfhelend vermogen van ieder mens activeren.

Hoe lang duurt het?

Gesprekssessies of knuffelsessies of mix van beide duren 1 uur, 1,5 uur, 2 uur en in enkele gevallen een dagdeel voor bijzonder sessies zoals bijvoorbeeld soulgazing.

Wat kost het?

€95 per uur door de week. €135 op zaterdag en/of 1,5 uur sessie.

Contactgegevens

The Confidante

Lijsterstraat 15
1521 XA Wormerveer
Chinello@the-confidante.nl
06-29338169