Monique de Waard

Coach/vertrouwenspersoon

Mijn naam is Monique de Waard – Sloots (geboren in Eindhoven 1972). Ik ben getrouwd met mijn man waarmee ik al meer dan 20 jaar samen ben en we hebben twee schoolgaande kinderen. We wonen in Velden, een dorpje dicht bij Venlo. Ik werk vanuit mijn eigen praktijk Knopom, training, coaching en vertrouwensdiensten. In mijn ruim 25 jaar ervaring binnen de jeugdbeschermingszorg heb ik steeds mijn vakkennis gecombineerd met mijn eigen levenservaringen. Ik heb in die tijd een ruime schatkist opgebouwd met juweeltjes, waarmee ik anderen van dienst kan zijn bij ingewikkelde levensvragen.

Mensbeeld

Ieder mens is uniek en kent periodes in het leven waarin hij of zij danig op de proef wordt gesteld. Ik ben ervan overtuigd dat mensen in staat zijn om tot eigen oplossingen te komen, veel meer dan ze zelf denken of voor mogelijk achten.

Methode

Als coach kijk ik eerst samen met jou wat passend is bij jou en jouw klachten. We kijken welke problemen jij ervaart en hoe we daar het beste mee aan de slag kunnen gaan. Ik heb een eclectische manier van werken. Dat betekent dat ik gebruik maak van verschillende facetten uit diverse psychologische stromingen. In de praktijkuitvoering werk ik ook regelmatig  met elementen uit de Voice Dialogue en/of NLP. Samen met jou maak ik een inschatting van wat voor jou waarschijnlijk het beste werkt op dit moment.

Als vertrouwenspersoon en onafhankelijk cliëntondersteuner bied ik een luisterend oor en daarnaast ook concrete en praktische steun. Ik heb zicht op de sociale kaart, zodat ik je goed kan vertellen welke keuzes er allemaal zijn.

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • Levensvragen
 • Wanhoop en ongeloof
 • Boosheid en frustratie
 • Het verwerken van (traumatische) gebeurtenissen in het verleden
 • Het vergroten van je weerbaarheid / leren opkomen voor jezelf
 • Zoektocht naar identiteit en zelfbeeld
 • Stemmingsklachten / omgaan met emoties
 • Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding (ook in arbeidsgerelateerde problematiek)
 • Bijzondere opvoedvraagstukken
 • Herstel binnen systemen
 • Begeleiding bij werkproblemen en (dreigende) burn-out

In werk ook met ouders van kinderen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag en / of seksueel misbruik of andere vormen van kindermishandeling.
Jongeren van 12+ zijn van harte welkom binnen mijn praktijk.

Bijzonderheden

Ik ben een externe en dus volledig onafhankelijke vertrouwenspersoon, gecertificeerd door de Landelijke Beroepsvereniging van Vertrouwenspersonen (LVV)  en sta bij hen ingeschreven onder nummer 102058.
Als coach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) onder aansluitnummer 30593.
Ook ben ik een jeugd- en gezinsprofessional. Geregistreerd in het beroepsregister Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) onder nummer 110017975.
Ik houd  mijn vakkennis  voortdurend up to date en volg o.a. verschillende bijscholingen en intervisies. Tot slot ben medeoprichter van familiegroepsplan.nl. Dit is een stichting die familiegroepsplannen / eigen plannen faciliteert voor gezinnen die te maken hebben met bijvoorbeeld (gedwongen) jeugdzorg of jeugdggz.

Hoe lang duurt het

Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.
Het traject is afhankelijk van de klacht en van het door jou gestelde doel. Korte trajecten van 5 sessies kunnen al zeer effectief zijn. Echter is er soms meer nodig. Mijn uitgangspunt is om ongeveer per 5 sessies te bekijken hoe verder.

Wat kost het

Het intakegesprek kost  €75,00 euro en is verder uiteraard geheel vrijblijvend.
Indien je besluit verder te gaan met mij, bedragen de kosten per sessie € 125,00 (inclusief BTW).  Een sessie duurt ongeveer 1,25 tot 1,5 uur.
Tussentijdse contacten via de telefoon, Skipe, mail of WhatsApp behoren ook tot de mogelijkheden. Ik factureer dan in eenheden van een kwartier.
Ik word niet vergoed door de zorgverzekering, maar wanneer je klachten ook van invloed zijn op je werk ,bestaat wellicht de kans dat je werkgever bereid is (deels) in de kosten mee te dragen.

Contactgegevens

Monique de Waard – Sloots, Vertrouwenspersoon & Coach
Velden / Venlo
www.knopom.com
info@knopom.com
06-17017043

 

Tags: Coach, Vertrouwenspersoon, Voice Dialogue, NLP, ouders, jongeren, SKJ, LVV, psychosociale hulpverlening