Paul Post

Trauma therapeut, Geldrop

Ik ben Paul Post. Ik ben in mijn jeugd seksueel misbruikt (incest) en emotioneel verwaarloosd. Als reactie ben ik registeraccountant geworden. Zocht ik veiligheid en geborgenheid in mijn denken, zodat ik kon (over)leven. Mijn lichaam, gevoelens en herinneringen negeerde ik. Rond 2000 raak ik opgebrand (burn-out). Daar begint mijn langdurige, pijnlijke en ook mooie reis langs diverse hulpverleners om het seksueel misbruik, de emotionele verwaarlozing en de gezinssituatie te verwerken. Het blijkt een zoektocht naar mijn werkelijke, hooggevoelige Ik. Inmiddels vertrouw ik op mijn hooggevoeligheid en intuïtie om richting te geven aan mijn levenspad. Ik weet wie ik ben en leid een passievol leven.

Om andere mensen ook in staat te stellen hun (jeugd)trauma’s te verwerken en voluit te gaan leven, heb ik diverse therapeuten- en healing opleidingen gedaan. Vanuit mijn persoonlijke ervaring wil ik ook mannen specifiek uitnodigen om deze helende weg te gaan. Ik hoop, door open te zijn over mijn ervaringen, ruimte te creëren waarin mannen zich erkend, gezien en uitgenodigd voelen om hun eigen ervaringen met seksueel misbruik te durven voelen, uit te spreken en te helen. Voorbij de schaamte die mannen hierover vaak ervaren.

Mensbeeld

Mens zijn betekent: volledig en vrij zijn, in verbinding met wie je werkelijk bent. Om voluit te leven vanuit je eigen ruimte, intuïtie, levensvreugde en eigenliefde. Vrij van maskers, beperkende gedachten, overtuigingen en gevoelens.
Waarom werkt dat dan niet altijd zo? We ervaren (soms al in de baarmoeder) emoties en/of gebeurtenissen die te heftig zijn om te hanteren. We ontwikkelen overlevingsmechanismen om deze trauma’s niet meer te hoeven voelen. We verdringen ze, slaan ze ergens op in ons lichaam en krijgen zo een verwrongen beeld van de werkelijkheid. We gaan bijvoorbeeld situaties mijden vanuit onzekerheid of angst. De angst stapelt zich op en beheerst uiteindelijk je leven. Door je bewust te worden van je overlevingsmechanismen kun je de verdrongen emoties en/of gebeurtenissen terughalen en ze helen. Dit doe je door ze opnieuw te ervaren, maar dan vanuit jouw gezonde, volwassen Ik (die óók in jou aanwezig is). Jouw pure, werkelijke Ik is sterker dan je denkt en kan zorgen voor meer evenwicht, zodat je je weer een compleet mens gaat voelen.

Methode

Als therapeut maak ik gebruik van diverse methoden, waarbij healing arts therapie, innerlijk kind werk, familie-opstellingen en interactieve zelfresonantie (opstellen van het verlangen, ontwikkeld door dr. Franz Ruppert) de belangrijkste zijn. Daarnaast maak ik, indien gewenst en in overleg, gebruik van de-armouring sessies, waarin het fysieke lichaam zich door aanraking (al dan niet gekleed) vrij kan maken van stress, verhardingen, opgeslagen trauma’s en schaamte-/schuldgevoel rond seksualiteit.

Ik geef al mijn sessies met respect voor jouw autonomie, identiteit en keuzevrijheid. Jij hebt de regie in handen en bepaalt welke stappen jij wilt zetten en in welk tempo.  Daarin stem ik me af op jouw lichaamstaal en energie, om je (zoveel mogelijk) in staat te stellen ‘erbij te blijven’. Zodat je door je bewuste aanwezigheid, werkelijk je trauma’s kunt gaan doorleven en verwerken.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • opgeslagen trauma’s, waaronder trauma’s door (langdurig) seksueel misbruik / incest en emotionele verwaarlozing
  • moeite hebben met grenzen voelen en deze, in het moment zelf, niet kunnen aangeven
  • moeite hebben met verlangens voelen en uitspreken (zoals het verlangen naar veiligheid en intimiteit)
  • geen regie ervaren over je eigen leven en je relaties
  • geen regie ervaren over je eigen lichaam
  • schaamte-/schuldgevoel ervaren rond seksualiteit

Wat kost het

Mijn consulten duren meestal 1,5 uur, kosten € 70 per uur en worden niet vergoed door zorgverzekeraars. Wanneer je een eigen bedrijf hebt, kunnen mijn consulten als bedrijfskosten (coaching van volwassenen) worden verantwoord.

Hoe lang duurt het

Dit varieert van 1-3 sessies tot jarenlang therapie volgen (zoals ikzelf heb gedaan). Daarbij geloof ik dat verschillende therapeuten/therapievormen elkaar kunnen aanvullen, afhankelijk van waar jij staat op jouw pad van (h)erkenning en verwerking van je (jeugd)trauma’s. Graag loop ik een stuk mee op jouw pad.

Contactgegevens

Paul Post, volg je pad Paul Post
Waleweinlaan 36
5665 CK Geldrop
Tel. 06-236 39 590
E-mail: ppost@onsbrabantnet.nl / info@volgjepad.nl
Website: www.volgjepad.nl