Lous van der Stempel

lous-van-der-stempel_500pxHaptotherapeut en trainer, Culemborg

Mijn naam is Lous van der Stempel, ik ben getrouwd en moeder van 2 zoons (19 en 17 jaar). Ik hou erg van muziek maken (ik zing al 10 jaar in een band! Ik speel gitaar en saxofoon) Ik doe aan yoga, hou erg van “het buitenleven” (ik heb een moestuin en maak veel zelf) maar ik hou ook van het strand en de zee. Ik knap graag oude spullen op en geef ze daarmee een 2e leven. Ik probeer zo bewust mogelijk en duurzaam met de dingen en het leven om te gaan.

Opgeleid tot docent tekenen en handvaardigheid, ben ik in 2003 gestart met de vakopleiding Haptonomie. Tijdens mijn opleiding heb ik in verschillende hulpverleningsinstellingen gewerkt. In 2011 ben ik gestart met een eigen praktijk in Culemborg, waar ik mensen met uiteenlopende hulpvragen begeleid. Problemen kunnen zowel fysiek als mentaal/emotioneel zijn. Het onderwerp seksueel misbruik ligt nauw aan mijn hart, ik heb verschillende cliënten met deze problematiek begeleid en heb er zelf in mijn verleden verschillende keren mee te maken gehad (ik ben dus ‘ervaringsdeskundig’ zoals dat heet).

Mensbeeld

Ik ga uit van de totale mens en kijk vooral naar de kwaliteiten van gedrag, eigenschappen en karaktertrekken. Alles wat je doet, doe je namelijk met een reden. Maar dit gedrag kan je op den duur ook beperken. Door vanuit kwaliteiten te kijken wijs je jezelf niet af, maar kun je wel je mogelijkheden verder leren uitbreiden.

Methode

In haptotherapie ga je door middel van gesprek, oefeningen en aanrakingen leren te luisteren naar je gevoel(ens). Hierdoor kun je het contact met jezelf en/of de ander herstellen, vergroten en opnieuw bewust worden. Je wordt je bewust van je patronen en afweermechanismen, waardoor je andere keuzes kunt maken en/of met nieuw gedrag kunt oefenen. Naast haptotherapie gebruik ik opstellingen om een situatie/familie of verlangen neer te leggen. In opstellingen daag ik je uit om daarin je eigen plek in te nemen. Zo krijg je helder zicht op wat er op een onbewuste laag speelt. Situaties en gevoelens kunnen daardoor ineens veel duidelijker worden.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Mijn manier van werken is uitermate geschikt voor het scala aan klachten die door seksueel misbruik veroorzaakt zijn. Denk hierbij aan:

  • contact kwijt zijn met je eigen lijf
  • sociale angst, vermijden van nabijheid en contact
  • trauma’s
  • geen basis voelen
  • weinig zelfvertrouwen
  • moeite met grenzen (voelen en aangeven)
  • niet voor je eigen behoeften en verlangens kunnen opkomen
  • lichamelijke klachten

Haptotherapie is direct en nabij, je je lichaam liegt nooit. Hoe heftig het soms ook lijkt, het lichaam heeft een enorm herstel-vermogen. Bij haptotherapie is veiligheid en afstemming een voorwaarde.

Bijzonderheden

Naast mijn praktijk geef ik sociale vaardigheidstrainingen op haptonomische basis aan (met name) jongeren en aan kraamverzorgenden. (zie www.sovahapto.nl).

Wat kost het

€ 70 ,- per sessie
Haptotherapie wordt door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed.
Ik ben aangesloten bij de NFG en de RBCZ.

Hoe lang duurt het

De afspraken duren ca. 1 uur per sessie. De duur van de totale therapie hangt af van de problematiek/hulpvraag (en welke stappen er al zijn gemaakt). Gemiddeld zijn mensen een half jaar tot een jaar in begeleiding.

Contactgegevens

Lous van der Stempellous_bioplasma
Rijksstraatweg 53
4103 NJ Culemborg

www.lousvanderstempel.nl
mail@lousvanderstempel.nl
bereikbaar op 06-46523266

 

Tags: Haptonomie, haptotherapie, familieopstellingen, situatieopstellingen, sociale vaardigheidstraining, lichaamsgericht