Marlêne Evertz

Bewustzijnscoach/multidimensionaal therapeut

Ik ben Marlêne Evertz. Naast dat ik diverse opleidingen tot therapeut heb gevolgd, ben ik ook een overlever van seksueel misbruik door mijn vader vanaf mijn derde levensjaar. Omdat ik erg jong was toen het gebeurde en veel daarvan had weggestopt, is het pas later naar boven gekomen. Als therapeut en als slachtoffer heb ik alle uitwerkingen hiervan doorvoeld en onderzocht. Ik ken alle saboteurs en momenten van weerstand en vooral de paniek die steeds omhoog kwam. Ik weet hoe het is om niet te willen leven. Ik heb dat allemaal doorgewerkt, waardoor ik nu geniet van mijn leven. Het was een pittige weg, waar ik nu graag anderen bij help.

Door het misbruik had ik mijn voelsprieten altijd uitstaan, om te voelen of het veilig is. Dat heeft mij geleerd anderen haarfijn aan te voelen, wat ik nu goed kan gebruiken in mijn praktijk. Ik voel bij jou wat er speelt, welke laag dat in jou is, wat er in jou gebeurt en zo kunnen we snel naar de kern. Lagen aanraken die op dit moment geheeld kunnen worden.

Mensbeeld

Ik werk vanuit een spiritueel bewustzijn. De mens komt als ziel op aarde om ervaringen op te doen. Het misbruik is een van die ervaringen. In mijn beleving was het misbruik een pijnlijke, intense ervaring, die ik op zielsniveau wilde mee maken. Doordat ik het zo kon voelen, kon ik ook de stappen nemen om daarin mijn stuk erin te helen.

Methode

Ik werk energetisch, met het letterlijk ontkrampen van het lichaam dat bij seksueel misbruik vaak verkrampt is. Je gaat contact maken met jouw eigen energie, met kindsdelen die je buiten jezelf hebt geplaatst en energie die je van de ander hebt overgenomen, geef je terug, zodat je weer vanuit jezelf kunt stralen. Daarin is vooral de laatste laag, de bekkenbodem erg belangrijk. Precies dat heeft te maken met je basisveiligheid, vertrouwen in jezelf, anderen en het leven zelf. Dat paniekgevoel verdwijnt wanneer je jezelf het bestaansrecht leert toe-eigenen. Pas als die laag ‘ont-krampt’ wordt, komt er rust. Dan kun je het vechten loslaten en in overgave gaan.

Speciaal geschikt voor deze klachten

Wanneer je merkt dat je, ondanks de vele therapieën, nog steeds reageert vanuit oude overlevingsstrategieën. Energetische therapie kan je helpen bij:

 • moeite om bij jezelf blijven
 • oud verdriet loslaten
 • problemen met basisveiligheid en vertrouwen
 • paniek
 • als ‘willen stoppen met je leven’ je dwars zit
 • jouw eigen ruimte leren innemen
 • je grens aangeven, gehoord worden
 • je vrouwelijkheid of mannelijkheid voelen
 • je seksualiteit opnieuw uitvinden

Wat kost het

Het kost € 75,- voor het eerste uur in de praktijk, tot maximaal 130,- voor 2 uur. Soms is het niet mogelijk om na het eerste uur de sessie af te breken, vooral als je in een veld met heling bezig bent.

Hoe lang duurt het:

Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 2 uur. Vaak zijn er in het begin van een traject een aantal sessies kort op elkaar nodig, daarna zit er soms wel een half jaar tussen. Alles bij elkaar duurt een typisch traject ongeveer 6-10 sessies, verspreid over anderhalf jaar.

Contraïndicaties

Vanwege de fijnzinnige afstemming op het energetisch veld kan ik niet werken met mensen die:

 • veel (psychoactieve) medicatie gebruiken
 • actieve verslaving aan drugs of alcohol hebben
 • psychotisch zijn

Contactgegevens

Marlêne Evertz
bewustzijnscoach/multidimensionaal therapeut

Dr. J. M. den Uylstraat 5
4207 NJ Gorinchem

Website: Marlêneevertz.nl
E-mail: marlêneevertz@me.com