Stichting Zijweg organiseert E-day in Rotterdam

Empowerment voor vrouwen

De E-day, of Empowerment dag van Stichting Zijweg is een mooi initiatief. Een ontmoetingsdag speciaal voor vrouwelijke slachtoffers van partnergeweld en/of stalking (en hun evt. kinderen). Een dag met workshops in de ochtend en ‘s middags een theatervoorstelling ‘HART-SLAG’. Daarin brengen 5 ervaringsdeskundigen hun verhaal.

Waar ken ik stichting Zijweg van?

Ik ken stichting Zijweg al vanaf dat mijn eerste boek uitkwam. Lou Repetur, die daar het voorwoord voor schreef was jarenlang een van de kartrekkers van Stichting Zijweg. Zij is ook op deze bijeenkomst de dagvoorzitter. Ook Marianne Quax, docent van de minor huiselijk en seksueel geweld op de Hogeschool Rotterdam en één van de eersten die mijn boek omarmde, is betrokken bij stichting Zijweg.

Warm hart voor stichting Zijweg

Hoewel het niet helemaal mijn thema is, ik ben zelf nooit slachtoffer geweest van partnergeweld, draag ik de stichting een warm hart toe. Het is jammer dat hun dag op dezelfde dag als ons symposium ‘Wat helpt kinderen seksueel misbruik verwerken?’ valt, anders had ik graag hun feestje met hen gevierd! Maar als het thema voor jou wel speelt, dan kan ik je hun initiatief van harte aanbevelen. Bovendien vieren zij dit jaar een feestje!

Feestje! Het 10 jarig bestaan van Stichting Zijweg

De bijeenkomst is dit jaar extra feestelijk vanwege het 10 jarig bestaan van stichting Zijweg. Daarom zijn er voor de theatervoorstelling ‘HART-SLAG’ uitnodigingen verstuurd aan iedereen die stichting Zijweg een warm hart toedraagt (zowel mannen als vrouwen).

Kinderen zijn welkom

Voor de kinderen is kinderopvang geregeld en ook zij krijgen een workshop aangeboden.

Je kunt je nog aanmelden

Aanmelden kan tot 22 mei met een mailtje aan: bureau@stichtingzijweg.nl

Opmaak 1

 

Geef een reactie