Monique Duran

Haptotherapie en Transactionele Psychotherapie

Monique DuranIk ben moeder van twee dochters en één zoon, grootmoeder van een kleindochter en vroedvrouw, opleider van professionals en therapeut.
Sinds 1-7-2016 ben ik niet meer actief als vroedvrouw bij barenden. Ik benut mijn tijd als haptotherapeut en leg mij toe op het doorgeven van mijn kennis en vaardigheden aan collega verloskundigen.

Mensbeeld

Mijn missie is om jou de mogelijkheid te bieden, je te ontwikkelen tot een evenwichtig en harmonisch mens. Dat doe ik door affectieve bevestiging. Hierdoor kun jij je ontplooien en kun je komen tot zelfverwezenlijking en de mogelijkheid om liefdevolle contacten aan te gaan.

De mens is in wezen goed en verdient het om in zijn bestaan bevestigd te worden

Dit betekent voor mij dat jij respect verdient. Jij mag er zijn zoals jij bent en je mag jouw eigen levenspad volgen. Je kan in je proces ondersteund of gestimuleerd worden wanneer je daarom vraagt of in gaat op een uitnodiging daartoe. Je wordt aangesproken op jouw eigen weten en kunnen. Hierdoor ga je een basiszekerheid ervaren. Dit bouwt aan je vertrouwen in je eigen mogelijkheden, kracht en creativiteit.

Methode

Ik ben haptotherapeut en heb mijn schriftelijk examen voor TA (transactioneel) psychotherapeut behaald. In mijn therapeutische aanpak passen deze twee verschillende benaderingen naadloos in elkaar. Doordat ik zowel verbaal als non-verbaal werk kan ik jou, afhankelijk van wat voor jou de ‘open deur’ is, op verschillende manieren begeleiden.

Speciaal geschikt voor deze klachten

In mijn jarenlange ervaring met zwangeren en barenden ben ik regelmatig in contact gekomen met seksueel getraumatiseerde mensen.Als vroedvrouw kom je heel dichtbij en mede hierdoor won ik het vertrouwen om hen óók te begeleiden bij het helen van hun trauma. Soms vóór of tijdens, maar meestal na de baring.  Deze ervaring heeft er toe geleid dat ik mij nu ook hierin deskundig mag noemen. Daarnaast zijn er ook jonge, nog kinderloze, vrouwen die dit trauma succesvol bij mij uitwerken.

Wat kost het

€60,- exclusief BTW voor een individuele sessie
€ 25,- exclusief BTW voor een groepssessie

Hoe lang duurt het

Variërend van 2 tot 20 individuele bijeenkomsten, eventueel gevolgd door groepsbijeenkomsten.

Contactgegevens:

Optimum Monique Duranoptimum-logo
info@opti-mum.nl
www.opti-mum.nl (under construction)
06-40945434
Houtrustweg 70 8084 CE ‘t Harde

 

Tags: Haptotherapeute, haptonomie, zwangerschapsbegeleiding, Transactionele Psychotherapeut, groepen