Mini Soer

Lichaamsgerichte psychotherapie

Mini SoerIk ben Mini Soer (Geboren in Hardenberg, 1956). Mijn man en ik zijn meer dan 25 jaar samen en we hebben een dochter en een zoon. Wij wonen in Hoogland, nabij Amersfoort.

Sinds 2000 ben ik werkzaam op het gebied van de lichaamsgerichte psychotherapie. In mijn praktijk “De Ontmoeting” staat het ontmoeten centraal. Een goede werkrelatie staat voorop. Ik werk zowel individueel met cliënten als met paren en groepen.  Ik geef de therapie en trainingen op meerdere locaties in Amersfoort en voor groepen kan dit ook in andere plaatsen.

Ik ben ECP-gecertificeerd therapeut voor verschillende vormen van lichaamsgerichte psychotherapie. Onder mijn cliënten zijn er ook die seksueel misbruik hebben meegemaakt. De verwerking en vooral de heling hiervan kan zowel je eigen leven als je relaties met anderen verbeteren. Ook voor je (toekomstige) kinderen kan het wezenlijk van invloed zijn als jij een stap zet in de verwerking.

Mensbeeld

Openheid in liefde, met respect voor de ander, in vertrouwen en eerlijkheid zijn voor mij belangrijk. Dit zet ik dan ook in als therapeut, begeleider en als trainer/docent, met als doel dat de ander meer contact kan maken met zijn of haar eigenheid. Het contact tussen cliënt en therapeut is een belangrijke factor in het succes van de therapie.

Mijn visie daarbij is:

 • De mens is een geheel en behoort ook als zodanig te worden
  benaderd
 • Voldoende veiligheid tijdens de sessies en gedurende de trainingen
  zijn van wezenlijk belang
 • Optimaal in verbinding staan met je oorspronkelijke levensenergie, je
  seksuele energie, geeft vreugde, rust en vrijheid voor jezelf en in relatie
  met andere mensen
 • Belemmeringen zijn er om opgelost te worden. Dit kan door er
  liefdevolle aandacht aan te besteden en het bewustzijn te verhogen

Mijn missie daarmee is:

 • Verbinding maken en verbindingen herstellen
 • Mensen begeleiden in het (her)verbinden met hun oorspronkelijke energie
 • Verbinding maken tussen reguliere en alternatieve geneeskunde
 • Kennis die ik via anderen heb verkregen en heb geïntegreerd met mijn
  eigen kennis en ervaringen, doorgeven aan belangstellenden
 • Mijn steentje bijdragen aan een blije en liefdevolle wereld

Methode

Lichaamsgerichte psychotherapie is therapie waarbij het lichaam in zijn geheel wordt benaderd. Het mentale aspect is belangrijk, aangezien het brein een grote functie in het lichaam heeft. Dit brein is echter ook heel slim en kan er voor zorgen dat de diepere onderlaag, met de daarin opgeslagen blokkades, moeilijk te benaderen is. Door het lichaam centraal te stellen -alle cellen zijn daarbij belangrijk- kunnen we bij deze gebieden komen om bepaalde patronen te ontmaskeren, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

De focus ligt op het vergroten van jouw interne veiligheid, het verkrijgen van de juiste spiegeling en het verhogen van het mentaliseringsvermogen. Daarbij is de wijze waarop ons contact verloopt een wezenlijk onderdeel van de therapie. Het weer contact maken, met de oorspronkelijke energiestroom -waarbinnen het hart en de genitaliën een belangrijke plaats innemen- is een belangrijk doel in de sessies. Voor alle helderheid: Er wordt niet bloot gewerkt en ook raak ik je als therapeut niet aan bij de erogene zones.

Speciaal geschikt voor deze klachten

 • Niet fijn in je lichaam kunnen zijn en er niet van kunnen genieten
 • Begrenzingsproblematiek
 • Relatieproblemen
 • Burnout
 • Hechtingsproblemen

Bijzonderheden

Voor mensen die na voldoende verwerking van het seksueel misbruik een dieper proces willen doormaken kunnen instappen in Sexual Grounding Therapy. Deze therapie wordt alleen in groepen aangeboden. Tijdens de introductiedagen waarin je kan ervaren of de jaartraining iets voor jou is en wordt er gekeken door de begeleiding of deze stap passend is voor je.

Het onderzoek naar de relatie van de vroege hechting en seksuele ontwikkeling van het kind en de impact hiervan op de volwassen intieme- seksuele relatie heeft mijn grote interesse. Twee keer per jaar geef ik een tweedaagse workshop met dit thema.

Samen met mijn collega Karin Sillevis  bieden we de 6 daagse workshop “Als liefde pijn doet” aan voor vrouwen. In een veilige omgeving gaan we werken om meer interne stevigheid te verkrijgen en meer te kunnen genieten van het leven.

Wat kost het

Intakesessie 1 uur: € 85,00
Sessie individueel 1,5 uur: € 120,00
Relatietherapie 2 uur: € 170,00
Voor de kosten van andere activiteiten zie mijn website.

Als ECP therapeut, verbonden aan de beroepsverenigingen SBLP en NAP, worden de sessies vaak deels vergoed door de zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Hoe lang duurt het

De begeleiding kan afhankelijk van de problematiek kortdurend zijn en soms is het een traject van enkele jaren.

Contactgegevens

Mini Soer
SGT Trainer en Therapeut
Schothorsterlaan 11
3822 NA Amersfoort
Postadres: Park Schoonoord 6
3828 AJ Hoogland
Tel: 033-4571295
info@minisoer.nl
www.minisoer.nl

 

Tags: lichaamsgericht psychotherapeut, sexual grounding, sexualiteit, groepen voor vrouwen,