Marjolein Dijkstra

Psychosociale hulpverlening

Mijn naam is Marjolein Dijkstra. Ik heb jarenlang in de gezondheidszorg gewerkt. Tijdens deze jaren werd ik er door het werken met patiënten steeds bewuster van, welke invloed ziek zijn kan hebben op het functioneren van de patiënt in zijn omgeving. Ik kreeg steeds meer oog voor de mens achter de patiënt, maar helaas had ik toen geen mogelijkheden om de patiënten meer tijd en aandacht te geven. Dit maakte dat ik de 4 jarige opleiding bij de Academie voor Integrale Menswetenschappen voor psychosociale begeleiding, transpersoonlijk counselor en psychologie ben gaan volgen. Sinds een aantal jaar ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk als psychosociaal therapeut. De afgelopen jaren heb ik tal van verdiepende bijscholingen en korte opleidingen gevolgd, onder andere op het gebied van systemisch werk en familieopstellingen.

Mensbeeld

Ik ga ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Een gezonde geest en een goed functionerend lichaam zijn allebei nodig om goed te kunnen functioneren in je omgeving. Ik kijk naar de mens als persoon, maar ook naar zijn omgeving. Een moeilijke situatie kan het evenwicht tussen lichaam, geest en omgeving verstoren. De mens heeft van nature de kracht en eigen-wijsheid in zich om probleemsituaties zelf op te lossen. Wanneer er ingrijpende dingen gebeurd zijn, zoals seksueel misbruik, kun je het overzicht verliezen en weet je niet meer hoe je verder kunt. Je komt er achter dat de overlevingsstrategie, die je je vroeger hebt aangeleerd, niet meer werkt. Ik help je te ontdekken wat je overlevingsstrategie is, hoe deze je blokkeert en hoe je weer in contact kan komen met degene die je werkelijk bent.

Methode

Samen met jou onderzoek welke invloed je familiesysteem op je heeft (gehad) en wat je lichamelijke en geestelijke klachten je kunnen vertellen. Wanneer je als kind al veel dingen alleen moest oplossen, kun je daar uitgeput van zijn geraakt en heb je (tijdelijk) behoefte aan iemand die je kan ondersteunen. Hierin werk ik vaak met de systeempoppetjes. Deze maken helder wat je in woorden vaak niet kunt uitleggen. Ik werk ook lichaamsgericht. Je lichaam liegt nooit en geeft bewust en onbewust signalen af. Door deze signalen te gaan herkennen, kun je weer leren luisteren naar je gevoel. Door het doen van oefeningen wordt helder op welke manier je reageert op ervaringen en hoe je dit kunt bijsturen.

In dit hele proces help ik je op een liefdevolle manier om weer zicht te krijgen op je eigen kracht en de mogelijkheden die je hebt om verder te kunnen. Ik luister zonder oordeel naar je en sta op basis van gelijkwaardigheid naast je, ook op de momenten dat je weerstand ervaart. Boos worden mag bij mij. Graag zelfs! Voor mij is dit het teken dat je je grenzen aan het (her)ontdekken bent. Door het creëren van een veilige omgeving voor jou en jouw verhaal ontstaat de mogelijkheid dat je ruimte ervaart om te groeien en innerlijk te helen.

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • (Seksueel) misbruik
  • Onverklaarbare lichamelijke klachten
  • Onzekerheid, minderwaardigheidsgevoelens
  • Identiteitsproblemen
  • Angst, stress, onzekerheid
  • Relatieproblemen
  • Eetproblemen
  • Rouw en verlies
  • Problemen en vragen op het gebied van geloof

Wat kost het?

Voor de actuele kosten kun je de website bezoeken. Ik ben aangesloten bij de LVPW. Op hun website (www.lvpw.nl) kun je kijken welke zorgverzekeringen de kosten gedeeltelijk vergoeden.

Ik ben als volgt bekend bij de zorgverzekeraars:
LVPW nr. 879
RBCZ nr. 401211R AGB-code 90061295 / 90101783
K.v.K nr. 65561961

Hoe lang duurt het

Het hele begeleidingstraject kan 3 maanden tot een aantal jaar duren. Dit hangt af van jouw hulpvraag en behoefte. Ik volg hierin jouw proces, wat kan betekenen dat we in het begin intensief contact hebben en later maandelijks of eens per half jaar. Het gaat hierbij niet om wat ik wil of wenselijk vind, maar wat goed is voor jou.

Contactgegevens

Logo Marjolein Dijkstra, psychosociale hulpverlening, Doetinchem

Marjolein Dijkstra
Swammerdamlaan 24
7002 HR Doetinchem

Mail: praktijkmapenzi@gmail.com
Website: www.marjoleindijkstra.nl

 

Referentie 1

Joke 55 jaar.

Marjolein Dijkstra d’r houding en manier van luisteren en aanreiken van bruikbare woorden, zijn voor mij heel goed over- en binnengekomen.
Ik zou Marjolein aanbevelen aan iedereen die op welke wijze dan ook te maken heeft gehad met seksueel misbruik, omdat ze je haar kennis, vertrouwen en geloof meegeeft waar je mee verder kunt in je leven. Marjolein heeft mij geholpen met hetgene wat ik uit mijn verleden altijd heb weggestopt, bij haar heb ik het toe kunnen laten.

Marjolein d’r hulpverlening heeft mij opgeleverd dat ze me heeft laten inzien dat ik me niet schuldig hoef te voelen. Ik heb meer inzicht en vertrouwen in mezelf gekregen en het misbruik kan en mag ik nu loslaten.

Referentie 2

Marjolein Dijkstra heeft mij geholpen met het zoeken naar mijn eigen waarde nadat ik, zowel lichamelijk als psychisch, door een diep dal ging. Ik heb, achter de hoop stenen in mijn leven, het kleine meisje in mijzelf teruggevonden en mag haar omarmen.

Haar hulpverlening heeft mij opgeleverd dat ik er voor mezelf kan zijn zonder me schuldig te voelen. Ik mag van mezelf houden nu. Hierdoor heb ik de rust in mezelf gevonden waardoor ook de eenzaamheid verdween. Ik leerde dat veel van mijn levenspatronen vervormd waren door dingen uit mijn jeugd. Ik heb verschillende keren therapie gehad maar niemand heeft ooit bereikt wat Marjolein wel bij mij bereikte. Zo mocht ik eindelijk de stand van overleven achter me laten en gaan leven.