Anonieme helden van seksueel misbruik

en hun weg naar een gelukkig leven

Op 11 oktober kwam het uit. Een boek met zestien waargebeurde verhalen over seksueel misbruik. Over hoe het misbruik plaatsvond, maar vooral over het leven van de vertellers en hoe dat door het seksueel misbruik gekleurd is. Hoe ze zijn geheeld of helende zijn van wat hen is aangedaan.

Dertien vrouwen, drie mannen

Vijftien slachtoffers en één partner van …
Elke held/in heeft uit zichzelf contact met mij gezocht, toen duidelijk werd dat ik dit boek wilde schrijven. Elk van hen heeft daarmee de held in zichzelf herkend en erkend. Dat alleen al is een applaus waard. Ik heb hen geïnterviewd tijdens de #ikluister Helden Wandeling, deze zomer rondom de Veluwe. De meesten van hen staan anoniem in het boek. Dat is een keuze van mij als uitgever/auteur om juridische verwikkelingen te voorkomen.

Trigger waarschuwing

Het zijn pittige verhalen om te lezen. De wreedheden die kinderen worden aangedaan in deze wereld zijn geen gemakkelijke thema’s. Maar als je durft om te voelen hoeveel doorzettingsvermogen en moed deze helden hebben getoond, als kind én als volwassene levert dat je veel op. Uit elk verhaal spreekt een enorme wil om te leven.

Wat is een held? Wat is helen?

Door de “Hel(d)en van seksueel misbruik Awards” is de vraag “Wat is geheeld zijn?” voor veel mensen gaan leven. De vraag ‘ben je geheeld’ nodigt je uit om jezelf af te vragen: ‘Wat betekent helen voor mij eigenlijk?’

  • Wat is dat, écht helen?
  • Is dat helemaal heel worden?
  • Dat je helemaal heel bent?
  • Is helen dat je geen pijn meer hebt?
  • Wat is jouw doel, wanneer je gaat helen?
  • Hoe ver wil jij gaan?
  • Wanneer ben je een held?
  • Wanneer is het proces voltooid?
  • Is het ooit af?

Wat is daarop jouw antwoord?

Sponsor de ‘Helden van seksueel misbruik Awards 2020’

Dit boek is uitgekomen op 11 oktober 2018 tijdens het eerste ‘Helden Awards Gala’. Met de aanschaf van dit boek draag jij bij aan de financiering voor het tweede ‘Helden Awards Gala’. Alle winst wordt hier direct voor gereserveerd. Met jouw bestelling sponsor je dus de ‘Helden van seksueel misbruik Awards 2020’.

Bestel het boek hier

Het boek kost € 22,41 inclusief verzendkosten

Bestel het boek hier