Marian van Veluwen

Seksuologie, EMDR en EFT relatietherapie

Mijn naam is Marian van Veluwen (1961). Na mijn studie seksuologie aan de Universiteit van Amsterdam heb ik mij gespecialiseerd in Incest /trauma therapie.

Wat ik doe 

Ik heb mij gaandeweg steeds meer verdiept, geschoold en ontwikkeld in therapie voor incestslachtoffers. Door mijn professionele kennis, jarenlange werk en levenservaring weet ik precies wat er speelt bij incestslachtoffers. Ze hoeven niets meer uit te leggen, ik snap ze als geen ander. Zowel uit eigen als uit professionele ervaring, kan ik ze de erkenning en herkenning bieden die ze nodig hebben om veilig en vol vertrouwen samen aan het werk te gaan.

“Ik gun een ieder met een incestueus verleden, een gelukkig en waardevol leven!”

Ik sta stevig en wijs in het leven. Ik zie dingen helder, heb een sterk analytisch vermogen. Ik heb alle kennis en veel ervaring in huis om mensen met een incestverleden te helpen naar een mooiere toekomst. Ik heb veel verschillende werkwijze die ik kan inzetten: cognitieve gedragstherapie, gespecialiseerde EMDR, exposuretherapie, systemisch /opstellingen werk, drama en creatieve therapie. Ik weet  alles van overlevingsstrategieën, dissociatie, PTSS en CPTSS, schuld en schaamte gevoelens, en ik schrik niet van de meest onwaarschijnlijke, onmenselijke en ondraaglijk pijnlijke verhalen. Je bent bij mij welkom met heel jouw verhaal.

Laten we samen kijken waar jij nu staat, wat jou nu het meest ten goede komt en welke weg voor jou in de toekomst het meest helpend is om te gaan.

Mensbeeld

Er is veel moed en kracht voor nodig om hulp te zoeken. Maar de eerste stap heb je al gezet! Samen gaan we kijken naar wat er speelt en wat jij nodig hebt qua support en ondersteuning. Geef de moed niet op! Ook voor jou is er een mogelijkheid en methode, om jouw klachten stapje voor stapje dragelijker te maken! Mijn taak is het om een veilige ruimte te creëren, waarin jij je kunt ontwikkelen en om je het gereedschap te geven om zelf de gewenste stappen te maken. Om uiteindelijk gelukkiger dan ooit te worden!

Methode

De kracht van mijn werkwijze zit in eenvoud, directheid en praktijkgerichtheid. Niet alleen praten, maar er ook werkelijk iets aan doen!

De therapie bestaat globaal uit

 • Stabiliseren van een destructieve niet te verdragen wanhoop naar een hoopvolle werkzame stabiele uitgangspositie.
 • Traumaverwerking
 • EMDR
 • Veel informatie geven en vaardigheden aanleren om het anders te leren doen.
 • Opbouw van een waardevol leven vol liefde.

Door middel van duidelijke oefeningen werk je aan de verbetering van praktische vaardigheden, zodat klachten verminderen of je leert beter met bepaalde situaties om te gaan. Je werkt aan het herkennen van gevoelens, overlevingsstrategieën, dissociatie, gedachtepatronen, vertrouwen en wantrouwen, eenzaamheid, verbinding maken, omgaan met grenzen, schuld en schaamte, assertiviteit, betere zelfzorg en het uiten van woede.

Herstel van psychische schade als gevolg van seksueel misbruik en incest is niet los te zien van:

 • Empowerment: het ontwikkelen van eigen kracht en mogelijkheden.
 • Bewustwording: het belang van eigen kracht, creativiteit, doorzettingsvermogen.
 • Toekomstperspectief: een verbetering van het maatschappelijk functioneren.

Klachten waarvoor deze methode onder andere geschikt is

 • PTSS, CPTSS, met onder andere de volgende klachten: slaap problemen,  nachtmerries , herbelevingen, de neiging herinneringen aan de traumatische gebeurtenissen te vermijden.
 • Mensen kunnen zich vervreemd voelen van anderen, diepe eenzaamheid, schuld en schaamte gevoelens, gevoelloosheid, grenzeloosheid, zichzelf beschadigen, een doodswens hebben.
 • Concentratieproblemen, onrust, prikkelbaarheid, woede uitbarstingen, vermijdingsgedrag, depressies, overgevoeligheid, overdreven schrikreacties en waakzaamheid.
 • Ook kan men zich afwezig voelen, wisselende stemmingen hebben, impulsief handelen.
 • Een veelheid aan (overweldigende en tegenstrijdige) gevoelens oftewel in technische termen een disfunctionele regulatie van het affectsysteem.
 • Vaginistische klachten en het vermijden van iedere vorm van intimiteit.
 • Stellen kunnen bij mij terecht voor EFT-relatietherapie, speciaal afgestemd op de problemen rondom seksueel misbruik.

Hoe lang duurt het

Soms maar 1 of 2 sessies, vaker 10 sessies en maximaal 20 sessies.

Kosten

90 euro per sessie van 1.5 uur.

Bijzonderheden

Auteur van het boek: Niets aan de hand. Een openhartige roman over incest.

Contactgegevens

Ik heb mijn praktijk in Ankeveen. Per telefoon of mail kunt u een afspraak maken

Telefoon: 06-45089024
marianvanveluwen@gmail.com

Praktijk vanVeluwen

Schimmelpenninckhof 13
1244 RB  Ankeveen

Website: www.praktijkvanveluwen.com

 

Tags: Vrouwenhulpverlening, seksuologie, EMDR, empowerment, ervaringsdeskundige, incest, seksuele problemen, eft-relatietherapie