Terugblik symposium door Agnes

Persoonlijk succes

Zo, na een blog waarin ik ongegeneerd van mijn persoonlijke succes durf te genieten, nu één over de inhoud van het symposium.

Kinderen

Doordat er, achter elkaar, dingen op ons pad komen rondom kinderen en seksueel misbruik, besluiten Ivonne en ik een symposium voor iedereen die met kinderen werkt/leeft, te organiseren.

De naam ‘Wat helpt kinderen seksueel misbruik verwerken?’ is snel gevonden. Een naam die doet vermoeden dat dat nog niet zo goed bekent is. En in de praktijk blijkt dat nogal eens waar te zijn.

Open hart

Onze zoektocht naar therapieën waar al successen mee behaald zijn, brengt ons bij onze workshopgevers en forumleden. Bevlogen mensen met een warm en open hart, die niet bang zijn om te voelen. Die buiten de gebaande paden durven en willen lopen, omdat ze weten dat ‘hun’ therapie of hun kijk op verwerken, kinderen kan helpen.

Best Practice

Best practice naast evidence based.  Dat is mooi, want daarmee geven we heel veel seksueel misbruikte kinderen (en volwassenen) een kans op een leven waarin het seksueel misbruik niet meer de  boventoon voert.

De gemene delers voor therapeuten

Met dit symposium (en ook met alle anderen in verleden en toekomst) willen we laten zien wat er allemaal kan helpen bij de verwerking van seksueel misbruik.

De gemene delers voor therapeuten die het verschil willen maken zijn:

  • met een open hart kunnen kijken naar het kind/de volwassene
  • zelf durven voelen
  • je eigen ‘trauma’s en triggers’ onder ogen durven zien
  • erkennen dat de ander de expert is van zijn/haar eigen trauma
  • de regie bij de ander kunnen laten

Het symposium is meer dan geslaagd

Het is nog even wachten tot we alle enquete-formulieren binnen hebben, maar de cijfers die we al hebben, zijn mooi. We hebben al gehoord dat mensen diep geraakt zijn en blij zijn met de tools die ze hebben gekregen, die ze in hun praktijk of thuis, kunnen toepassen. Wat dat betreft, is het symposium nu al meer dan geslaagd.

forum met Ada Kempe, Sonja Leferink. Thérése Bravenboer en Ivonne Meeuwsen

Geef een reactie