Rineke van Setten

Dramatherapie, DVT, Pessotherapie 

Wie ik ben en wat ik doe

Ik ben Rineke van Setten en werkzaam als  Dramatherapeut, Developmental Transformations (DVT) practitioner en Pessotherapeut in Amsterdam en Utrecht. In mijn werk combineer ik ervaring met therapeutische kennis en werk ik met verschillende methodieken voor een goede individuele afstemming. Je kunt bij mij terecht voor individuele therapie, groepstherapie en het lotgenoten Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik. Verder geef ik workshops en gastlessen op hogescholen. In 2014 heb ik onderzoek gedaan naar de inzet van dramatherapie na seksueel misbruik en in 2017 ben ik opdrachtgever voor vervolgonderzoek geweest. Verder ben ik in 2016 en 2017 voor verdiepende (DVT) training naar het PTSD center in Amerika geweest. Werken met seksueel misbruik vraagt kennis en ervaring en ik ben dankbaar hoe ik door mag geven.

Mensbeeld

We hebben soms iemand nodig die naast ons staat, mee leeft, uitdaagt, in perspectief plaats, bekrachtigd en helpt om nieuwe stappen te zetten. 

Methode

Als Dramatherapeut, Developmental Transformations (DVT) practitioner en Pessotherapeut combineer ik gesprek met ervarings- en lichaamsgerichte werkvormen. Je denken, voelen en handelen worden verbonden. Traumaverwerking vindt plaatst op zowel cognitief, fysiek als emotioneel niveau. Kijk voor meer informatie over de methodes op de website van praktijk Belief en Beleef. Daarnaast heb ik verschillende samenwerkingsverbanden voor als andere expertise wenselijk is. Zo weet je zeker dat je goed terecht kunt, in welke fase van verwerking je ook bent. 

Speciaal geschikt voor deze klachten

Voor wie levensvragen of psychische klachten heeft rondom:

 • Trauma
 • Seksueel misbruik
 • Dissociatie
 • Identiteit en zelfbeeld
 • Omgang met emoties
 • Angsten of onzekerheid
 • Lichaamsbeleving
 • Rouw en verlies
 • Hechting
 • Zingeving
 • Spanningen en stress
 • Agressie problemen
 • Inzicht in gedragspatronen
 • Problemen in contact in relaties
 • Acceptatie- en verwerkingsprocessen

Wat kost het

De therapie kan volledig vergoed worden vanuit de basisverzekering bij een verwijzing van de huisarts voor Basis of Specialistische GGZ zorg. Je kan je dan aanmelden via 1NP, waarbij ik samenwerk met een psychiater, psychotherapeut of GZ-psycholoog. Let op: je betaalt dan wel het wettelijk verplichte eigen risico.

Je kan ook zonder verwijzing bij mij terecht. De kosten voor individuele therapie zijn 90 euro per sessie. Vanuit een aanvullende verzekering is er (via de FVB) vergoeding mogelijk.

Zie voor meer informatie en andere mogelijkheden voor vergoedingen de website: www.beliefenbeleef.nl of neem contact met mij op.

Bijzonderheden

Schrijf je via de website in voor de EZINE en ontvang gratis het EBOOK: 7 essentiële tips over herstel na seksueel misbruik. 

Het 8 maanden Traject: Krachtig verder na seksueel misbruik. Een Traject met een individuele sessie of skype contact vooraf, 6 lotgenoten dagen met verschillende thema’s en methodieken, een online programma met ondersteunende opdrachten en reflectiedocumenten, een facebook community met interessante filmpjes en artikelen en een eindstuk met uitnodiging van partners, familie of vrienden.

“Bijzondere ontmoetingen op een pad vol verwarrende kruispunten, boeiende wegwijzers en houvast in oefenen met kwetsbaarheid, ondersteund door het enthousiasme en het warme welkom zorgen ervoor dat het traject zijn naam meer dan waardig is. Krachtig verder vol geloof in jezelf!!!” 

Zie meer ervaringen van de deelneemsters op de website.

Hoe lang duurt het

Helen van seksueel misbruik is een weg met veel verschillende lagen en facetten. Je kunt met een gerichte hulpvraag komen of je aanmelden voor een langduriger traject. We kijken samen naar waar je nu staat, wat je wilt, welke therapieën je mogelijk eerder hebt gehad en bespreken van daaruit welke insteek en frequentie passend is.

Contactgegevens

Ik werk zowel in Utrecht als Amsterdam op een centrale locatie, welke ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Utrecht: ‘Ruimte voor Aandacht’, Singelsteeg 2

Amsterdam: ‘Voorheen de eau de cologne fabriek 4711’, Frans Halsstraat 7

Belief en Beleef
Een stap verder als persoon en professional
Dramatherapie, coaching en training

www.beliefenbeleef.nl
info@beliefenbeleef.nl
0631790288

Tags: Lichaamsgerichte therapeut, dramatherapie, coaching, traumatherapie, ervaringsdeskundig, developmental transformations (DTV), ervaringsgerichte therapie