Wilbert Derks

Integratieve psychotherapie

Mijn naam is Wilbert Derks. Ikpsychotherapie-nijmegen-wilbert-derks heb een praktijk voor integratieve psychotherapie, ik ben getrouwd en vader van vier kinderen. Ik heb jarenlang met plezier lesgegeven in het voortgezet onderwijs. Ik voelde op een gegeven moment in mijn leven de behoefte een andere weg in te slaan, mijzelf verder te ontwikkelen als mens. Een behoefte die ik ging voelen tijdens een periode van verandering in mijn leven.

Ik studeerde Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.Daardoor heb ik zelf de kracht van integratieve psychotherapie kunnen ervaren en ontdekt dat ieder mens beschikt over een ongekende veerkracht.

Als beëdigd therapeut begeleid ik mensen in mijn eigen praktijk aan de Groesbeekseweg in Nijmegen. Mijn jarenlange ervaring met zenmeditatie en als karateleraar vormen hierbij een mooie aanvulling. De beoefening van zenmeditatie brengt me het vermogen op een milde en liefdevolle manier mee te bewegen, met het leven en met jou. Karate leert me dat ik in staat ben vol te houden, erbij te blijven. Ook bij jou.

Nieuwsgierigheid, betrokkenheid, creativiteit, geduld en open aandacht vormen de kern van waaruit ik je help bij je verandering. De (relatie)therapie of coaching vindt plaats op basis van gelijkwaardigheid. Zodat alles wat jij in je hebt, er kan en mag zijn.

Mensbeeld

Vanaf het moment dat jij er bent, blijf je veranderen. Tijdens je levensweg kan er van alles op je pad komen, waardoor je meer en meer gaat ervaren dat jij een unieke mens bent, met een veerkracht die je van jezelf niet voor mogelijk had gehouden. Zelfs al lijkt het soms helemaal niet zo te zijn. Ik heb gemerkt dat wij allemaal vanuit onze kracht in ons leven willen staan. Zo geven wij de keuzen die we maken vanuit vrijheid en autonomie vorm. Los van de ballast die we wellicht al lange tijd met ons meedragen.

Methode

Ik ga uit van jouw kracht en hulpbronnen en begeleid je naar datgene waar je nu in je leven tegenaan loopt, zodat je kunt gaan aanpakken waar je last van hebt. Integratieve therapie gaat uit van heel de mens, jij bent veel meer dan de klacht waar je nu mee kampt.
De eigenlijke verandering vindt plaats in jouw binnenwereld, de plek waar een ongekende rijkdom aanwezig is. Rijkdom waar jij niet meer bij lijkt te kunnen. Ik begeleid je naar die plek. Zodat je kunt gaan helen wat geheeld wil worden in jou.

Ook EMDR kan deel uitmaken van het traject, bijvoorbeeld als bepaalde beelden nog steeds een grote emotionele lading hebben. Zodat jij naar de nare ervaring(en) kunt gaan kijken, zonder de heftige emoties die nu nog kunt hebben bij het zien ervan. Daarna kun je lichter verder met je leven.

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • Je hebt regelmatig last van sombere gedachten of gevoelens
 • Je voelt jezelf vaak gespannen
 • Je worstelt met besluiteloosheid
 • Je hebt moeite met het leggen van contact met andere mensen
 • Je hebt levensvragen waar je dieper op in wilt gaan
 • Je hebt last van onverwerkte gebeurtenissen uit je verleden (seksueel misbruik)
 • Je wilt je zelfvertrouwen vergroten
 • Je wilt beter kunnen communiceren
 • Je hebt lichamelijke klachten die worden veroorzaakt door je denken of voelen
 • Je wilt steviger in het leven komen te staan
 • Je hebt last van gepieker
 • Je zit met vragen rond de opvoeding van je kind(eren)

Wat kost het

Een sessie integratieve psychotherapie kost €80,- ,  een sessie relatietherapie kost €95,- inclusief btw, een sessie EMDR kost €80,- vermeerderd met €20,- per kwartier overschrijding van de reguliere sessieduur van een uur.

Hoe lang duurt het

Gemiddeld duurt een traject integratieve psychotherapie tussen de 4 maanden en jaar, soms korter, soms langer.

Contactgegevens

logo psychotherapie relatietherapie coachingPraktijk voor psychotherapie Wilbert Derks
Groesbeekseweg 246-b
6523 JW Nijmegen
tel.: 06-20218926
email: info@psychotherapiewilbertderks.nl

 

Tags: integratieve psychotherapeut, karate, zenmeditatie, relatietherapie, coaching, EMDR-therapeut