Melissa van der Meer

Dans- en bewegingstherapie

Melissa van der MeerIk ben Melissa van der Meer, ik ben getrouwd en we hebben 1 dochtertje. Ik ben als verpleegkundige werkzaam, vooral binnen de psychiatrie. Daarnaast heb ik de opleiding voor “Dans- en Bewegingstherapeut” bij Agape Belgium gedaan.  Vanaf jonge leeftijd dans ik al: ballet, stijldans en sinds mijn 15e vooral Oriëntaalse Dans (Buikdans). Daar geef ik al ruim 11 jaar les in, onder de naam Safira Bellydance. Tijdens het dansen en zeker ook tijdens het lesgeven, heb ik ervaren wat beweging voor iemand kan betekenen. Zo heb ik leerlingen met een burn-out zien opbloeien en waren er leerlingen met een laag zelfbeeld die uiteindelijk optraden voor een groot publiek. Ik verwonderde mij erover dat er zoveel mogelijk was met dans en beweging. Daarom ben ik mij er verder in gaan verdiepen. Intussen houd ik mij steeds meer bezig met het geven van individuele dans- en bewegingstherapie.

Van ervaringsdeskundige naar hulpverlener!

Waarom ik op deze website mijzelf voorstel is, omdat ik in mijn jeugd jarenlang seksueel misbruikt ben door mijn opa en ik uit ervaring kan zeggen dat HELEN mogelijk is.

Mensbeeld

Omdat ik zelf seksueel misbruik heb meegemaakt en ik de lange weg van heling al heb afgelegd, kan ik uit ervaring spreken dat HELEN echt mogelijk is. Ik geloof in de kracht van ieder mens om dit proces aan te kunnen gaan, met goede begeleiding. Je hoeft niet je hele leven lang last te hebben van de gevolgen van seksueel misbruik! Ik gun het ieder slachtoffer om weer een levendig mens te worden en ik hoop dat ik velen in dit proces mag begeleiden!

Methode Dans- en Bewegingstherapie

Beweging zorgt voor verandering. Het bewegen van het lichaam heeft invloed op ons denken en onze emoties. Lichamelijke blokkades, spanningen, pijnen en klachten staan vaak in directe verbinding met ons geestelijk welzijn (denken en voelen). Door beweging in ons lichaam te brengen, brengen we ook beweging in ons denken en voelen. Dat werkt ook andersom. Als we onze emotie in beweging brengen, komt ons lichaam ook in beweging (bijvoorbeeld in de vorm van tranen, schreeuwen of lachen). Dat komt omdat lichaam, emoties, denken, spiritualiteit en beleving nauw met elkaar verbonden zijn.

In dans en beweging ga je expressie geven aan hetgeen er in jou leeft. Dat kan bijvoorbeeld d.m.v. de ademhaling, het laten rollen van tranen, schreeuwen, lachen, gebruik maken van je stem, je iets verbeelden enz. Met andere woorden d.m.v. lichaamstaal een eigen persoonlijke “dans” laten ontstaan. Daarmee brengen we wat verstoord is terug in balans.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • Je kunt dingen (nog) niet in woorden uitdrukken
  • Geen bewuste verbinding meer met jouw lichaam
  • Moeilijk of niet kunnen voelen en/of uiten van jouw emoties
  • Niet kunnen verbinden met jezelf en met anderen

Werkwijze

Bovenstaande kan zich in allerlei klachten uiten. We hebben eerst een intake gesprek en samen stellen we een doel waar we aan gaan werken. Tussentijds evalueren we of we nog in de goede richting bezig zijn. Jij bent degene die de leiding heeft in jouw proces, ik begeleid en ondersteun jou!

Wat kost het

€ 65* (incl. 21% btw) voor een individuele sessie van rond de 60 minuten

€ 35* (incl. 21% btw) voor een intake gesprek van rond de 60 minuten (met evt. korte kennismaking met dans en bewegingstherapie).

*Naarmate mijn opleiding vordert zal het bedrag worden verhoogd. Zodra ik officieel ben afgestudeerd en mij heb ingeschreven bij de beroepsvereniging NVDAT kun je het bedrag bij verschillende zorgverzekeraars, afhankelijk van je pakket, deels terug krijgen onder Alternatieve geneeswijze.

Bijzonderheden

Melissa van der Meer biedt ook ‘Samen helen lotgenotencontact’ aan. Eén keer per maand samen met lotgenoten 3 uur doorpraten over een thema rondom seksueel misbruik. Denk aan thema’s als: Schaamte, boosheid, je verhaal vertellen of seksualiteit.

Hoe lang duurt het

Hoe lang je bezig bent, is per persoon verschillend. In het begin zou het goed zijn om 1x per week een sessie te komen volgen, minstens 1x per 2 weken. Later kan dit worden afgebouwd.
Een schatting is minstens 10 sessies, maar meestal ben je zeker wel een jaar bezig. In die tussentijd heb je al meerdere doelen behaald. Het is belangrijk bij het helen van seksueel misbruik dat je er de tijd voor neemt.

Contact

Melissa van der Meer
Touwslagerspad 2
3262 AM Oud-Beijerland

www.happyinjelijf.nl
info@happyinjelijf.nl
06-51355515

Tags: Danstherapeut, bewegingstherapeut, WEZZ-trainer, groepen, Samen helen, ervaringsdeskundige