Margaret Steeman

Haptotherapeut

foto Margaret Steeman - haptotherapie Ik ben Margaret Steeman (Rotterdam, 1954), ik ben getrouwd en samen hebben we een zoon en een dochter. Wij wonen in Zevenbergen. Ik geef hier haptotherapie in mijn praktijk aan huis.

Na mijn studie in 1980 ben ik begonnen als fysiotherapeut in een particuliere praktijk. Al snel werd mij duidelijk, dat veel fysieke klachten onderhouden worden door problematiek die voor fysiotherapie niet toegankelijk is. In mijn zoektocht naar mogelijkheden om ook deze onderliggende problemen het hoofd te bieden, stuitte ik op de haptonomie en haptotherapie. Ik werk nu al weer zo’n 20 jaar met plezier als GZ-Haptotherapeut in mijn eigen praktijk.

Ik maakte kennis met het opstellingenwerk van B. Hellinger(2005) en Franz Ruppert(2008). Ik heb hier de nodige opleidingen in gevolgd. F. Ruppert spreekt mij het meeste aan, omdat hij verbindingen legt tussen de hechtingsproblemen, traumaverwerking en het werken met opstellingen. In Moerdijk heb ik een geschikte ruimte gevonden om opstellingen te doen. Met een fysiotherapeutische, haptotherapeutische en systeemtherapeutische blik voelt het voor mij als een complete visie, van waaruit ik jou in je totaliteit kan zien en behandelen.

Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe seksueel misbruik een wig slaat in de ontwikkeling van iemands gevoelsleven. Er is moed voor nodig om hier naar te kijken. Ik kan met haptotherapie een stukje met je meelopen in het proces om met dit trauma te leren omgaan.

Mensbeeld

We worden als voelers geboren en tot denkers gemaakt. We liggen in de wieg met al onze zintuigen verbonden met ons lichaam. Dit is het uitgangspunt om van daaruit het leven te (be)leven. Gaandeweg worden we geleerd om ons denken te betrekken bij ons doen en laten. We worden “opgevoed”.

“Gelukkig zijn is vrij zijn: in balans zijn met je wat denkt, wat je voelt en wat je doet.”

Methode

Haptotherapie gaat over het ontdekken en verhelderen van je gevoelsleven. Het doel van de haptotherapie is om je (weer) positief te verbinden met jezelf en je omgeving. Middels oefeningen en werken op de behandelbank word je uitgenodigd om het zintuig: de tastzin bewuster te  gebruiken en ernaar te handelen. Belangrijk onderdeel is om woorden te geven aan wat je voelt, zodat je aan de ander kunt laten weten wat er zich in jouw binnenwereld afspeelt.

In de opstellingen werk je aan verbinding maken met je verlangen. Vaak is het een verlangen naar vrijheid in welke zin dan ook. Om hier meer verbinding mee te krijgen, is het nodig om de onvrijheid te leren kennen en te zoeken naar het ontstaan daarvan. Een opstelling kan helpen om meer inzicht hierin te krijgen. Vanuit dit inzicht kun je helende stappen maken.

 “Vertel me iets en het waait door me heen.

Laat me iets zien en ik weet het morgen nog.

Laat me iets voelen en ik weet het mijn hele leven.”
Lao-tse

Speciaal geschikt voor deze klachten

  • Je bent het contact met je lichaam kwijt
  • Je lichaam ‘weet’ het nog
  • Getriggerd raken door aanraking
  • Problemen met afstand en nabijheid
  • Problemen met grenzen
  • Last van je overlevingsstrategieën
  • Angsten rondom zwangerschap

Wat kost het

logo haptotherapie Margaret SteemanHaptotherapie sessie: € 89,00
Haptotherapie wordt vaak deels vergoed door de zorgverzekeraar als je aanvullend verzekerd bent.

Hoe lang duurt het

Haptotherapie sessie duurt 1 uur.
De begeleiding kan afhankelijk van de problematiek kortdurend zijn en soms is het een traject van enkele jaren.

Contactgegevens

Margaret Steeman
GZ-Haptotherapeut
Praktijkadressen:
Geerland 1 4761 TJ Zevenbergen
Tel: 0168 407135
Info@haptotherapie-moerdijk.nl
www.haptotherapie-moerdijk.nl

Meer over Margaret

Blog: Therapeut in het zonnetje

Tags: Haptotherapie, systemisch werk, familieopstellingen, opstellingen met verlangen, fysiotherapie, zwangerschap