De stilte doorbreken, lotgenotengroep voor vrouwen

De stilte doorbreken

• 6 bijeenkomsten alleen voor vrouwen •

Mijke van Gorp (gezins)begeleiding en workshops in samenwerking met Ine van den Heuvel Praktijk OrigIne en Hilda Pasterkamp, Profound

Voor wie

Voor jou als je slachtoffer bent van seksueel misbruik en behoefte hebt aan een ‘reis’, samen met lotgenoten, om weer ‘thuis te komen’ bij jezelf. Als je jezelf herkent in:

 • het gevoel dat je leeft en reageert vanuit twee delen: een bevroren deel en een ‘survivor’ deel
 • een neiging om te dissociëren, bijv. tijdens seks of bij andere ’triggers’
 • jezelf onveilig voelen in relaties en/of situaties
 • een negatief zelf- en/of lichaamsbeeld
 • het niet goed kennen van je eigen behoeften / het gevoel dat anderen je niet echt kennen
 • het moeilijk vinden om je grenzen te voelen en aan te geven
 • niet alles kunnen zeggen wat je voelt / als je het gevoel hebt nog te leven met een geheim
 • gevoelens van schuld, schaamte, verlegenheid, eenzaamheid, minderwaardigheid, angst, extreme boosheid, weerloosheid, depressie en / of isolement
 • het voelen van twijfels over je seksuele geaardheid en / of wanneer je problemen ervaart met intimiteit en seksualiteit
 • het gevoel dat er ‘iets’ tussen jou en je partner en / of kinderen in staat
 • het hebben van lichamelijke (psychosomatische) klachten.

Voor jou, als je het ook een uitdaging vindt om in een veilige omgeving, d.m.v. interactieve dynamische oefeningen, psychodrama en opstellingen, aan de slag te gaan met jouw vragen.

Wat kun je verwachten

Samen met lotgenoten ga je aan de slag met vragen die voor jou belangrijk zijn. We zullen iedere bijeenkomst beginnen met een rondje waarin je kunt delen wat er op dat moment in je leeft. Dan gaan we vanuit een bepaalde methode, stap voor stap alle thema’s langs die spelen rondom seksueel misbruik. Om zo, na 6 bijeenkomsten, weer je eigen macht terug te kunnen pakken die je toen verloren hebt. Op die manier ben je beter in staat dichterbij jezelf te kunnen voelen en vanuit jouw eigenheid te kunnen leven.

De groep speelt een belangrijke rol, zo zet je groepsgenoten in bij oefeningen en is er ruimte om te delen wat je herkent bij elkaar. Naast jouw eigen vragen, hebben we dus ook aandacht voor wat er in de groep met je gebeurt en zo is alles wat je ervaart in het groepsproces, ‚leermateriaal’. Het is belangrijk om te weten dat je ten alle tijde mag kiezen om met een bepaalde opdracht niet mee te doen; het uitspreken van jouw ’nee’ is belangrijker dan het altijd uitspreken van jouw ’ja’.

Praktische informatie

Ik start ieder najaar en voorjaar twee groepen. Een groep in Berkel-Enschot (Noord-Brabant), in samenwerking met Ine van den Heuvel op 6 zondagen. De andere groep is in Ens (Flevoland) in samenwerking met Hilda Pasterkamp, op 6 maandagen van 09.30-16.00 uur. Daarnaast is er 1 partnerbijeenkomst, waar je samen met je partner of familielid welkom bent. Deze valt op een doordeweekse avond. Voor specifieke data, neem vrijblijvend contact op.

In de groep is er ruimte voor 4-6 deelnemers; je schrijft je in voor de hele training, dus voor 6 keer.

Je investering is € 630,-

Wanneer Mijke, Ine of Hilda je nog niet kennen, dan spreken we eerst even iets af om kennis te maken; samen kijken we dan of deelname voor jou passend is. We nodigen je van harte uit om mee te doen, neem gerust contact op voor meer informatie en / of een gratis kennismakingsgesprek.
Hartelijke groet,

Mijke van Gorp

info@mijkevangorp.nl 06-33626202

1 thought on “De stilte doorbreken, lotgenotengroep voor vrouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *